Reklama

Reklama

Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) a Chris (Anthony Mackie) sú kamaráti už od detstva a ich vianočné stretnutie sa už dlhé roky pravidelne mení v noc plnú nespútaného hýrenia a bujarého veselia. Teraz však stoja na prahu dospelosti, tradícia sa chýli ku koncu a posledná spoločná párty by mala byť nezabudnuteľná. A preto je potrebné nájsť "Luskáčikovský bál" - Svätý grál všetkých vianočných večierkov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (179)

tron 

všetky recenzie používateľa

Rogen už X rokov vo filmoch propaguje tvrdé drogy, čo je pre mňa neakceptovateľné, ale nedokážem sa naňho za to hnevať, pretože zároveň poukazuje na vec mne veľmi blízku - na strašne komplikovanú životnú etapu ľudskej bytosti a tou je psychicky, fyzicky a inak náročný vek medzi 30. a 40. rokom človeka. Všetka tá pachuť, nostalgia, staré chlapčenské priateľstvá, sklamanie, dezilúzia, meniace sa životné postoje a vzťahy, prvé fyzické problémy, padanie na hubu a opätovné vstávanie, to všetko má Seth zmáknuté. Cítite, že pod všetkým tým miestami fakt dosť vulgárnym (ale svojím spôsobom inteligentným) humorom drieme životná pravda, ku ktorej sa človek musí dopracovať iba vekom, nijak inak. Že všetky tie kecy o sexe a drogách sú iba obranou pred zlým svetom, ktorý na človeka číha „tam vonku“ a z človeka vysáva životnú energiu a núti ho prehodnocovať životné priority a zabúdať na svoje detské a tínedžerské sny. Obranou citlivého človeka, ktorý sa bojí zahodiť detstvo a zodpovedne sa postaviť zoči-voči dospelému životu so všetkým, čo k nemu patrí. Potiaľto super. Lenže The Night Before má niekoľko hluchých, nudných a nezáživných miest, Anthony Mackie je navyše a na jeden „fakt kurník dobrý fór“ (posielanie penisov, komunikovanie s „jasličkami“, James Franco) pripadá viacero nie príliš vydarených. Potom ale príde scéna, ako je žiadosť o ruku alebo flashback, v ktorom sa dozvieme, ako sa toto veľké priateľstvo vlastne začalo, a opäť máte slzy na krajíčku a pristihujete sa pri tom, že máte toho bradatého maca radi. Napriek tomu, že v tomto filme ako Žid ukrižuje Mojžiša. ()

Hashirama 

všetky recenzie používateľa

Netradiční rogenovská dramedie, která je fanouškovsky uvědomělá (narážky na Kubricka nebo Sám doma) a v práci s postavami až nečekaně vyspělá. V téhle vánoční pohádce jde o víc, než plejádu klasických fórků o honění a fetování. Tady hrdinové během jedné pouti na Louskáčkův bál, během které se vrací do své vlastní minulosti, dospívají, uvědomují si, co je v jejich životě důležité, a nečekaně předávají i lidskou message. Levitt se pro takové role narodil a už jen kvůli jeho "What the fuck..!" stojí tahle pohádka za to. Totálně feel good vánoční překvapení s jedním nezodpovědným chlapcem, co musí dospět, chlapcem, co sešel z cesty, židem se spoustou drog, co se bojí budoucnosti, a andělem, co prodává trávu. ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Kdesi som sa na margo Rogenovho humoru dočítal, že by mohol niesť nálepku "inteligentné buranstvo", s čím absolútne súhlasím. A tak tomu bolo aj tu, v noci pred. Naozaj som si to užil, malo to aj tú peknú vianočnú atmosféru, množstvo dickhead vtipov bolo únosné a keď to aj prešlo z crazy komédie do serióznejšej roviny, bolo to príjemné osvieženie inak zmysluprostej rehotačky. V závere sa žiadna zaužívaná šablóna nekonala a ja uznanlivo kyvkám hlavou. S tým hollywoodom to nie je až tak žalostné ako sa občas obávam. :-) ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si proč je tenhle film tak zapadlej a moc se o něm nemluví a teď je mi to jasný - protože je to po delší době zase upřímná a dobře fungující komedie. Ten film je naprosto pohodovej a vánoční atmosféra z něj jde na plný pecky, vtipy jsou většinu času fakt vtipný a já se nenudil ani vteřinu. Je to takovej ten film co by před 15 lety s mladším obsazením bodoval. Dneska už ale zřejmě ne. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Seth Rogen a jeho kámoši si natočili další film, který je hlavně proto, aby se bavili oni. Ale sem tam se jim daří, aby pobavili i diváka. Díky jejich obhroublému humoru, který tentokrát nejde až tak daleko, i když epizoda s Jamesem je skvělá, se jim daří udržet vaši pozornost. A mě osobně naprosto dostala žádost o ruku. Ano, jsem z těch, co jim Miley nevadí. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (2)

  • Nahé fotky Isaaca (Seth Rogen), které má v telefonu, byly pořízeny dvojníkem. (kellne)

Reklama

Reklama