Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victoria (Laia Costa) je mladá čašníčka z Madridu, ktorá do Berlína prichádza pracovať a užívať si nočný život. Na konci jednej párty stretne milo vyzerajúceho Sonneho (Frederick Lau) a jeho trojlístok kamarátov z mokrej štvrte. Ale namiesto mátožného opileckého rána čaká mladú Španielku adrenalínová jazda metropolou, namiesto kocoviny boj o holý život. Sonne a jeho partia sú totiž okolnosťami donútení previesť narýchlo bankovú lúpež. A Victoria sa ocitne za volantom auta, ktorým unikajú... (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (146)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Viktórie je oslizlá pizda z Madridu. Oslizlá natolik, že o ni nikdo neopře kolo ani na technopárty zfetovaných zoufalců v Berlíně, a to tam na hajzlech ti zoofilové běžně protáhnou dobrovolně odpad kdejaké genetické anomálii. Ke vší té neodolatelné přitažlivosti disponuje Viktórie také snad nejzářivějším intelektem z celého arboreta. Hravě úplně sama zvládá i fotosyntézu!!!, a kdyby ji někdo zalil, určitě i úspěšně zakoření. Ale tady ji možná trochu křivdím a povrchně usuzuji jen podle jejího chování. Za celou dobu totiž řekne asi šestkrát „jes“, dvakrát „nou“ a jednou „šnaps“, jinak se jen tváří jak Marí Kykyrí po pozření polonia. A tahle nádherná jaderná vědkyně narazí v klubu na neméně intelektuální a rozkošnou partičku mimořádně zářivých astrofyziků ve složení vypatlaný agresivní skinheadský mukl, dutý perský vekslák, diagnostikovaný retard a slizký kolonádní obšoust, načež spolu v tom nitrolebečním vakuu okamžitě začnou rozbíjet atom v přímém přenosu. No, das Experiment „ein Reich, ein Záběr“ se sice místy táhne víc než tchýnin chrchel, nicméně v momentech, kdy ti kandidáti na Nobelovu cenu za mír mezi měňavkami zrovna patnáct minut netrsají na jednolitou disharmonii hoblování vinylu nebo dvacet minut zasněně nefilosofují o světotvorných metafyzických pochodech ve svých cytoplasmatických membránách, jsou kriminální trampoty té nehumanoidní spodiny nesmírně dynamické a realisticky působící. Být to o třicet pět minut kratší, klidně bych i přihnojil. ()

Anderton odpad!

