Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy (Nicolas Cage) a Frankie (Sam Rockwell) sú podvodníci, ktorí už dlhé roky tvoria partnerov pri elegantných zločinoch. Poznajú jeden druhého, akoby boli bratia a majú dohodnuté určité pravidlá hry. Roy je starostlivý a šetrí každú penny. Trpí poruchou akejsi posadnutosti a bez liekov nie je schopný nič robiť. Frankie je naopak dobrodruh, ktorý je večne po niečom hladný. Chce donútiť Roya hrať špinavú hru, čo sa Royovi nepozdáva. V tom sa objavuje Angela (Alison Lohman) - Royova dcéra v teenagerskom veku a rozvráti jeho starostlivo naplánovaný život. A k tomu všetkému sa chce naučiť rodinné remeslo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, ale ani som z toho nespadol na zadok. Dobrá pointa je tu rozvinutá do pomerne šedivého, málo výrazného deja, v ktorom asi najviac pobavili len psychické excesy N. Cagea - ukážkový príklad človeka postihnutého ťažšou formou OCD (Obsedantno-kompulzívna porucha). Pre človeka takto postihnutého nič príjemné, pre diváka zábavné, N. Cage opäť raz zahral vynikajúco, to sú postavičky presne pre neho. Na silný priemer film vytiahol hlavne záver s celkom prekvapivým rozuzlením. 65/100 ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Příjemný pohodový místy komediální film o dvou parťácách, kteří se živí podvody. Jeden z nich pak po letech objeví svou čtrnáctiletou dceru, trochu ji zasvětí do byznysu... No znáte ten typ rodiných filmů, jak se rodič shledá s dítětem a navíc je to zloděj - celkem dobře se na to kouká, ale nemáte žádné extra očekávání. Jenomže tady je trochu jinak... :) ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ako prvé treba pripomenúť, že tento film má na svedomí Ridley Scott. To je lákadlo samo o sebe. Ak máte náhodou z ukážok traileru pocit, že ide o sentimentálne rodinné stretnutie, či nebodaj o nereálne bezstarostnú cukríkovú komédiu, ste na omyle. Skutky postáv majú svoje prirodzené dôsledky a s postupom deja je čoraz jasnejšie, že Royova idylka sa skôr či neskôr pokazí. Kazenie však dospeje k dosť originálnemu rozuzleniu a záver filmu patrí medzi najkrajšie, aké existujú. Na rozdiel od mnohých iných filmov uvidíme kvalitnú hereckú prácu aj pri vedľajších postavách. Sam Rockwell, ktorý hrá Frankieho je skvelý..Réžia a kamera sú na očakávanej vysokej úrovni. Tento film sa čo do kvality rozhodne medzi ostatnými nestratí. Ridley Scott natočil inteligentný, ale prístupný príbeh, ktorý je príjemným vybočením od hollywoodskych klišé. Ak si chcete vychutnať kvalitný dej v dobrom tempe a originálny záver, netreba váhať. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Komediální drama, dramatické komedie.... proč se mám smát u něčeho co má docela vážný děj a nejsou v tom vtipy.... a proč mám cítit napětí a strach když se to vážně vlastně moc nebere a občas se to pokouší tvářit docela vtipně...? Opravdu docela schizofrenní film se zajímavou, byť ne zrovna zázračně zpracovanou zápletkou a několika herci kteří se sice strašně snaží hrát, ale moc jsem jim to nežral. 5/10 ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Odér čistiacich saponátov sa vznáša nielen nad dlážkou hlavného hrdinu - fóbiami zmietaného podvodníka, ale aj nad celým filmom. Prílišné sústredenie na kvalitné spracovanie odsýpajúceho deja vytvorilo síce dokonale čistý antiseptický povrch s prekvapivou pointou, no na tomto vyblýskanci sa nepodarilo zachovať takmer ani smietku emočnej zainteresovanosti diváka. Čo je vo filme s rodinnou zápletkou trochu prieser. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (viac)

Reklama

Reklama