Reklama

Reklama

Bob Stone (Dwayne Johnson) bol na strednej škole malý, nepopulárny a šikanovaný tučniak na rozdiel od Calvina (Kevin Hart), ktorý stál na úplne opačnej strane stredoškolského potravinového reťazca. V Calvinovom prípade však už ide len o spomienky na zašlú slávu, lebo dnes sa zožiera na zle platenom mieste účtovníka a sleduje ako mu život uniká pomedzi prsty. Bob a Calvin sa dlhé roky nevideli, až na seba narazili na internete a neskôr sa stretli v bare, aby si zaspomínali na staré dobré časy. Calvin je šokovaný nielen z Bobovej novej kulturistickej postavy, ale hlavne z toho, že Calvin je elitný agent CIA a rieši tie najzamotanejšie špionážne prípady sveta. Calvin nechá starého priateľa u seba prespať, čo sa však ukáže ako zásadná chyba, lebo hneď ráno vtrhne do bytu trestná výprava Bobovych nazúrených kolegov - agentov, ktorí idú svojmu partnerovi po krku. Podľa nich je totiž Bob namočený v prípravách na teroristický útok! Bob sa dá na útek a vezme so sebou aj stále šokovaného Calvina. S jeho pomocou chce nielen očistiť svoje meno, ale aj zachrániť svet, čo by pre bývalú stredoškolskú hviezdu nemal byť žiadny problém. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 6

Recenzie (313)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľné plytké a často krát i trápne. Aj keď od akčno-komediálneho žánru nikdy neočakávam žiadnu genialitu, toto bola naozaj sprostosť. Rocka mám rád a Hart je v mojich očiach znesiteľný, takže v danej dvojici problém naozaj nevidím a úprimne verím, že akčná komédia v ich podaní mala potenciál byť vtipnou, ale ten primitívne podpriemerný scenár zakopal všetko jednoducho pod zem. Na jedno pozretie, s mozgom frčiacim na minimálnych obrátkach, bola Central Intelligence znesiteľná, ale keby viem, čo ma očakáva, tak sa jej vopred vyhnem. Z "bromance" žánru ma určite viac pobavilo 21/22 Jump Street. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Centrální inteligence by se dala pojmout a ohodnotit jako valná většina dnešní komediální produkce z Hollywoodu, a sice nemastným a neslaným průměrným hodnocením. Film je založen zejména na naprosto ambivalentním vzhledu a povaze obou hlavních postav v podání Johnsona a Harta, což občas moc nefungovalo, ale i tak jsem se zasmál. Příběh obsahuje lehce průhlednou krimi-zápletku, která neurazí, ale ani neohromí, plus je tady nakousnuto téma vztahů, šikany a mindráků z mládí, což jsou tak trochu plusové body. Kdybych se měl zmínit o nejvýraznějších mínusech filmu, tak mi vadilo občasné Johnsonovo přehrávání a tak trochu hloupá "striptýzová" scéna z konce filmu (kterou vyvážil Johnsonův úvodní taneček ve sprše v latexovém špeko-obleku). Zkrátka snímek, který je sice průměrný a předvídatelný, ale což - člověk se u něj dobře odreaguje. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Museli tú podlahu navoskovať." Trailery na mňa pôsobili strašne nezáživne, ale výsledok ma vcelku pozitívne prekvapil. Určite to nie je taká nálož vtipov, ako bola režisérova predchádzajúca bomba Vybíjaná: Choď do toho na plné gule, no vzhľadom na nulové očakávania (a hrozný scenár: od začiatku je jasné, kto za tým stojí a že Hart vo finále použije salto) je to nečakane chytľavé. Iste, nie je to kanonáda vtipov, budete sa skôr usmievať, než smiať. Ale veľa tomu dáva ústredná dvojka Rock/Hart. Poteší, že The Rock hrá citlivého a akoby až jemne natvrdnutého muža a Hart nie-príliš-nesympatického úradníka nespokojného so svojím životom (čo je v rozpore s typom postáv, aké obvykle zvyknú hrávať). Čakáte nepretržitú buddy chémiu dvoch odlišných chlapov a namiesto toho prichádzajú scény, v ktorých si jeden vylieva srdce, druhý ho so záujmom počúva... a vy tiež! Inak súhlasím s Rockom. Jednorožce sú fakt drsné. A konečne som po dlhom čase znova videl ľadvinku! Pri prekvapivo skromnom rozpočte (50 miliónov) to celosvetovo zarobilo 217, takže fakt úspech, divákov to zjavne bavilo. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Je to také nič proti ničomu. Fajn postavy so slušnou vzájomnou chémiou v nezaujímavom filme, ktorý by celkom slušne mohol fungovať v 90. rokoch, no teraz je to dosť mimo. Niektoré fóry sú super, no dosť často prevláda hlušina. Ale dúfam, že to vráti do povedomia jednu nemenovanú pecku s Patrickom Swayzem 6/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je síce pravda, že scenár mohol byť bohatší na vtipné situácie a gagy, ale v rámci odpočinkovej bezmozgovej zábavy potešilo aj to málo. Pohľad na The Rocka vo vypasovanom pyžame stál za to. A na záver prišlo aj na pekné posolstvo - násilníkov treba nakopať do... Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (18)

  • Název filmu Central Intelligence prvními dvěma písmeny odkazuje na zkratku CIA, jejíž celý název zní Central Intelligence Agency. (Dio_Padre)
  • Aaron Paul (Phil) si neodpustil v závěru filmu říct: "Bitch!", nadávku, kterou často používal jako Jesse Pinkman v seriálu Perníkový táta (od r. 2008), a která je pro něj už typická. (Wolftalon)

Súvisiace novinky

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (viac)

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (viac)

Reklama

Reklama