všetky recenzie používateľa

V komentároch sa vždy vyhýbam nadávkam, ale v prípade Victorii musím urobiť výnimku. Je to totiž tá najväčšia piča strieborného plátna, s akou som sa stretol. Dievča sa pozná s týpkom nadránom na díze, niečo si zahrajú na piáne a hneď súhlasí s niečím, vďaka čomu môže ísť v lepšom prípade sedieť na 10 rokov. Ale bude ešte horšie. Jej rozhodnutia by som pochopil u nejakej vymletej feťáčky s deckom napríklad, lenže toto je sympatická babenka z Madridu. Všetko, čo je divákovi jasné, že bude nasledovať, postavy vôbec nechápu a nemyslia ani 5 minút dopredu. Decká proste málo pozerajú vykrádačkové filmy. Námet a potom aj jednotlivé klišé a zvraty sú ako z Kobry 11, kde by to ale sedelo, pretože sa to na nič nehrá. Niekedy od prvej tretiny mi bolo jasné, ako to celé skončí. Inak toto je istý typ kvázi festivalového filmu, ktorý je ale určený podľa mňa na párty zhúlených dvadsiatnikov, ktorí si potom budú rozprávať, ako je to kúl pozerať v rauši a ty vole, veď to je na jeden záber....to je haluz....No že to ide, bolo myslím už dávno dokázané a osobne túto formu v tomto prípade skôr vnímam ako brutálne mučenie hercov, čo sa museli nabifliť repliky. Inak je to skôr iba na zápis do guinessovej knihy rekordov, ale tam sú aj kraviny typu tisíc nahých ľudí sa hrá na jednom mieste s basketbalkou atp. Aby bolo jasné, som veľkým fanúšikom českého filmu Hany, s ktorým asi je Victoria porovnávaná, takže presudky s takouto formou rozhodne nemám. Musí byť ale riadne zmotivovaná. P.S. Vo filme sa stále vykrikuje GO! GO! GO! a je to extrémne otravné. Ale možno je to brutálne coooool, neviem... ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ak sa to skutočne tvorcom celé podarilo natočiť na jeden záber, tak si zaslúžia mimoriadnu pochvalu. Síce nie som veľký fanúšik filmov odohrávajúcich sa v priebehu minimálnej doby a navyše v noci, ale v tomto prípade to samozrejme neprekáža, vďaka tomuto netradičnému štýlu to lepšie vtiahne a cítil som sa v centre diania. Ale prekvapilo ma kvalitatívne rozloženie filmu, očakával som, že medzi obomi polovicami bude veľký rozdiel, ale nakoniec mi to prišlo podstatne vyrovnanejšie a navyše ma veľmi potešilo, že ani pri tejto nadmernej dĺžke som sa ani na okamih nenudil. Prvá polovica je vlastne len čisto zoznamovacia, kde vzniká nové priateľstvo a aj napriek tomu, že tieto typy postáv vôbec nemusím ma to dosť bavilo a tešil som sa na to, čo bude ďalej. A následne sa to už rozbehne, pričom ma to síce nenadchlo tak, ako som si prial, ale aj tak film ponúkne dostatok vydarených sekvencií, pôsobí to perfektne realisticky a napínavo, hlavne naháňačka na sídlisku berie dych. Finále mohlo byť aj údernejšie, ale nesklamalo ma to. Ale veľmi rozporuplne na mňa pôsobí hlavná hrdinka, síce mi prišla sympatická a nemala to problém ťahať, ale jej konanie mi vôbec neprišlo uveriteľné. Už v úvode by každá normálna žena od takýchto mužov utiekla, lebo by sa bála najhoršieho, ale ju nerozhádzalo prakticky nič, čo trochu narúšalo ten inak úplne realistický dojem z filmu, ale dá sa cez to preniesť, predsa len inak by to asi nefungovalo. A vizuálne je to skvelo zvládnuté, či už v tých akčnejších, ale aj pokojnejších sekvenciách. Takže znovu si to už asi nepozriem, toto je predsa len typ filmu postavený na to jedno vzhliadnutie, kedy má čo prekvapovať, ale som dosť spokojný. Myslím, že sa z toho stále dalo získať aj o niečo viac, no aj tak to tvorcovia zvládli veľmi dobre. 76% ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Úplne pripečená Španielka sa dá do reči s typmi, čo sa im ani bicykel nedá zveriť, a potom s nimi ide vylúpiť banku. A tak to aj dopadlo. Celý čas som rozmýšľala, či je taká sprostá, alebo šibnutá. Je síce pozoruhodné, že je to na jeden záber, či na koľko, ale v podstate sa tam ktoviečo (možno práve preto) neudialo. Celkom príjemný film, Laia Costa zahrala autenticky, kvôli jej naivite by som jej najradšej dala po hlave veľkým kladivom, ale ospevným ódam nerozumiem. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Tohle se mi blbě hodnotí. Forma tady naprosto přebíjí obsah, který je vlastně jednoduchou historkou bez žádné hloubky. Ani by mi nevadil jednoduchý příběh, ale to, že se to za těch 140 minut nepokusí nic říct... Navíc k postávám jsem si moc sympatií nenašel (sám si nejsem jistý, jestli jsem je k něm měl mít, nebo právě naopak) a Victoria byla snad ta nejnaivnější žena, jakou jsem kdy viděl, protože hned jak vyšla z klubu jí muselo být jasné, co za lidi je to oslovilo. A i kdyby jí to ani tak nedošlo, tak v kavárně už bylo vše jasné. Chápu, ona má jakési dvě strany, tu klidnější a tu akčnější a tady se zrovna probudila ta druhá, ale v tom filmu se vše přihodí jen tak, nějaká větší psychologie tam u ní chybí. Jenže... ta forma je naprosto brilantní. Celý film, trvající 140 minut, je natočen na jeden záběr. To samo o sobě není nic neobvyklého, i v Česku jeden takový film vznikl (Hany - a samozřejmě se nepovedl), co mě však dostalo bylo to, jak kameraman dokonale rámoval obraz a skvěle pracoval i s rozostřováním a zaostřováním. I bez toho střihu. Taky ten film díky tomu působí dosti realistickým dojmem a když přetrpíte úvodní třetinu, ve které se jen vedou prázdné řeči, začne ten vizuál být poměrně podmanivý až do samotného konce, byť i tady některé části trvají déle než by měly. Navíc je to i celé dost dobře vedené, sice pár nelogičností se najde, ale to je vina scénáře, ne toho, jak je to natočené. Každopádně aby někdo takhle u takového filmu zvládl pracovat s kamerou, to si zaslouží obrovský obdiv. Navíc ten plakát je naprosto dokonalý. A teď jak to celé hodnotit, když jsem u Victorie zároveň nadšený z formy, ale celkově neohromený. Sice bych rád dal víc, ale obecně nemusím filmy, ve kterých forma hodně přebíjí obsah a tak zůstanu u silných 3*. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčalo sa v noci zo soboty na nedeľu, od 4:30 ráno do 7:00, tri týždne po sebe. Práve tretia verzia sa stala finálnou. (hanakonochi)
  • Obyčajne hneď prvý titulok na začiatku záverečných titulkov patrí režisérovi. Tu sa však objaví ako prvý kameraman. (ash99)
  • Velká část dialogů je improvizovaná, jelikož originální scénář byl velmi krátký. Měl jen 12 stránek. (R.A.D.E.K)

Súvisiace novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (viac)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (viac)

Reklama

Reklama