Reklama

Reklama

Bob Stone (Dwayne Johnson) bol na strednej škole malý, nepopulárny a šikanovaný tučniak na rozdiel od Calvina (Kevin Hart), ktorý stál na úplne opačnej strane stredoškolského potravinového reťazca. V Calvinovom prípade však už ide len o spomienky na zašlú slávu, lebo dnes sa zožiera na zle platenom mieste účtovníka a sleduje ako mu život uniká pomedzi prsty. Bob a Calvin sa dlhé roky nevideli, až na seba narazili na internete a neskôr sa stretli v bare, aby si zaspomínali na staré dobré časy. Calvin je šokovaný nielen z Bobovej novej kulturistickej postavy, ale hlavne z toho, že Calvin je elitný agent CIA a rieši tie najzamotanejšie špionážne prípady sveta. Calvin nechá starého priateľa u seba prespať, čo sa však ukáže ako zásadná chyba, lebo hneď ráno vtrhne do bytu trestná výprava Bobovych nazúrených kolegov - agentov, ktorí idú svojmu partnerovi po krku. Podľa nich je totiž Bob namočený v prípravách na teroristický útok! Bob sa dá na útek a vezme so sebou aj stále šokovaného Calvina. S jeho pomocou chce nielen očistiť svoje meno, ale aj zachrániť svet, čo by pre bývalú stredoškolskú hviezdu nemal byť žiadny problém. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (313)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $127,440,871Tržby Celosvetovo $216,500,576 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ jedna z tých skôr znesiteľných amerických komédii, len škoda že to nemá lepšie vystavaný dej, ten je dosť do prázdna, bez nejakej poriadnej gradácie /55%/ ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kevin Hart mě svým hereckým projevem připomíná největšího hereckýho kreténa a černýho fašouna Chris Rocka, takže vstřebat jeho postavu byl obtížný úkol. Dwayne už teda hrál nebo spíš existoval v lepších postavách a zápeltka je originální asi jako kdybych vymyslel pomerančovej džus. Občas nějaká scéna budiž, i když ty nejlepší byly v titulkách. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Central Intelligence je síce tuctovou a dejovo predvídateľnou záležitosťou, ale rozhodne sa jej podarilo spojiť dvojicu hercov, ktorí sa dopĺňajú, a funguje to medzi nimi. Dwayne Johnson a Kevin Hart sú komediálni parťáci, ktorým sa jednoducho musíme smiať. Je to proste americká letná nenáročná popcornovka, ktorej hlavným cieľom je pobaviť a to sa jej darí. Väčšina vtipov síce vychádza z toho, že Bob a Calvin sa k sebe nehodia ako povahami, tak vzrastom, ale na pľaci to tým dvom naozaj funguje. Tuctová schéma je doplnená nespočetným množstvom hlášok, ktoré si uťahujú zo snímok aj filmových žánrov a ušetrená nie je ani prezývka "The Rock". Úloha pre Dwayna Johnsona, ktorý tu preukázal, že jeho komediálny herecký talent taktiež nie je na zahodenie. Uspel v podstate rovnako dobre, ako kedysi Arnold Schwarzenegger. ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Centrální inteligence už z trailerů vypadala na průměrnou americkou komedii která je od režiséra Millerových na tripů (Asi nejlepší komedii roku 2013). Film však nakonec dopadl o trošku lépe. Nejlepší na tomto filmu je hlavní dvojka Hart a Johnson. Zápletka totiž není originální (narozdíl od Millerových na tripů) a tak jedině co může být na tomhle filmu zajímavé je tahle dvojka. Hart tu překvapivě hraje opak všeho co kdy hrál a to samé Johnson. Hart je slušný, inteligentní člověk, zatímco Johnson je infantilní člověk který má rád poníky a zbraně. Ještě jedna dobrá věc na tomhle filmu jsou camea která nikdo nečekal. Dávám tedy čtyři hvězdičky ale jenom kvůli hlavní dvojce a nějakým překvapením. Celou dobu si totiž říkáte jak to teda je- Jestli je Johnson hrdina nebo zloduch. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Výborný the Rock, který si roli neskutečně užívá (připadalo mi, že se pro roli Boba Stonea silně inspiroval Koudym z Kroku za krokem) tahá celý film nahoru. Pohádka o středoškolské hvězdě, která vyhasla a šikanovaném obezitovy, ze kterého je namakané eso nabere grády, když začne jít o národní bezpečnost. Hart je nečekaně snesitelný. Akce je fajn a bizarní humor na mě fungoval až nečekaně často. Vypadáš jako černej Will Smith! ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (18)

  • V čase cca 01:20:00 Bob (Dwayne Johnson) tvrdí, že je černý jezevec. Poté to samé tvrdí Phil (Aaron Paul). Calvin (Kevin Hart) Pihla slyší a diví se tomu. Jak ale podle hlasu mohl vědět, že to je on? Nikdy předtím ho neviděl ani neslyšel jeho hlas. Jen o něm věděl z povídání od Boba. (Zix.)
  • Pred záverečnými titulkami v nepodarených záberoch vysvetľuje Calvin (Kevin Hart), Bobovi (Dwayne Johnson), že mu neprekáža vymyslené meno (Bob Stone), tak isto ako napr. Mr. T, Sting a The Rock. Pod prezývkou The Rock vystupoval Dwayne Johnson vo svojej wrestlingovej kariére, rovnako na počiatku tej hereckej. (belinko)

Súvisiace novinky

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (viac)

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (viac)

Reklama

Reklama