Reklama

Reklama

Zelená miestnosť

  • USA Green Room (viac)
Trailer 6

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 6

Recenzie (189)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Green Room" som chcel vidieť v momente, ako som zistil, že tu bude hrať pán Patrick Stewart. Nie je žiadnym tajomstvom, že tento človek je podľa mňa skutočne pán herec a kedykoľvek ho človek vidí, tak má chuť mu tlieskať. Minulý rok sa predviedol v maličkej dráme Match (, kde by ma potešilo, keby si ju všimlo viac ľudí) a dúfal som, že ma presvedčí aj tu. A musím priznať, že je jednoznačne najlepším elementom tohto filmu a sledovať ho je opätovne veľká radosť. Problémom filmu sú však mladí ľudia, ktorí sa snažia dostať von z nepríjemnej situácie. Nie sú zlí, ale nemôžem povedať, že by ma ich postavy nejako oslovili. A keď sa začnú veci diať, ich osudy mi boli prakticky ukradnuté. A rovnako podľa mňa urobili pár nie moc šťastných rozhodnutí, ktoré spôsobili, že nie všetci vyviazli so zdravou kožou. Ale musím povedať, že gore efekt je veľmi dobrý a aj situácia, v ktorej sa ocitli je veľmi dobre spracovaná. Plus keď sa rozhodnú otočiť situáciu na svoju stranu, je to paráda. Na to sa díva vynikajúco. Celkovo musím povedať, že ide o veľmi solídny gore thriller/horor s veľmi dobrou atmosférou, skvelým Patrickom Stewartom a veľmi dobrým záverom. A stojí za to si film pozrieť. A už len úplne na záver, moja úcta Antonovi Yelchinovi, ktorý bohužiaľ tohto roku nešťastne prišiel o život. Hodnotenie: B ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Hixplo, ktoré síce dokáže zabaviť a čas pri ňom rýchlo utečie, no i tak som čakal niečo lepšie. Atmosféra v dôsledku hlúpeho jednania postáv bola slabá a preto som si film po pocitovej stránke skoro vôbec neužil, skrátka žiadna dusnota, ktorú pri tomto hororovom subžánri očakávam, sa nedostavila. Skôr mám z toho len taký neutrálny pocit. Na druhú stranu niektoré scény príjemne prekvapili svojou krvavosťou, aj keď sa v tomto smere dalo vyťažiť viac. Priemer. 60/100 ()

Reklama

666teen 

všetky recenzie používateľa

Money, money, money, Co všechno jsou někteří lidé schopni udělat pro peníze? Třeba odehrát koncert pro partu rahowistů někde v oregonské prdeli, což už samo o sobě svědčí o tom, že s tím ředidlem je třeba přibrzdit. Ale zahájit koncert pro holololebé árijce skladbou Nazi Punks Fuck Off (mimochodem v děsivém podání), tak to už je vyloženě skutek zralý na ocenění v Darwinových cenách. To se prostě nedělá. Výsledkem je nevyhnutelně výživná after party, kde o nějakou tu krev a násilí není nouze. Velice povedená podívaná. Jo, a volba hudby na opuštěnej ostrov? Rozhodně ABBA. Money, money, money. ()

midget 

všetky recenzie používateľa

Nepravděpodobná story o tom, že punková kapela hraje v nacistické hospodě (která je tak otevřeně a křiklavě neonáckovská, že je dost div, že ji policajti nezavřou) a přichomítne se k jejich kriminálním aktivitám, je navíc zmateně a berzradně podaná - děj nemá žádnou dramaturgii, skáče mezi realistickou brutalitou a podivnou nadsázkou (vracející se fórek s kapelou na opuštěném ostrově) a podivnými až nesmyslnými motivacemi jednání postav. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Green Room je drsnejší thriller (alebo lightovejší exploitation...) vhodný na zabitie jedného večera, v ktorom je scenár iba disfunkčná pro forma. Ústredné postavy si počínajú úplne hovadsky (napr. náckovia po vypuknutí konfliktu veľkodušne podarujú muzikantom nabitý revolver, ktorý však vzápätí dôrazne žiadajú vrátiť späť...?) a zápletka s drogovými kšeftami tiež nepôsobí vierohodne. Čakal som, že to zachráni nástup "Red laces", pre ktorých by prelievanie krvi malo byť bežnou rutinou, namiesto nejakej drsnej white power squadry som sa však dočkal iba zopár nemohúcich 70 kilových trotlov. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (7)

  • Prvá pieseň, ktorú kapela hrá v klube skinheadov, je cover verzia piesne Dead Kennedys „Nazi Punks Fuck Off“. (Pat.Ko)
  • Postava držící mačetu na jednom z plakátů k filmu odkazuje svým postojem k obalu alba "London Calling" od skupiny The Clash, kde je takto vyobrazen Paul Simonon se svojí kytarou. (Corpsegrinder)
  • Paintballový príbeh, ktorý Pat (Anton Yelchin) rozpráva, je skutočným zážitkom, ktorý mal scenárista a režisér Jeremy Saulnier. Rick Spears je skutočný človek, ktorý urobil to, čo bolo uvedené v príbehu. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (viac)

Reklama

Reklama