Reklama

Reklama

Kamene bolesti

  • Česko Kameny bolesti (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gabrielle a José uzatvorili na konci 2. svetovej vojny manželstvo z rozumu. Nedarí sa im však splodiť dieťa, a tak Gabrielle odchádza na liečenie do švajčiarskych kúpeľov. Tam stretáva očarujúceho vojnového veterána, v ktorom objaví svoju spriaznenú dušu. (Itafilm)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (44)

malylada 

všetky recenzie používateľa

Perfektní solo Marion Cotilard o hledání, nenaplnění lásky. Hrdinka oplývá silnými city, zranitelností a nikdy nedojde k naplnění toho, po čem touží. Film je docela pomalý, ale nenápadně, postupně nabírá tempo a v závěru dokáže silně na člověka zapůsobit. Ve filmu nejde tolik o zápletku, což některé cílové diváky může docela nudit, ale vývoj hlavní hrdinky a jejích citových prožitků je dokonalý. Určitě mohly být některé pasáže svižnější, ale i tak jedno z nejlepších letošních francouzských dramat......7/10 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu to znelo vcelku lákavo, ale napokon bol film po dejovej stránke dosť priemerný a tá mysteriózna fáza na konci už bol len akýsi zúfalý pokus o dramatizáciu. Vďaka Marion to bolo predsa len hneď znesiteľnejšie - neuveriteľná žena. V tomto prípade bola tá jej postava dosť pomätená, no musím uznať, že to zahrala veľmi obstojne a tie jej hysterické výpady boli naozaj emočne vypäté. Pochvalu si však isto zaslúži aj Alex Brendemühl - a jeho postava sympatického Josého, ktorý ma na konci aj kúsok dojal, keď objasňoval Gabrielle svoje mlčanie o skutočnej pravde. ()

Reklama

Dont 

všetky recenzie používateľa

Snímek o nesnadném hledání cesty k nemilovanému partnerovi. První polovina ubíhá velmi pomalým tempem, o to více působivěji pak vyzní závěr filmu. Film táhne Marion Cotillard, která hraje jako obvykle parádně. Velmi dobře jí sekunduje pro mě dosud neznámý Španěl Àlex Brendemühl, jehož role byla zdánlivě velmi jednoduchá (moc toho nenamluví), ale zahrál ji velmi přesně a přirozeně. Festival francouzského filmu, Lucerna. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Konvenční romantika spoléhajíc na pomocnou ruku scenérie francouzských Provence. Příjemných záběrů je tam sice spousta, ale veškeré úsilí se soustředí na jednu nešt'astnou ženu, která se celý film chová jak ženská, která neví, co chce. At' si klidně Cotillardka probrečí půlku filmu, moc to se mnou nehnulo. ()

berusche 

všetky recenzie používateľa

Milostny trojuhelnik, vyborna atmosfera, velice vynikajici hudba a citove zabarvena jednani, kdy mate pocit, ze uvnitr vas vsechno krici misto protagonistu...a ti se na melancholicke vlne a ne prilis expresivnim vyjadrovani vezou az do dokonaleho finale, ktere pootevre, jak vypada ta prava laska...az se me nekdy nekdo zepta, jakej mu doporucim romantak, tak tam soupnu tenhle, at se z toho pekne pose*e.... ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Okrem Francúzska prebiehalo natáčanie aj vo Švajčiarsku a Španielsku. (MikaelSVK)
  • Po promítání filmu na 69. festivalu v Cannes měl film sedmiminutové ovace ve stoje. (MessiM)

Reklama

Reklama