Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Bojovník: Brat proti bratovi

Bojovník: Brat proti bratovi (2011)

V poslednom čase sa nedám rozplakať hocičím. Ale vždy, keď vidím titulnú pieseň k tomuto filmu a spomeniem si na zážitok z neho, otvorí sa mi môj vlastný vnútorný boj stárnený tak podmanivo a tak zarážajúco presne, už bulím, pri tom však nezabúdam chvátať zdravou rukou pred seba.

Drakula: Zrod legendy

Drakula: Zrod legendy (2014)

Po Maleficient opäť snímok s plastickým a problémovým stvárnením dobra a zla a ich premien. Náznaky ľakačiek , podľa mňa, vydarenejšie ako v prvoplánových hororoch. Jeden skutočne vydarený upírsky hlod a veľa živej látky.---a na druhé pozretie pochopený okrem pár ďalších drobností aj záver, čiže už nič nebráni môjmu plnému hodnoteniu pre film, ktorý sa zarezal skutočne hlboko.

Najhľadanejší muž

Najhľadanejší muž (2014)

Pre mňa to najlepšie čo ma za 6 ročné flákanie po kinách stretlo. Je to aktuálne ako....Mohammedov zadok, majstrovsky zahrané (Hoffman je pán herec, ale dokonalá spolupráca všetkých, hercov z rozličných prostredí a kultúr), happyend si odniesla americká mrcha a neostal ani smrad (prvý krát v živote som prijal naznačenú konštruktívnu kritiku Ameriky, scéna pri káve je, ako to povedať: vecná aj umelecká ), atď. atď.

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

Film z inej galaxie: humor, gagy, hlášky, hudba, nápady, jemne naznačená, ale skvostná výpovedná a pocitová linka. Seriózna filmová obsluha medzi stovkami falošných.

Sama nocou tmou

Sama nocou tmou (2014)

No možno predsa len nie najhustejšia režisérka súčasnosti ako tvrdí plagát, ale nejakú hustotu to má. Overené upírske prímesy primiešané s citom a nie najhoršie vypointovanie. Tam sa doslova pýtal ten Lionel Richie.---A na druhý pokus mi to už jednoducho zachutilo úplne.

Victoria

Victoria (2015)

Bez nemotornej snahy o hlboké poučenie, ktoré je nahradené hlbokým zážitkom. Postavy mi boli sympatické a fandil som im, aj keby som nechcel. Po Sicariu druhý plastický a úprimný pohľad na odvrátený svet.

Sicario: Nájomný zabijak

Sicario: Nájomný zabijak (2015)

Konečne jeden problémový americký triller, s precízne vykreslenými charaktermi a strhujúcim konfliktom. Dvojité finále, rozmýšľam, či bola pôsobivejšia scéna v haciende alebo s plačúcim dievčatkom.

Život Adéle

Život Adéle (2013)

Na prvé pozretie zdĺhavé a únavné, ako by som sám bol súčasťou pracného zobrazeného sexu (pritom je logické že nemôže ísť o 100% dogmatickú scénu, ale hovorí mnohé). Na druhý raz množstvo nových emócií a dojem Kechicheho pravdivosti, hĺbky a pozorovateľskej nezaujatosti. Ja osobne pri dojmoch v týchto veciach končím, preto musia byť silné.

Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag

Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag (1992)

Z jednej stránky bláznivá haluz, z druhej absolútna dekadencia, z tretej smutný,inteligentný snímok, v každom prípade bez debát legenda.

Ovládací panel
2 body