Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Mal som asi dvanásť rokov, ked som privykol k relácii SOS. Vtipná šou v podaní kvarteta Dangl-Sklár-Pomajbo-Polnišová bola jediná vec, ktorá ma prinútila prepnúť na verejnoprávnu STVčku - jeej, sranda, dneska pozerám fakticky len tú - a nadobudol som dojmu, že salvy smiechu, ktoré ma pri sledovaní SOS prepadali budú meradlom pre každý další slovenský komediálny seriál. A ani Hornej-Dolnej sa nepodarilo priblížiť sa k onej hranici geniálnej paródie. Je to nablblé a z hľadiska scenára nedotiahnuté dielko, ktoré svojou prítomnosťou zachraňujú Sklár s Polnišovou. S prekvapením som zistil, že Michal Kubovčík je skutočne dobrý herec, ale schytal mimoriadne jalovú postavu. Na margo posledného sympatického herca seriálu, Marka Majeského len toľko - áno, je to fešáčisko s výstavným hlasom, ale scenárista by sa mal zamyslieť nad tým, ako jeho postavu skutočne využiť. A teraz ten zvyšok - réžia nekomentujem, nič prevratného dokonca ani na slovenské pomery. Zvyšok castu má alebo mimoriadne jalové úlohy - krčmárka, Sládečková - alebo predvádza mimoriadne nezáživné výkony - Dano Heriban. Fórky sú úbohé, scenár, ako som už dúfam dostatočne naznačil, znečisťuje prostredie zdravého rozvoja. A kecy o tom, aký strašne geniálny počin sa to tým Markízákom podaril si strčte za klobúk - až sa tvorcom minú aj tie podpriemerné zápletky, vykrádajúce polovicu klišé vo vesmíre, skončia sa fanfáry a pôjde sa domov. A mimo, zapojenie Morriconneho hudby z posledných dvoch dielov Dolárovej trilógie považujem za kultúrny zločin, pretože banda vymúdrených tvorcov ich švicne na obrazovky kedy sa im zachce. ()

ChrisBa odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto nie je hate..ale ja vážne nevidím dôvod na to, aby som tomuto seriálu dal viac hviezdičiek. To vážne niekoho toto baví? Humor postavený na trápnych grimasách, primitivizme a absurdizme? Nevieme už na Slovensku vymyslieť trochu inteligentnejšiu zábavu? Horná dolná mi príde zábava pre ľudí s veľmi nízkym IQ.. nechápem ako je možné, že v susednom česku sa dokáže natočiť geniálny zábavný seriál(Okresní přebor) a na Slovensku my dokážeme robiť iba takýto trápny humor. Dokonca ani herci nie sú dobrí. Veď taká Polnišová má zopár grimás nič viac. V takom S.O.S bola super, no na hraný seriál nemá.. Sorry.. ()

Reklama

Brano 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne som sa pobavil pri tomto seriály, príjemná oddychovka, s dobrou hudbou a hereckým obsadením (až na tú nepozerateľnú Evelyn, ktorá sa objavila v pár častiach, a všetky tieto časti som kvôli tejto mangalicii radšej preskočil) Ide v prvom rade o oddychovku, pri ktorej má človek vypnúť a miestami sa pobaviť. Pre mňa po dlhej dobe pozerateľný slovenský komediálny seriál, presne od čias Profesionálov som nič v našej TV pozerateľnejšie nevidel. Hodnotím len prvé série, kde hral ešte pán Kožka. Potom už neviem či došli autorom nápady, ale stal sa z toho nepozerateľny odpad, bez štipky humoru. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

+2* viděl jsem jen dva úvodní díly, takže pravidelný divák tohoto seriálu nejsem a nebudu, ale troufnu si posoudit, že mi jako odpadový nepřijde. Svým humorem je sice jednodušší (což většinovému publiku musí vyhovovat ;-), ale na druhou stranu není trapný, jak se to často stává u jiných podobných seriálů. Často mi přišel i trefný v ukazování různých nešvarů, takže mu ještě lepší 2 hvězdičky dám, než uvidím něco, co by jeho reputaci zkazilo. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

TomDolly 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu typický slovenský seriál, ktorý sa snaží o neuveriteľne veľkú komédiu. Trápne vtipy, ktoré by aj boli vtipné keby sa neopakujú v každej jednej časti. Prečo naše komédie upadajú? Keď toto dielo porovnáte s našimi staršími seriálmi tak ani nemôžte dať viac ako dve hviezdičky. Je mi veľmi ľúto, že sa takéto veci stále točia (aj keď predpokladám, že sa u nás aj stále točiť budú) už len pre herecké obsadenie v podaní Polnišovej, ktorá má podľa mňa na viac ako je Horná Dolná. Takisto mi je priam nepríjemné, že sa Kožka „vypracoval“ z Tisícročnej včely na tento seriál. Samozrejme, väčšina národu, ktorý sedí v obývačke si toto „úchvatné“ dielo pustí a zabáva sa. Pre mňa nepochopiteľné prečo tomu tak vlastne je... ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčanie prebehlo v dedine Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom. V skutočnosti obec nemá rybník, má dva kostoly (katolícku kaplnku svätého Antona Padovského a neoromansky evanjelicky kostol) a približnú rozlohu 18 km² s populáciou 199 obyvateľov. Televízia Markíza vytvorila aj interaktívnu mapu s popisom miest, ktoré sa vyskytujú v seriáli. Dva mesiace sa nakrúcalo bez štúdiových rekvizít a ateliérov, takže náklady na výrobu neboli finančne náročné. Miestni občania dostali za komparz od 10 do 30 eur. Lepšie boli na tom tí, ktorí požičiavali štábu svoje pozemky. Tí dostávali 20 eur za hodinu. A aj herci brali za nakrúcanie menej ako obvykle. (PATWIST)
  • V scéne, kedy starosta ukazuje zranenému synovcovi falošnú mapu k pokladu, je za oboma jasne vidieť kostol. Seriálová obec sa sa však potýka s problémom, že obec Horná Dolná kostol nemá a omše musia byť slúžené v kultúrnom dome. (Frenkyt)
  • Natáčení jedné epizody trvalo přes 4 dny. (SONY_)

Reklama

Reklama