Reklama

Reklama

Coffy (Pam Grier) je horlivá sestrička, ktorá je unavená zo všadeprítomných narkotík. Keď hospitalizujú jej 11-ročnú sestru po aplikovaní kontaminovaného heroínu, Coffy vyráža do ulíc s nabitou pištoľou rozhodnutá zastaviť obchod s drogami raz a navždy... (matriosa)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

J.Connor 

všetky recenzie používateľa

Nechci opakovat zde již řečené, ale Pam Grier byla fakt něco...Milovníky M*A*S*He jistě potěší psychiatr Sidney Freedman (A. Arbus) v roli mírně perverzního mafiánského bosse. Mezi dobré hlášky určitě počítám: "Radši budu feťák, než nikdo!" A když už jsme u toho, nedovedu si představit, že by někdo nepoznal, že si místo "ejdže" připravuje cukr, navíc by si takto vzniklý karamel těžko dopravil do žil a kdyby se mu to nedej bože podařilo, tak by to teprv byla legrace... ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Koooozy, to je oč tu kráčí :) Pam Grier pozvedá tenhle nejslavnější, ale jinak průměrný blaxploitation o úroveň výš. Protože filmařsky je to dost slabé, stejně tak herci ve vedlejších rolích. A kam se poděly pořádný hlášky? Králem u mě zůstává Truck Turner po všech stránkách - filmařsky, hudebně i herecky. Nikdo není tak cool jako Isaac Hayes. Ovšem těch koz je nejvíc rozhodně tady, to zas ne že ne :) 70% ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pam Grier je vo svojej roli čiernej pomstiteľky naozaj skvelá, no nebyť zámerných záberov na jej obnažené a polonahé telo každých desať minút, tak tento príbeh z priemeru nikdy nevystúpi. Ostatní herci sú ale naozaj mizerní. Pomsta v ženskom prevedení má naozaj inú príchuť a postava Coffy je jasným príkladom, takže nejaký hlbší príbeh nečakajte. Niektoré brutálne scény naozaj vyrážajú dych a priradenie k filmovému kultu je preto prirodzené. 70%. ()

Rogue 

všetky recenzie používateľa

Blaxploitation kulťák od ještě kultovnějšího Jacka Hilla, na kterém je Cormanova škola úchylnosti sakra vidět. Pam Gier, její šestky a esence sedmdesátkově teplé béčkovitosti - afra, žlutá kombinéza, brýle místo pásky přes oko (Hill má pro jednooké záporáky evidentní slabost), dřevěné pendreky, plyšový lev a fialové spodní prádlo. Přes Tarantinovu snahu nejlepší film Pam Grier. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

"You little white motherfucker!" Podľa všetkých indícií som logickou dedukciou došiel k záveru, že je Coffy výživným blaxploatation s kopou hlášok, akcie, drsnej akcie a na pohľad povzbudivým obsahom podprsenky Pam Grierovej. Tento výrok sa však až na poslednú položku ukázal ako nepravdivý. Miesto toho som sa dobral nudnej černošskej gangsterky s nezaujímavým príbehom a postavami, ktoré niekto vytiahol spred vchodu emigračného úradu, kúpil im lacné obleky a parochne a poslal ich tváriť hrať s jediným pokynom - tváriť sa ako veľký zlý muž, ubližujúci bezbranným ženám. Jedna hviezdička za spomínané Pamine prednosti (a zadnosti) a druhá za dve skvelé pesničky - "King George" a "End of Sugarman". ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (6)

  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)
  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)
  • American International Pictures přišly o šanci natočit Cleopatra Jones (1973). Místo byl natočen tento film, který navdory nižšímu rozpočtu vydělal mnohem více peněz. (Karlos80)

Reklama

Reklama