Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (338)

902 10 

všetky recenzie používateľa

ten nezmar jason vorhees je zase zpatky! a nebojte se, je to porad ten stary dobry jason, jen nedavate chvili pozor a uz mate zarazenou sekyru v hlave. opravdu k popukani, tedy hlavne pro jasona, protoze ten si s zadnym zranenim nedela problem. nesmrtelnost se hodi, zvlast pro masoveho zabijaka. tentokrat to na nej zkousi s mrazakem, takze se pan vorhees mensim nedopatrenim ocitne o nekolik stoleti dopredu, kdy uz matka zeme prdi do kytek a vsechno dulezite se odehrava v kosmu. jasonova maska, ktera pamatuje jeste sovetskou sbornou, mezitim prosla nekolika retrovlnami, ale je trochu ponicena od mrazu a granatometu, takze ke konci filmu dostane jason upgrade, ktery z neho udela uz opravdu vytvrdleho manika. a jasonova nova image je krome lexy doig a nekolika napaditych vrazd tim nejvetsim lakadlem, pokud nepocitam cameo davida cronenberga. na 10. dil je toho myslim vic nez dost. ()

DJ Obelix 

všetky recenzie používateľa

Uprimne? Scenar je naprosto debilni, snaha vytriskat posledni mozne prachy z Jasona Vorheese (tedy jeste pred spojenim s Freddym - nutno rici, ze po filmove strance podstatne zdarilejsim) je naprosto evidentni. A za co ze davam ty tri hvezdy? Tento film totiz lze brat jako horor - pote by to bylo neco mezi odpadem a 1 hvezdou, ale pokud se na to podivate s vedomim, ze jde o cernohumornou hlaskarnu, tak nebudete zklamani + scena s dvema slecnama ve spacacich je pro me jeden ze tri NEJORIGINALNEJSICH a NEJVTIPNEJSICH zpusobu zabiti ve filmech vubec... P.S.: Oficialne bych tomu dal 3 hvezdy, ale davam 5 kvuli tomu silenemu mnozstvi "odpadu" od jinych uzivatelu... ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

