Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Humor Bena Stillera mám opravdu rád a tento film patří mezi nejpovedenější. Kromě Stillera byla samozřejmě výborná i Drew Barrymore, takže co se týče herců tak super. Příběh mi plynul rychle a chvilkama sem se i slušně zasmál, takže další plus. Jediným lehkým mínusem byl někdy až přehnaný černý humor, ale celkový dojem skvělý. ()

LadyDevil 

všetky recenzie používateľa

Teda, už dlouho jsem neviděla takovou pěknou komedii...baba je prostě dokonalá a líbí se mi, jak jsou útrapy manželů čim dál drsnější a tragikomedičtější:-D Ať si vzpomenu na jakoukoli scénku, zase mě chytá záchvat smíchu..tenhle styl humoru mi přesně vyhovuje, akorát by mě zajímala verze s titulkama, tahle mi místy občas nesedla, ale to je jenom detail, protože jsem po celou dobu královsky bavila:-) ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Klasický nudný Stiller. Jeho problémy s de Nirem by se daly ještě přežít, ale se starou generálkou armád Varšavské smlouvy už ne. Vtipy jsou nucené, předvídatelné a hlavně až na výjimky nevtipné. Osobně jsem nikdy takovou babu nepotkal, ale kdyby třeba v budoucnu ano, vím co dělat: "Tú starú treba zabiť!" Všichni důchodci naštěstí nemají tak katastrofálně ničiné následky, ale dovědět se, že ta bába volí komunisty, představovala by tu nejhrozivější kombinaci smrtících látek hned po atomové bombě. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem doufal, že když v tom hraje Ben Stiller, tak to bude stát za to. Jenže jsem byl zklamán a to tak, že docela dost. Ben za to rozhodně nemůže, hlavní problém je ve zpracování, které Danny DeVito prostě neudělal podle mých představ. Přišlo mi to hektické, občas dost hrozně sestříhané a celé tak nějak praštěně nenormální, že jsem měl každou chvíli chuť to vypnout. Baba na zabití sice není zas tak špatný film, ale tak jak je zpracován mi rozhodně nesedl. Škoda. Stiller s Barrymorovou jsou vcelku pohledný pár, který funguje. Ale to je ta jediná věc, která v tomto filmu asi funguje a za což dostává dvě hvězdičky. --- Co to se mnou děláte? - Zaskočila vám čokoláda. - Zaskočil bonbónek ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Během sledování jsem si říkala, jak originální a přesné by v mém komentáři mohlo působit srovnání s Válkou Roseových (tedy, to slovíčko "originální" tam zbylo jen do chvíle, kdy jsem v závěrečných titulcích viděla pod režií Dannyho DeVita). A i když Bába na zabití možná kvalit staršího DeVitova díla, nedosahuje, pořád musím uznat, že jsem se bavila zatraceně dobře. Tři hvězdičky jsou možná málo, ale čtyři by bylo moc. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Príbeh filmu sa zrodil v hlave scenáristu Larryho Doylea a bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Francúzsku. V roku 1965 47ročný právnik súhlasil, že bude platiť 500 dolárov mesačne za krásny byt obývaný 90ročnou pani Calmentovou až do jej smrti, a potom ho po nej zdedí. Nanešťastie pre neho sa pani Calmentová stala najstaršou ženou na svete a dožila sa 122 rokov. Zomrela až v roku 1997, rok po smrti svojho 77ročného podnájomníka. Doyle sa začal pohrávať s touto myšlienkou, premiestnil príbeh do Brooklynu, a načrtol postavy zo svojho vlastného života – hoci nevraví ktoré. (ash99)
  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)

Reklama

Reklama