Reklama

Reklama

Snowden

  • Francúzsko Snowden (viac)
Trailer 6
Francúzsko / Nemecko / USA, 2016, 134 min

VOD (1)

Jeho meno pozná každý. Edward Snowden nechal za sebou pokojný rodinný život a vzornú kariéru v tajných službách a stal sa štvancom na úteku. Je muž, ktorý odhalil šokujúce praktiky amerických tajných služieb, hrdinský whistleblower, alebo zradca, ktorý si zaslúži najtvrdší trest? Klasik americkej angažovanej kinematografie Oliver Stone skúma profesijné rodinné zázemie človeka, ktorý ukázal svetu, že sme stále sledovaní. A že vojna proti teroru poslúžila ako zámienka k bezprecedentnému vpádu moci do súkromia. Ide tu vážne ešte o zachovanie demokracie? Snowdenova odpoveď je mrazivo jasná. Edward Snowden zmenil súčasný svet ako máloktorý človek. Strhujúci príbeh, ktorý viedol až k najväčšej špionážnej kauze modernej doby. (Film Europe)

(viac)

Videá (11)

Trailer 6

Recenzie (326)

Disk 

všetky recenzie používateľa

Snowden mě rozhodně nezklamal a byla to skutečně skvělá podívaná. Je samozřejmě jasné, komu Oliver Stone (tenhle film taky nikdo jiný točit nemohl) fandí a leckdo by mu mohl vyčítat, že si neudržel od tématu jistý odstup. Na druhou stranu jako autorská výpověď je Snowden bezchybný. Herecky taktéž výborné, Joseph Gordon-Levitt byl fantastický a jeho přerod z Bushova vojáka na whistleblowera byl přesvědčivý. Snowdena lze těžko brát jako nějakou objektivní novinářskou výpověď a velkou roli bude hrát politické přesvědčení každého z diváků a divaček. Edwarda Snowdena považuji za hrdinu a člověka, který je inspirativní pro veřejnost 21. století. ()

Remedy 

všetky recenzie používateľa

Ve výsledku mi ani moc nevadilo, že Oliver Stone svého hrdinu zcela neskrývaně glorifikuje a opět (jako ale téměř pokaždé) se ostře vymezuje vůči zlovolné americké administrativě. Ten film totiž stojí na vcelku pevné půdě a s ohledem na Stonovu obvyklou tendenčnost je v rámci možností umírněný. Ano, je to mnohem více politický statement než „příběh opravdového člověka“, ale starého Olivera zkrátka novým kouskům nenaučíš. Sluší se ale zmínit, že po filmařské stránce je to opět extratřída a ten Stonův poutavý vizuální styl mě pořád hodně baví. Neskutečná práce s kamerovými filtry. Pěkné 4*. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Po dlhých rokoch, som extrémne rád, že OLIVER STONE JE VO FORME, ako už dávno nie !!! Film, ktoré si nezobralo pod čepiec žiadne vplyvné štúdio, ale podieľalo sa na ňom množstvo zaujímavých ľudí. Kontroverzný tvorca skúma život okolo amerického WHISTLE - BLOWERA, čiže EDWARDA SNOWDENA, ktorý vytáral novinárom prísne tajné informácie o sledovacích aktivitách americkej NSA či britskej Government Communications Headquarters, čím sa to dostalo do všetkých televízii a novín na SVETE. To znamená, že sledovanie a odpočúvanie ľudí po celej Zemeguli bolo v plnom prúde, a ešte aj stále funguje. Snímok začína príchodom novinárky Laury Poitras do Hong - Kongu, na hotel, kde je ubytovaný Snowden, ktorý ide s pravdou von. Rozpráva vo flashbackoch o svojej kariére a súkromnom živote s priateľkou Lindsay Mills, a to od rokov 2004 - 2013, keď sprvoti začínal klasicky v armáde. Snowdena si zahral Joseph Gordon - Levitt, ktorý si s režisérom ROZUMIE, majú na to rovnaké názory. Nepodobá sa naň, ale čo chválim, je to, ako sa parádne ZHOSTIL tejto, nie príliš „prospešnej filmovej úlohy” , na ktorú nestáli určite dlhé fronty na castingu. Človek, ktorý mal všetko, výborný, ale stresový život s epilepsiami, priateľku, peniaze... Mal aj SVEDOMIE, ktoré mu nedovoľovalo, aby sa na tomto podieľal i naďalej. „Tajne stiahol tieto dokumenty, aby s nimi v rubikovej kocke vyšiel nenápadne von”... V snímku je vydávať fotografiu amerického prezidenta Kennedyho, zaujímavé, že som videl FILM PRESNE po 53. rokoch od dallaského atentátu. Inak, vyskytuje sa tu dynamická kamera, a taktiež vždy osožný STRIH, na ktorý si Oliver extrémne potrpí. Zaujala ma aj samotná výprava, kde Snowden všade pôsobil... Stone je tým typom filmára, ktorého je tu POTREBA. Výborné, výpovedné, s minimálnym pátosom prevedené, ukážkové, skvelé načasované DIELO, odborníka na túto PROBLEMATIKU, fakt si neviem predstaviť, kto iný by sa venoval tomuto projektu, s tak otvoreným zápalom po veci, ak nie Stone. Odporúčam, je to síce ukecané, s množstvom termínov, ktorým nerozumiem, ale zároveň geniálne prehľadné. Teším sa. Už aby sa opäť vrátil režisér s niečim zaujímavým... PS : EDWARD SNOWDEN je rozporuplná POSTAVA najnovších dejín. Ale treba si položiť otázku : „Urobil správne, to, čo urobil” ? „Na to si musí každý odpovedať sám, najlepšie podľa vlastného vedomia a svedomia. Ale komu by sa toto páčilo ? Ja to rešpektujem. Jeho rozhodnutie bolo správne” ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Stone hledá dávno ztracenou relevanci komentátora, marně. Velkou devizou Snowdena je, že na rozdíl od jeho posledních filmů nemá otravný manýristický punc a docela odsejpá. Největšího žijícího imitátora Gordona-Levitta dokonce Oliver donutil hrát, což je solidní počin. Bohužel samotný obsah výpovědi je ve srovnání s tím, co nabídl oscarový dokument Citizenfour, spíš jakýmsi přehledným úvodem do problematiky, který podbarvuje Stoneův dobře známý kriticko-patriotický postoj k současné US demokracii. Chybí tam něco provokativního, něco, co by se vpálilo do sítnice. Krotká osobní rovina to nenahradí. Snowden příjemně ubíhá a na závěr zvedne koutky nezvládnutým patosem. Průser se nekoná, subverze taky ne... [70%] ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|15%| Nějak mě tento film nelákal, ale abych si rozšířil obzory, tak jsem to zkusil. Avšak nečekal jsem, že mi to takhle totálně nesedne. Nechci snímek kritizovat, ale celá tahle událost by se snad dala zachytit do dvacetiminutového dokumentu, ne? Alespoň to téma mě absolutně nebavilo. Krom toho ani ostatní prvky v této záležitosti byli víc než nulové. Nevadí mi ukecané filmy, ale tohle bylo na mě moc. Dvouhodinová nuda. Odpad nedávám, chyby to nemělo, avšak žádný přínos mi to nedalo. Joseph Gordon-Levitt zahrál hlavního hrdinu celkem dobře, ostatní herci mě už moc nezaujali. Nicolas Cage se tu párkrát mihne a nemá žádnou důležitou roli. Prakticky nic mě nezaujalo. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (14)

  • Hned první natáčecí den čekalo na představitele hlavního hrdiny Snowdena, Josepha Gordona-Levita, překvapení. Bez jakýchkoliv příprav se podrobil vojenskému tréninku, který také původně absolvoval Snowden. (ČSFD)
  • Predlohy k scenáru boli vytvorené pomocou materiálov, ktoré vydal Snowdenov mediálny spriaznenec Luke Harding a ruský advokát Anatoli Kucherena. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Reklama

Reklama