DOOM+TERMINATOR Takto som sa nebavil už dávno :-) Ono to začína ako dobre nadupané béčko, ktoré miesto kecov ponúka pekne nadupanú killovačku. Tmavé filtre, surové prostredie - paráda. Škoda, že čím dlhšie film plynie, tým väčší problém spôsobuje scenár a jeho stupidné dialógy. Napriek tomu sa lavína vrážd nezastavuje a všetci uchyláci sa môžu tešiť na rôznorodé mordy. Poslednú štvrtinu filmu však treba brať ako komédiu (aj keď asi nechcenú, ale ja som sa rehotal ako kôň), pretože postavy robia a trepú také somariny, že to mraky brzdí. Pobavili ma aj smrtelne vážne povedané klišé ako: "Je tu niekto?" "On je mŕtvy" či "Mám to pod kontrolou". Tak či tak je Jason X nabušená výpravná vyvražďovačka (s niektorými smiešnymi trikmi), peknými (a nadržanými) dievčatami a COOL zabijakom... A to ako Jason zlikviduje dve táborníčky je skrátka dokonalé (i keď alebo práve preto, že ide o preexponovanú citáciu). Keď poviem, že ide len o trochu menšiu zábavu ako u JEEPERS CREEPERS II, tak to hovorí za všetko... ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Ok. 4*? Že prečo? Už ani neviem prečo ma to tak strašne nesklamalo, veď z hororu sa stala komédia a pri dialógoch asi v 20 min. som si myslel. Preboha, to ani nieje možné. Oni si z toho naozaj spravili srandu! Začína to celkom seriózne, vyvraždením celej popravčej čaty, ale keď Jason prebodol mačetou kryogénny oceľoví box a spolu s ním zamrzla aj prvá kosť na 500 rokov - nuž tak toto bude divoké. Jason tu dokonca odsekne ruku a pritom ani nie je pri vedomí. Ten týpek si to potom odskáče ešte 2x - vo virtuálnej realite a potom ho Jason proste v dvoch rukách pre istotu zlomí. Takže tu sa dostávame k viacerým plusom: Jason tu zmasakruje fakt kopu ľudí, a polovica mordov z nich sú krásne efektné. Najväčšia jebačka tu zomrie tým najdrsnejším spôsobom, doslova rozbitá hlava o Laboratórny stôl, kočky v spacákoch, nakrútenie obete na obrovský vrták... A Jason to schytá obrovským spôsobom, pretože sa proti nemu postaví bezbradovková Lara Croft, andoid obvešaný nábojmi ako Rambo. No však sme v ďalekej budúcnosti a preto sa ich vlastná technológia postaví proti nim a z Jasona sa stane nesmrteľný rambo. A sprostá mládež má po chlebe. Jason je proste znova v najlepšej forme, výskyt pekných báb je tu hojný a keď sa k tomu pridajú aj chalani, komando, popravčia čata, pilot a učiteľ, tých obetí je tu hojne. Aha, to som ešte nespomenul celú vesmírnu stanicu, čo vybuchla. A ten koniec. Zlý, prečo? Veď nového Jasona privítala ceckatá nadržaná mládež na Zemi 2: "Pozri, padá hviezda. Želaj si niečo." No kočka by si mala zaželať, aby sa dožila staroby. A Jasonovy možno v atmosfére zhorelo brnenie a znovu bude nejaký normálny rok, a dočkáme sa starého dobrého hororového Piatku trinásteho. Alebo príde Jason X II (Jason X I by potom bolo Freddy vs. Jason). No dobre robím si srandu. Normálne by slušalo tomuto filmu max. 2*, ale ja ho hodnotím, podľa toho ako som sa zabavil. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Od nepříliš úspěšného devátého dílu uběhlo docela dlouhých osm let, než si zase někdo vzpomněl, že by mohlo vzniknout další pokračování Pátku 13. Přece jenom to svého času byla celkem výdělečná podívaná, která si od roku 1980 získala řadu příznivců. Proč tedy neoprášit starého dobrého zabijáka a vydělat zas nějaký ten peníz. Smůlou však bylo, že v té době už celkem frčelo science fiction a tak samozřejmě nenapadlo scénáristu nic lepšího, než přesunout děj z již mnohokrát provařeného Crystal Lake rovnou do širého vesmíru. Nějak si ovšem tvůrci neuvědomili, že stará klasika měla mnohem lepší ohlasy, než kdejaký pokus o novinku – což se nevyplatilo ani pětce, ani osmičce a už vůbec ne devítce. Tu ostatně Jason X zcela ignoroval (stejně jako to udělali tvůrci devátého dílu s koncem osmičky). Na jednu stranu to bylo samozřejmě dobře, ale do prdele proč má pořád někdo potřebu prznit starou klasiku, místo aby si vymysleli něco svého. Ačkoliv tento film nepovažuji za úplně nejhorší díl celé série, tak jsem z něho zrovna moc nadšený nebyl. Nelíbila se mi změna prostředí, nelíbil se mi ani samotný příběh a už vůbec ne to, co z Jasona nakonec udělali. Jediné co zůstalo při starém, byla brutalita, slušný počet mrtvých a celkem pohledné herečky. To bylo taky to jediné, co jsem na tom vůbec dokázal ocenit. Lexa Doig – to je děvče přesně podle mého gusta. Líbila se mi účast Davida Cronenberga ze začátku filmu a je jen škoda, že si nevyměnil role s Jonathanem Pottsem – mohli jsme si jeho přítomnost užít daleko více. To Kane Hodder se zas konečně dosyta vyřádil a že mu to šlo docela parádně. Docela jsem mu i záviděl tu holografickou projekci z Crystal Lake a jeho „seznámení se“ s dvojicí polonahých turistek. Když on Jason je místo toho aby je pořádně „vyklepal“, oklepe o strom i se spacákem. Rád bych tomu dal alespoň průměrné hodnocení, ale nemůžu. Ublížil bych tím jeho průměrným předchůdcům (k těm nejlepším dílům se nepřiblížil ani okrajově), kteří se mi jako celek líbili o trošku víc. 40% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (20)

  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • První premiéru měl snímek 24. července 2001 v Německu na festivalu München Fantasy Filmfest. (Stocki)
  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené