Reklama

Reklama

Film podľa skutočnej udalosti popisuje citovo podmanivú cestu ženy, ktorá je odhodlaná udržať svoju výstrednú a disfunkčnú rodinu pohromade tvárou v tvár zdanlivo neprekonateľným prekážkam. Poháňaná vynaliezavosťou a celoživotným snom Joy nakoniec triumfuje ako zakladateľka miliardového biznisu a dokonca sa jej podarí transformovať vlastný život aj život svojej rodiny. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (20)

Trailer 2

Recenzie (299)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Teď bych rozhodně nepospíchala do práce, kdybych tenkrát měla patent nebo právníka." Tak to by záleželo na kvalitě právníka. Nechci se nějak moc vytahovat, ale já nepodnikám. A to zejména proto, že moje lokty jsou pro tuto činnost příliš tupé. Nicméně, kdybych bydlel v zahypotékovaném domě se svými prarodiči, rodiči, exmanželkami, dětmi a pradětmi, tak bych asi taky něco vymyslel, vyrobil, prodal a zbohatl. A určitě by mě to bavilo víc, než poletování Joy na mopu, při kterém ji štvala rodina, právníci i "spřátelení" výrobci. Jsem však člověk přející, takže jí tu vybojovanou slávu i prachy přeju, ale za tu depresivní nudu hvězdami hýřit nehodlám. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Celkom ma prekvapuje, ako "pohodovo" a "akademicky" tento film na divákov pôsobí. Russell ale ukazuje, ako namáhavé je uskutočniť svoj americký sen v krajine neobmedzených možností, pretože obmedzených, neprajúcich a bezcharakterných ľudí je všade viac než je prípustné (nevynímajúc širšiu rodinu, tu si scenár tiež neberie servítky) na "normálny" život. Joy sa nachádza po väčšinu deja na dne, až som si povedal, že prežiť život pri seriáloch je omhoho jednoduchšie ako bojovať so životom a stále sa odo dna odrážať a režisér s týmto motívom aj chytro pracuje. Ťažko povedať, či sa podbiedza americkému publiku, keďže ide o ťažký finančný prepadák a mne to veľa hovorí najmä o fakte, že súčasné publikum už nedokáže (na plátne) oceniť skutočných hrdinov, ale iba tých s nadprirodzenými schopnosťami. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto dielo disponuje dobre stráviteľnou dynamickosťou, pocit premárneného času sa v priebehu sledovania nedostaví. Napriek rovnakému hereckému obsadeniu, ktoré režisér stiahne do väčšiny svojich filmov, nehrozí déjà vu. Russellova múza Jennifer Lawrence opäť stvárňuje iný charakter a opäť strháva na seba pozornosť. Tento filmový portrét potreboval presvedčivú predstaviteľku a Lawrence túto kvalitu zabezpečila. Navyše dostala šancu zosobniť postavu nielen v jej veku, ale aj o generáciu staršiu. Bradley Cooper síce nedostal taký priestor ako ona, ale jeho úloha je zásadná. A do tretice Robert De Niro, ktorému už prischli úlohy otcov. Táto postava má však šťavu a potrebnú dávku tragikomiky. Hollywoodska rozprávka o poníženej a neskôr oslavovanej Popoluške z 90. rokov 20. storočia, ktorú namiesto očarujúceho princa čaká veľký majetok. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Tohle je podnikání. Žádné zeširoka vzaté skákání v čase, ale naservírování počátečního pekla ve světě byznysu v přímém přenosu s famózní Jennifer Lawrence. Scéna po scéně, záběr po záběru. Všechny emoce jsou na místě a má to neskutečnou energii. Pro jedince co se svým nápadem začínali podobně strastiplnou cestu je to dvojnásobný nášup. K nepochopení je pak úvodní nahořkle "woodyallenovský" rozjezd, který je plný prapodivných individuí a zvláštních režisérských postupů - je potřeba cca 30 minut posečkat. Ke konci ale čím dál lepší a jasnější, stejně jako životní cesta hlavní představitelky. Jennifer si krade některé scény vyloženě pro sebe, neskutečné, měla dostat Oscara spiš než Brie Larson, která byla holt v méně komerčním bijáku. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Džej-Law v roli rodinnou utlačované ženy plné snů, které život naházel nejvíc klacků pod nohy v dějinách lidstva. Díky hyperakční kameře a vhodně zvolenému písničkovému soundtracku působí O'Connorova režie opět jeho něco, co divákovi nenechá od začátku do konce vydechnout. Slaďoučký drama, který mě sakra že bavilo. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (15)

  • Joy Mangová (ve filmu Jennifer Lawrence) si dala patentovat více než 100 vynálezů. Mop byl její první patentovaný vynález (M.B)
  • David O. Russell se během natáčení se skutečnou Joy Mangano osobně nesetkal. Bylo-li potřeba její konzultace, komunikovali spolu pouze telefonicky. (IlMagnifico)

Súvisiace novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (viac)

Reklama

Reklama