Reklama

Reklama

Agatha Christie: Slečna Marpleová

(seriál)
  • Česko Slečna Marplová (viac)
Veľká Británia, (2004–2013), 35 h 47 min (Minutáž: 82–103 min)

Predloha:

Agatha Christie (kniha)

Hrajú:

Geraldine McEwan, Julia McKenzie, Joanna Lumley, Herbert Lom, Griff Rhys Jones, Ian Richardson, Christian Coulson, James D'Arcy, Timothy Dalton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(23)

Obsahy(1)

Slečna Jane Marplová sa vydáva na mnohé dobrodružstvá pri odhaľovaní vražedných záhad. Amatérska detektívka, ktorá žije v mierumilovnej anglickej dedinke St. Mary Mead, oplýva analytickou mysľou a tak nejako záhadné zločiny a vraždy v celom svojom okolí priťahuje. Aj keď k nej miestna polícia pristupuje mierne nedôverčivo, čoskoro zistí, že jej analytické schopnosti sú veľmi užitočné. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa josieaddms k tomuto seriálu (2)

Mŕtva v knižnici (2004) (S01E01) 

U mě je tenhle díl trochu speciálnější, kvůli Jacku Davenportovi. Vlastně i skrze něj jsem se k téhle detektivce dostala. A co můžu říct? Agatha Christie, knižně, i vkusně zfilmovaná, je moje slabé místo. Zábavná zápletka, ty úžasný kostýmy, špičkoví herci, vůně něčeho krásného a zároveň zkaženého, láska a vražda. A samozřejmě nechybí filmová chuť Anglie. Slečna Marplová je pro mě něco jako sladká čokoládová pralinka, nikdy neodolám... ()

Niet dymu bez ohňa (2006) (S02E02) 

Detektivní ňamka. Slečna Marplová je v podání Geraldine McEwan naprosto rozkošná, a nejlepší ze všech představitelek. Navíc je to plné kvalitních Britských herců, má to krásné kostýmy a samozřejmě zajímavé zápletky děsivých vražd, které může divák společně s postavami řešit. Je to taková holčičí záležitost, ale já to mám moc ráda. ()

Súvisiace novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (viac)

Reklama

Reklama