Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Martina alias Shakira vyrástla v detskom domove. Svojich biologických rodičov nikdy nepoznala, predstavy o svete tam „vonku" nasávala z televíznych seriálov. A potom konečne nadišiel deň jej osemnástych narodenín. Vyslobodenie a vstupenka do vysnívaného života, pár peňazí v obálke a amulet od kamarádky na krku. S hlavou plnou naivných predstáv vyrazila do veľkého sveta, v prvom rade však za Romanom, láskou z decáku. Život nabral rýchly spád... a prišiel pád. Roman ju zatiahol do partičky zhulených mladých bezdomovcov, zlodejíčkov a kšeftárov, nakoniec ju sám predal pasákom. Blonďatý operený anjel sa stal len perspektívnym zdrojom príjmov. Podľa toho sa s Martinou aj zaobchádzalo. Hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť... A potom konečne útek. A nádej. Martina s obdivuhodnou urputnosťou bojuje o svoju šancu na šťastie... a nájde ho tam, kde by to asi málokto čakal. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

zette 

všetky recenzie používateľa

Pro me prijemne prekvapeni, at uz nametem, zajimavou rezii, vyberem lokaci, kde se pribeh odehrava, pestrym zastupem postav, tak celkovym vyznenim, ze osmnactileta mladez, ktera opousti ruzne detske domovy, diagnosticke ustavy to maji v realnem zivote slozitejsi, jak trestanci opoustejici vezeni. Neznami herci nebyli uplne nejhorsi a i kdyz by se dalo filmu dost veci vytknout, tak pozitiva jasne prevladaji. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Naturalistická, drsná a špinavá dráma, situovaná do bezútešného prostredia na okraji spoločnosti, ktoré pohltí jedno bezbranné, v skreslenej realite detského domova vychované dievča. Veľký podiel na tom, že sa mi Pirko páčilo má aj predstaviteľka hlavnej postavy, pre mňa doteraz úplne neznáma, no možno práve o to zaujímavejšia Dominika Zeleníková. ()

Reklama

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejbrutálnějších filmů československé moderní doby, stejně jako například u filmů Bohdana Slámy i tady oceňuji především ten dokonalý city režisérského dua pečlivě vybrat řadu neherců a hnusných ex/interiérů tak, aby vše zapadalo a působilo přirozeně. Kdo ví, kolik takových holek kdy vylezlo a ještě vyleze z děcáku v domění, že jdou vstříc světlým zítřkům, ale realita je naprostým protipólem jejich růžových představ................moje hodnocení = 8 z 10. ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Patlanice žánrů, stylů a snahy něco říct. Pokud jeden a ten samý film v jednu chvíli vypadá jako nová epizoda rakouského rodinného seriálu a o něco později nabízí přehnaně dlouhé a stylizované scény znásilňování, je to solidní haluz. A ten Gaspar Noé na konci? To nemá smysl popisovat, to se prostě musí vidět. 4/10 ()

HonzysKISS 

všetky recenzie používateľa

No jo, takhle to dopadá, když se ženete z domova hned za tím, co se vám zalíbí. Na československé poměry je to víc než dobrý film. Krásně ukazuje realitu blbých holek, co si za to můžou samy. Některé záběry byly tak pěkně detailní, že si mě film hnedka získal. Vytvářelo to skvělou atmosféru. Klidně bych tohle začal pravidelně pouštět mladším divákům, někteří lidi by si z toho mohli brát fakt dobrý příklad. Akorát podle názvu jsem čekal o něco víc drog, než jenom cigára a alkohol. A závěr? Nejsem zklamaný jako ostatní. Čekal jsem sice něco jiného, ale takhle to taky není vůbec špatné, možná ba naopak. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (6)

  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama