Reklama

Reklama

Čo keby Hitler v roku 1945 nezomrel, ale len zaspal? A čo keby sa prebudol v 21. storočí? Ako by sa asi tváril a našiel by v našom svete spojencov? Dostal by sa opäť do politiky? Ale určite áno! (Cinemart SK)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (535)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Ako by sa Hitler cítil v našej súčasnosti ? Zrejme by bol prekvapený, že sa spoločnosť príliš nezmenila a rovnaké heslá spred 80- tich rokov by mu stačili aj teraz... Snímok je ostrou satirou na súčasnosť a v niektorých fázach je ostrý ako britva. Trochu horšie je to s filmovým spracovaním. To mohlo byť určite kratšie, niektoré scény mohli byť vynechané, lopatistická utečenecká kríza tiež. Hlavne keď rozrastajúci sa hnedý mor tu bol oveľa skor. Je to na škodu filmu, lebo myšlienky mohli vyznieť oveľa silnejšie. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Woody Allenova rovnica najlepšieho humoru = tragédia +čas. Ak by tento vzorec platil, komédie o Hitlerovi alebo z koncentrákov sú v súčasnosti akceptovateľná vec a vieme sa na to pozerať s nadhľadom, chladnejším odstupom. To čo v tomto filme začalo ako tá najhoršia možná povrchná odpadová zle natočená komédia, skončilo ako mrazivá dráma (!), pričom záverečné titulky s prestrihom na vodcov krajnej pravice, ktorý sa pomaličky ale isto derú na výslnie, sú na zimomriavky. Aj o našom "Vodcovi - županovi - poslancovi" platí presne ten istý scenár, ako tu bol načrtnutý a historicky sa len opakuje. Najskôr to bola figúrka, na ktorej sa všetci smiali, postupom času ten "pajác" získava moc, aj keď sa ešte usmievame (dokedy?). História sa opakuje a ja len verím, že tento film nie je proroctvom. Inak smutné mi prídu všetky tie povrchné komenty typu: "čakal som lepšiu komédiu a bla bla". Len aby o pár rokov neplatila opäť "Woodyho rovnica" a niekto sa nám nesmial, aký sme hlúpi a pohodlne ľahostajní. Za ten mimofilmový presah dávam piatu *. ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem odvážnou komedii ve stylu Sacha Baron Cohena, ale dočkal jsem se příšerně nevtipného a trapného filmu, který se snaží jaksi velice korektním způsobem předstírat nekorektní humor. Nicméně na obranu němců mohu říct, že jsem film viděl s CZ dabingem a ten byl snad ještě větší zlo než holocaust. 3/10 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

“JSEM VAŠE SOUČÁST, NEMŮŽETE SE MĚ ZBAVIT!“ /// Politická hra s dvojsmyslností… Když Zelenka nechal dokumentaristicky vypovídat papoucha hlasem Daladiera, bavilo mě to chvíli. Tady je to podobný. Víc než záchvaty smíchu se dostavuje pocit ze skrytý hrozby. Nápad fajn, zajímavý idee, ke konci i filmařský nápady, ale… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Timur Vermes, číst nebudu. 2.) Nemůžu se dočkat... 3.) Thx za titule „GothaR“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Knihu jsem bohužel nečetl, ale vzhledem k tomu, jak dobrý (ne zázračný) film z toho vyšel, tak by asi za hřích stála. Samozřejmě, dá se na to koukat buď pouze s vypnutým mozkem a bavit se. Ale do té míry Er ist wieder da zase vtipný není. Nebo s mozkem v režimu volnoběh, sem tam se zasmát a po opuštění sálů procedit mezi zuby "Viděla's to? Já to říkám pořád, že Němci jsou náckové!". Nebo ho zapnout na plné obrátky (já vím, bolí to) a připustit si, že Hitler má, minimálně v nějakých tvrzeních, pravdu. Že naše společnost je zkažená a nefunguje tak, jak má. Pro mne je film (nevím, jak vyznívá kniha) hlavně varováním před populismem. Hitler, jako za starých "dobrých" časů, poukazuje na reálné problémy, které lidi tíží, ale jako správný populista o nich jen pindá... Mimochodem, scéna, jak zjebe do kuličky neonácky a označí je za neschopné břídily, nemá chybu... 90% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (22)

  • Úvodná scéna, v ktorej kamera ukazuje oblaky v perspektíve zhora nadol a pomaly prechádza do moderného Berlína, je priamym odkazom na nacistický propagandistický film Triumf vôle (1935) Leni Riefenstahlovej. (Arsenal83)
  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)

Reklama

Reklama