Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Humor Dannyho DeVita zůstal tradičně hodně černý. K tomu přibylo i pár fekálnějších gagů, které nemusí nutně každému sedět, i když mně osobně rozesmály (třeba blicí scéna s čištěním odpadu). Je to měkčí než Válka Roseových, ale pořád dost drsné. Půl bodu navíc za skvělý odkaz na Jakubův žebřík ve scéně chytání chřipky v metru. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Duplex divákovi najprv ponúkne zo začiatku odhadovaný priemer a to vo všetkom od scenára, námetu, či vývoja deju cez herecké výkony po režijné poňatie. Inak Duplexu chýba aj jasný strhujúci spád, razantnejšia dynamika, či stále vypointovanie konkrétnych scén, keď sa ale od všetkého náročný divák filmu oprostí, dočká sa vo finále príjemného oddychu. Duplex sa tak môže v sumári začleniť medzi slabo nadpriemerné diela z dejín svetovej kinematografie. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hodně staromódní komedie, kterou snad ani nejde veteránovi jako je Danny DeVito vytknout. Zápletka je postavená jednoduše na tom, že Bába otravuje život dvěma novomanželům, kteří udělali největší chybu v životě. Některé fórky se dají určitě označit za povedené, například Mr. Peacock. Jiné spíše za trapné Mr. Peabody. 55% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem doufal, že když v tom hraje Ben Stiller, tak to bude stát za to. Jenže jsem byl zklamán a to tak, že docela dost. Ben za to rozhodně nemůže, hlavní problém je ve zpracování, které Danny DeVito prostě neudělal podle mých představ. Přišlo mi to hektické, občas dost hrozně sestříhané a celé tak nějak praštěně nenormální, že jsem měl každou chvíli chuť to vypnout. Baba na zabití sice není zas tak špatný film, ale tak jak je zpracován mi rozhodně nesedl. Škoda. Stiller s Barrymorovou jsou vcelku pohledný pár, který funguje. Ale to je ta jediná věc, která v tomto filmu asi funguje a za což dostává dvě hvězdičky. --- Co to se mnou děláte? - Zaskočila vám čokoláda. - Zaskočil bonbónek ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama