Reklama

Reklama

Odkaz vo fľaši

  • Česko Vzkaz v láhvi (viac)
Trailer 3

Na policajnej stanici v západnom kúte Škótska stojí už dlho na okennej parapete zabudnutá fľaša. Vo vnútri je slabo čitateľný lístok. Zreteľne prečítať ide len prvé slovo, ktoré je napísané dánsky a znamená POMOC – a že je odkaz napísaný krvou. Keď sa konečne táto zvláštna správa dostane na stôl kriminálneho vyšetrovateľa komisára Carla Mørcka z oddelenia Q, ktoré sa zaoberá odloženými prípadmi zvláštnej dôležitosti, začnú sa diať desivé veci. Carl Mørck a jeho kolegovia – svojrázny asistent Asad a drzá Rose sa ponoria do hrôzostrašného prípadu unesených detí, ktorých rodičia ich zmiznutie nikdy neohlásili. Čas sa kráti a život dvoch detí visí na vlásku... (Continental film)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (440)

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Skvěle budovaná atmosféra. I když divák zná vraha, nenudí se - sleduje jednání jednotlivých postav. Koho okouzlil dánský venkov, užije si záběry na hospodářskou krajinu, na přímořské oblasti. Tým vyšetřovatelů je zvláštní - podobně jako třeba u autorů seriálu Most. Film beru jako inspiraci přečísít aspoň nějaký knižní příběh Jussi Adler-Olsena. A doufám, že v něm bude míň nelogičností než ve filmovém zpracování. 1) Co dělal pachatel v dospívání - v období od své první vraždy? 2) Proč pachatele sledují desítky policistů a při střetu zůstává policista osamocený? 3) Bílý plášť skrývající pachatele v nemocnici - to už zavání frází. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca kriminálka, Škandinávci opäť nesklamali. Hoci je prvá tretinka taká nemastná neslaná, hneď ako začne naháňačka vraha, začína to byť každou chvíľou akčnejšie a napínavejšie. Občas aj kruté a nechutné. Tak krásne seversky pochmúrne. Z celkovej trilógie je táto časť najlepšia. Zaujali aj náboženské keci, polemika medzi moslimom, neveriacim a do toho zakomponovanie náboženského fanatika. Film so silným ťahom na bránku. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

A ako sa hovorí "do tretice všetko najlepšie", tak v prípade "Flaskepost fra P" je podľa mňa zatiaľ z celej trilógie najlepším filmom. V prvom rade tu máme film, ktorý behom pár chvíľ prekonal všetky moje očakávania a zbúral všetko, čo by som dokázal ohodnotiť ako odhadnuteľné. Povedzme si najprv pár vecí. Carl Mørck je stále rovnako vynikajúci ako predtým, no začínam mať pocit, že čoraz viac začína na neho situácia padať a veľa vecí si kladie za vinu. A nikde to nie je vidno viac ako v tomto filme. Assad je stále jeho vtipným a dobráckym kolegom, ktorý by pre svojho parťáka urobil všetko. A nakoniec tu máme nášho zloducha, ktorý je podľa mňa jeden z najkomplexnejších a najhrozivejších zloduchov, akých som mal kedy možnosť vidieť. A jeho motivácia je absolútne silná a pochopiteľná. A robí to z neho asi najsilnejšieho súpera, s akým kedy Carl bojoval a dostane ho skutočne absolútne na dno. Je tu ohromné množstvo vynikajúcich scénok. Vo vlaku, v nemocnici, podzemných garážiach alebo aj záverečné dialógy v chatke mrazia a dávajú tomu silného ducha. Plus scénka s pohrebom patrí medzi najsilnejšie v celom filme. Okrem toho sú tu aj veľké momenty, kde máme strach, či to Carl vôbec prežije. Alebo či to iné postavy vo filme prežijú. A každú jednu stratu alebo bolesť s nimi cítite, pretože im plne rozumiete a hlavne chcete, aby sa z toho dostali. Lenže náš zloduch to tak nechce. A tento má v rukách asi ešte viac kariet než naši predošlí zloduchovia. A to dodáva tomu asi najsilnejšiu filmovú atmosféru tohto roku. Ešte viac ako The Conjuring 2. A to je naozaj čo povedať. Takže ľudia nebudem to zakrývať, ale "Flaskepost fra P" je podľa mňa jeden z najsilnejších filmov, aké som kedy videl. Ktorý ma udržal v napätí, udrel na city, no súčasne na správnych miestach aj pobavil. Určite sa na to choďte pozrieť. Nebudete ľutovať. Žiadny americký thriller vám neprinesie to, čo tento film. Hodnotenie: A+ ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Napotřetí tým šlape ještě lépe. Funguje už i Carl a Rose, nikoli jen Asad. Co se tentokrát opravdu povedlo, to je perfektní padouch. Nicméně, proti knize je film značně přeoraný a dějově slabší, měkčí, a vedení příběhu mě nefascinovalo zdaleka tolik, jako v prvních dvou filmech. Stejně se mi ale severské depky neště nepřejedly. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)

Reklama

Reklama