Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

I když tuhle galskou variantu dvou fyzicky i psychicky odlišných mlátičů mám fakt moc rád, tak tenhle film dopadl špatně. Panoramix mě vytáčel, ty galský krávy, pardon - manželky Galů - zblázněných do věštce jakbysmet. K tomu kašovitý děj, málo "asterixovského" vtipu a akce, což neodpouštím. Nuda...tohle šlo natočit o moc, moc, moc líp.... ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Jako prcek jsem si i tento díl maximálně užil a díky kouskům poblázněného Panoramixe je i jedním z nezapomenutelných. Teď už jsem z něj tak nadšený nebyl, ale pořád je to slušná zábava. Nyní ho už akorát tak nějak kazí využití v prvním hraném filmu, který také pokládám za dost povedený, a se kterým je těžké srovnávat takto starý animák. ()

Reklama

mcleod 

všetky recenzie používateľa

První z dlouhé řady nepovedených Asterixů. Zdá se mi, že vtipy nejsou na takové úrovni jako ve starších filmech... možná je to i atmosférou filmu, která je na hony vzdálená Goscinnyovskému optimistickému hravému vidění světa, které je mi v příbězích o Asterixovi tak sympatické. Přesto je tento film oproti těm pozdějším ještě koukatelný. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Nejslabší z klasické šestky kreslených Asterixů. Chybí humor, zajímavý příběh. Podvodný věštec mě nebavil, psychedelické scény s praštěným druidem byly divné, navíc se to celé nehne z okolí vesnice. Jako by nepříliš zábavný film z roku 1989 symbolizoval konec klasické francouzské kinematografie plné ztřeštěných komedií a milovaných klasik. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Asterix a veľký boj, v originále úder menhirom, je žiaľ groteskou v štýle Tom a Jerry, postavenou na bláznivých účinkoch rôznych nápojov pripravovaných Panoramixom po strate pamäti spôsobenej zásahom menhirom. Je tu samozrejme snaha Rimanov obsadiť galskú dedinu ale situáciu tu hlavne zamotáva samozvaný veštec balamútiaci dôverčivých Galov a najmä ich ženy, falošnými medovými motúzmi. Typickú odľahčenú atmosféru vystriedal disneyovský naratív zlovestného veštca aj keď je tu snaha naštrbiť ho humorom. Čudnou modernizáciou prešla aj Kakofonixova scéna, keď je obvyklá disharmoická kakofónia nahradená rockovou skladbou. Od začiatku som očakával, že prinavrátenie zmyslov Panoramixovi prinesie druhý úder menhirom, ale na moje prekvapenie sa druid vylieči nelogicky úplne spontánne. Úľavou je aspoň to, že mu ten druhý úder čistú myseľ aspoň znovu nevezme. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama