Reklama

Reklama

Malá tanečnice

  • USA The Red Shoes (viac)
všetky plagáty
USA, 2000, 48 min

Réžia:

Diane Eskenazi

Scenár:

Sindy McKay

Hrajú:

Cam Clarke

Každá dívka má svůj sen a Šárí není výjimkou. Přála by si stát se skvělou tanečnicí, ale chybí jí odvaha všem ukázat, co umí. Až setkání s její životní láskou jí dodá sebevědomí. Cesta ke štěstí ale není jednoduchá, a tak bude muset Šárí překonat překážky a nástrahy, které jí zkříží cestu. Ještě že jsou vždy poblíž hodné myšky, aby jí pomohly z každé patálie. (Vapet Production)

(viac)

Recenzie (2)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Typická nízkorozpočtová 'eskenaziovka', kde animácia ešte ujde, ale príbeh je tak prostoduchý, divákovi ničnedávajúci a jeho dej tak skratkovitý, že je to na hranici sledovateľnosti. Otravné postavičky myší tomu tiež nepridávajú. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Slabšie než Atlantída. Možno to bude prostredím a možno gypsy príbehom, ktorý až tak nechytí. Ten je o mladej cigánke Shari, ktorá má prekvapujúco strach z tancovania a teda toho čo si kočovní cigáni osvojili najviac. Zakiaľ čo Atlantída bola aj pre chlapcov, Malá tanečnica je cielená výhradne dievčenskému publiku. Romantika, balet, krivda. To všetko sa dostáva hlavnej hrdinke a jej milému Matejovi, ktorých cesty sa pretnú po tom čo mal namierené do Košíc. Vážne :) Aspoň tak to preložili naši dabéri, rovnako zaujímavé mená nesú dve myšky Buda a Pest. Tie mali spolu s treťou Gypsy vniesť do príbehu kúsok odľahčenia, no hrajú až príliš na detskú strunu. Zlí a bezcitní gadžovia tu predstavujú záporákov, ktorí vidia v kočovníkoch len zlodejov a vrahov, ibaže prehrávajú (zvlášť rozmaznaná baletka s francúzskym prízvukom). Čarovné topánky čo nedovolia prestať tancovať vtipne odkazujú na karieristov, ktorí pri svojich zamestnaniach zanedbávajú srdcu najbližších. Slabší i keď pozerateľný kúsok z dielne Diane Eskenazi. ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • V slovenskom dabingu je priateľ hlavnej hrdinky Shari pomenovaný ako Matej, v popise obsahu na Original VHS od Intersonicu, ale nesie meno Kevin. (Paldiny)

Reklama

Reklama