Reklama

Reklama

Na doraz

  • Slovensko Únos (viac)
Trailer 1

Nevinný deň v parku sa zmení na peklo, keď sa Karla (Halle Berry) na sekundu otočí, aby vybavila telefonát s právnikom. V zápätí vidí, ako jej 6-ročného syna Frankieho (Sage Correa) vlečú do auta dvaja cudzí ľudia a veľkou rýchlosťou unikajú preč. Bez pomoci a s takmer prázdnou nádržou je nútená prenasledovať únoscov svojho syna sama. V tejto divokej naháňačke sa musí spoliehať len na vlastné inštinkty, ak chce ešte niekedy svojho syna vidieť. Riskuje všetko a nezastaví sa pred ničím. (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (198)

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Rozvedená matka Karla Dyson (Halle Berry) tráví odpoledne se svým synem v zábavním parku. Během telefonického hovoru se jí Frankie ztratí z dohledu a zjištuje, že ho neznámá žena vleče do zeleného auta. Karla se vydává na okamžité pronásledování únosců... Problém filmu je, že se příběh dostane do určitého komfortního tempa a v tom zůstává po celou dobu od začátku do konce. Hlavní hrdinka také dost často nesmyslně ohrozí životy nevinných lidí např. policista na motorce. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý, ale překvapivě funkční thriller o matce, která pronásleduje únosce svého malého syna. Film prakticky po celou dobu šlape na plyn a minimálně ze začátku se snaží tvářit reálně. Největší problém je v očividně nízkém rozpočtu, který se projevuje hlavně při akčních scénách, které se rychlými střihy snaží tento nedostatek skrývat. Jako thriller na sobotní večer bez problému funkční. ()

Reklama

panvasik 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem ten film, snad v době, kdy vyšel u někoho z rodiny doma, byl jsem ještě děcko a ten film mě úplně vtáhnul, protože jsem nikdy, takové filmy nesledoval a ani nevyhledával (v té době jsem vlastně, ani nesledoval filmy). Byl jsem úplně z toho mimo jak moc mě to bavilo a jak byl ten film napínavý, teď po tolika letech, musím říct, že nejsem moc nadchnutý, ale už vůbec ne zklamaný a film, jsem si užil, dneska bych neřekl, že to je nějaké převratné, protože už teď mám podobných thrillerů nakoukaných opravdu hodně a ten film nijak nevyčnívá originalitou. Halle Berry je prostě dobrá herečka a v roli nebojácné matky funguje skvěle. Na scénu se sousedem na koci filmu, nikdy nezapomenu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec som si film celkom užil. Už sme videli viackrát, že dieťa uniesli z parku alebo niečo podobné a teraz rodičia spanikária a už sa nikdy nenájde, alebo sa nájde veľmi neskoro a podobne. Ale nemyslím si,že som niekedy videl koncept, že matka objaví únoscov a začne ich okamžite prenasledovať. A dáva to filmu aj určitú dávku napätia. Chceme vidieť ako sa Halle Berry podarí syna dostať späť. Koniec koncov, najhoršie veci sa často stanú úplne nečakane a ani nevieme ako, dieťa sa stratí. Sú tu určité veci, ktoré nie sú podľa mňa úplne dotiahnuté a človek ich musí akosi spytovať. Ako fakt, že únoscovia sa matke viackrát vyhrážajú, že jej syna zabijú, ak ich neprestane prenasledovať. V prvom rade, čo by potom z toho únosu mali? A v druhom rade, nemala by potom dôvod už skutočne ísť po nich hlava nehlava? Takisto dokáže šoférovať auto po tom, čo jej vystrelí airbag, pričom ani nevieme ako, len je zrazu airbag preč. Ale čo film podľa mňa pretláča sú únoscovia, kde aj výber hercov bol dobrí a dokonca pôsobia, že sa nezastavia pred ničím. Rovnako ako Halle Berry, ktorá však často trpí samomluvou. Zhodnotím film ako thriller so solídnou dávkou napätia, ktoré som prežíval. A chcel som vidieť ako svojho syna zachráni. Myslím si, že je zaujímavé ak sa matka stane pre únoscov dieťaťa takým problémom ako Halle Berry v tomto filme. Hodnotenie: B- ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Šľachovitá servírka Karla v podaní Halle Berry bojuje o svojho uneseného syna s vervou levice a počas prenasledovania otrlých pobudov, ktorí to celé spískali nastolí tempo, za ktoré by sa miestami nemusel hanbiť ani Chev Chelios z hektického Cranku. Kidnap tak nestíha diváka nudiť, odsýpa vcelku svižne a úspešne sa vyhýba výraznejším hluchým pasážiam. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (7)

  • Film sa natáčal v New Orleans a Slidell v Louisiane od októbra do decembra 2014. (Arsenal83)
  • V 55 minúte, keď do auta Karly (Halle Berry) zboku narazí iné auto vystrelí airbag. V dalších scénach už po ňom nie je ani stopy. (Astonko)
  • Film mal pôvodne vyjsť 9. októbra 2015, ale jeho vydanie sa 5-krát odložilo, pretože štúdio skrachovalo. Nakoniec bol vydaný 4. augusta 2017. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

John Wick a Halle Berry?

John Wick a Halle Berry?

28.04.2018

Chad Stahelski natočí po dvou dílech Johna Wicka i trojku. Jak asi víte, titulní hrdina se v ní utká s nejlepšími zabijáky světa, kteří touží po vypsané odměně 14 milionů dolarů. To všechno v… (viac)

Reklama

Reklama