Reklama

Reklama

Bytosť z hlbín

(TV film)
  • Česko Bytost z hlubin (viac)

Obsahy(1)

Drsný thriller o nebezpečných mořských pannách a o tom, co se může stát, když se člověk pokusí ovládnout a podmanit si bytost z neprobádaných a tajemných hlubin moře. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (34)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Dve hviezdičky za prvú polovicu filmu, ktorá mala ešte celkom slušnú gotickú atmosféru tušenej hrozby. Dobrá bola aj dusivá atmosféra ponorkovej choroby počas cestovania loďou vyvolaná hustým erotickým fluidom morskej panny a mužského chtíču... ale to je asi tak všetko. ***SPOILER*** A potom sa to začne zvrhávať na vyvražďovačku a skončí to absolútnym bordelom a snahou o strašenie detí morskými príšerkami. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Negraduje to tak, akoby malo. Nemá to ani toľko požadovanú, hororovú odvahu, akoby bolo treba. No presto všetko to na tri priemerné stačiť bude, lebo miestami je samotná atmosféra tak nejak správne, mysticky podaná, pričom samotné kulisy či herecké osadenstvo, taktiež napĺňa požadované kritéria. Chcel som dať dve, no samotný záver to na tú tretiu (z milosti) vytiahol. Už to bol aj horor :) ()

Reklama

monolog 

všetky recenzie používateľa

Je to dost velká nuda od začátku až do konce. Ten se ale zase snažili přecpat krví a troškou dění. Angus byl neuvěřitelně užvaněnej a strašně to ničilo atmosféru. Od chvíle, kdy se přesunuli na loď mi to připomínalo trochu Drakulu. Jenže konec byl takovej celej o ničem, celou tu hodinu a půl se to plácalo od deseti k pěti a pak k jedné. Prostě jedna velká nuda, ale je to škoda, protože námět je originální. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Asi jediný film, který se s tématikou mořské panny dokázal důstojně poprat. Vyvedené atmosféricky, na televizní film i výpravou a pak především herecky. Když jsem film kdysi viděl, o představitelce m.p. se mi i zdálo. Ten závěr s proměnou mi přišel trošku zbytečný, ale i tak hodnotím celkem vysoko. 70% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Vydarený dobový, aj keď pomerne neambiciózny a neobjavný horor o morskej panne, ktorú vo veľkom akváriu preváža v podpalubí cirkusant Rufus Sewell. S jeho priateľkou (Carla Guginoová) snová bytosť nadviaže telepatický kontakt a začnú sa diať hrôzostrašné veci! Príjemné prekvapenie z produkčnej dielne Stana Winstona a atmosférická záležitosť, ktorej skóre vylepšuje umiestnenie deju do minulosti, v ktorej ešte tajomné veci mali svoje silné miesto. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (9)

  • Rya Kihlstedt strávila každý deň natáčania tri hodiny len nanášaním masiek, aby mohla stvárniť morskú pannu. (Arsenal83)
  • Chvostové plutvy Therskej morskej panny odkazujú na staroveké alebo stredoveké zobrazenia sirén s dvojitým chvostom alebo meluzín, ktoré sa v histórii stali predmetom zmätku s morskými pannami. Takéto postavy inšpirovali napríklad logo Starbucks, čo je tiež siréna/meluzína. (Arsenal83)
  • Film bol natočený za 18 dní v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama