Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

JančiBači 

všetky recenzie používateľa

Keby Babovřesky a Kameňák mali spolu dieťa, ich filmové potomstvo by sa určite volalo Horná Dolná. Presne to je to, čo seriál pripomína mix filmov Zdeňka Trošky. Aj napriek tomu, že sa dej odohráva v prítomnosti, seriál pôsobí ako keby išlo o 80 te roky minulého storočia (české odrhovačky tomu prispievajú). Každopádne ide o dobrý prúser, pretože záujem o humor tohto typu skončil z poslednou časťou trilógie Slunce, seno ( čo bohužiaľ nechápe aj Zdeňek Troška). Škoda že si to tvorcovia neuvedomili a neprišli s niečím novým. Pokiaľ malo ísť o seriál z dedinského prostredia, tak by nebolo od veci zasadiť dej do aktuálnej doby, čo sa nestalo .Takto seriál, ktorý bol točený v reálnom prostredí veru nezaboduje. Ťahákom určite malo byť aj herecké obsadenie. Ale postavy sú naozaj veľmi plytké a nerozpísane (keď je postava ožran, tak musí byť ožratá v každej scéne). Niektorým hercom sa podarilo naozaj kvalitne prehrávať, najviac asi Petre Polnišovej ktorá hrá svoju najhoršiu paródiu ( tento krát to je Evík zo Slunce ). Peter Sklár neprináša nič nové, hrá svoju postavu tak ako všetky svoje postavy v S.O.S. Majeského radšej nekomentujem. Iní zase dostali málo priestoru (ale je dosť možné že sa to zmení, pretože seriál ešte len začína ). Ja som sa v polovici druhého dielu rozhodol, že sa zo seriálom rozlúčim. A jednu symbolickú hviezdičku dávam za Dana Heribana. Na kvalitný komediálny seriál si budeme musieť ešte nejakú dobu počkať. ()

panki9922 

všetky recenzie používateľa

V čase svojho vzniku som Hornej Dolnej venoval svoj čas a trochu ma pobavila. S odstupom času už ale nedokážem dopozerať čo i len jednu celú epizódu. Najlepšou zložkou je soundtrack od HS. Ide o jednoduchý nenáročný seriál, snažiaci sa zobraziť každodenný život priemerného slovenského vidiečana s humorom. Škoda len, že je to až príliš jednoduché a často trápne. Škoda tiež, že sa všetky postavy rýchlo zmenia na nudné a stereotypné a že herecké výkony sú príliš často slabé. ()

Reklama

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Po štyroch videných častiach môžem snáď konečne ohodnotiť túto "komédiu". Pred prvým dielom som mal celkom vysoké očakávania, pretože sitcom je snáď jediný žáner, v ktorom aj slovenské seriály môžu ponúknuť niečo neokukané a zábavné (viď "Susedia" alebo "Profesionáli"). Ale tento dedinský typ humoru ma takmer vôbec nezaujal, len sem tam sa objaví niečo fakt zábavné, takže určite som sklamaný a zvyšné diely už radšej odignorujem. ()

dehlie odpad!

všetky recenzie používateľa

Nevtipná komédia je veľmi zmierlivým zhodnotením tohto "výkvetu" slovenskej zábavy. Zamýšľam sa kto sú vlastne diváci tohto seriálu a kde to vlastne žijeme. Vôbec sa nechcem povyšovať, ale čo je veľa to je príliš. Hodnotenie odpad! je niekedy ťažké udeliť, ale v tomto prípade úplne výstižné a zaslúžené. ()

Lochnes009 

všetky recenzie používateľa

Druhá časť famózna smejem sa, milujem kritikov ktorí len na základe upútavky zhodnotia všetko do poslednej bodky, pravdaže negatívne. Tváriť sa vážne a pri tom celý život ľpieť len na Pelíškoch, alebo Cimrmanovy (ktoré mám tiež veľmi rád) z nikoho neurobilo "intouša" tak sa netvárte, že sa tvárite, ale uvolnite sa. ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Tvorcovia seriálu usporiadali pre obyvateľov obce 26. januára 2015 fašiangovú párty. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Natáčanie prebehlo v dedine Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom. V skutočnosti obec nemá rybník, má dva kostoly (katolícku kaplnku svätého Antona Padovského a neoromansky evanjelicky kostol) a približnú rozlohu 18 km² s populáciou 199 obyvateľov. Televízia Markíza vytvorila aj interaktívnu mapu s popisom miest, ktoré sa vyskytujú v seriáli. Dva mesiace sa nakrúcalo bez štúdiových rekvizít a ateliérov, takže náklady na výrobu neboli finančne náročné. Miestni občania dostali za komparz od 10 do 30 eur. Lepšie boli na tom tí, ktorí požičiavali štábu svoje pozemky. Tí dostávali 20 eur za hodinu. A aj herci brali za nakrúcanie menej ako obvykle. (PATWIST)

Reklama

Reklama