Reklama

Reklama

Amerika zhora

(seriál)
  • Česko Amerika z ptačí perspektivy (viac)
USA, (2010–2019), 61 h 58 min (Minutáž: 46–51 min)

Epizódy(73)

Obsahy(1)

Proleťte se nad pozoruhodným státem a sledujte jeho krásu. Pořad zachytil rozmanité scenérie od hučících niagarských vodopádů a architektury měst po jejich obyvatele. (Discovery Channel)

Recenzie (11)

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Jeden z řady dokumentů natáčených z výšky pomocí dronů. Zajímavé lokality, úžasné stavby a přírodní krásy seřazené dle výběru tvůrců pořadu. Já bych dala přednost záznamům ze života lidí v zobrazených velkých městech i v zapadlých samotách a podrobnějším doprovodným komentářům. Všechno je to jen letmý pohled z výšky. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Videl som časť o štátoch veľkých prérii a som totálne uchvátený kvalitou a krásou tohto dokumentu. Prvé husle hrajú nádherné letecké zábery krajiny a množstvo zaujímavých informácii. Dozvedel som sa veľa vecí z histórie, súčasnosti alebo geografie konkrétneho amerického štátu. Určite sa dostanem aj k ďalším epizódam, vyzerá to bezchybne...95 %!! ()

Reklama

zdeny99 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V tomhle městě byl postaven tento baráček, v tamtom tenhle baráček a takováhle firma. Přes tuhle řeku vede tento most a tam nějakej ten památník. Tam jsou takové skály a takovéhle jezero, přehrada a tak pořád dokola. K tomu krátké info o dvou, třech větách. Brzy se v tom divák brzy ztrácí. Těch zmíněných baráčků, pomníků a mostů jsou v dokumentu stovky, ne-li tisíce. Je to strašný mišmaš všeho možného, ze kterého si nic nezapamatujete. Na druhou stranu ty záběry jsou dechberoucí, kamera je prvotřídní. A tak si jen sedněte a nechte se unášet krásami Spojených států amerických. Je to pastva pro oči. [292. hodnocení, 7. komentář, 87%] ()

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dozvídáme se hodně místních kulturních zajímavostech. Krásné letecké záběry přírody a architektury. Státní lesnaté přírodní parky Pautakvej? (název jsem nikde nenašel) a Winslow jsou na podzim překrásné. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"BESIDES I'D RATHER BE AN OLD FENCE POST IN TEXAS THAN THE KING OF TENNESSEE." ---------------------------- Opäť veľká vďaka Slasherovi za tento doku a takisto za zložku na tomto odkaze, plnú nepreberného množstva zaujímavého materiálu. Aerial America pokrýva na poli 67 epizód každý jeden US štát, v niektorých sa venuje nejakému mestu a jeho okoliu a taktiež je tu pár špeciálnych dielov venujúcich sa napr. výsostne iba malým mestečkám či pláňam a prériám, alebo svojskému a jedinečnému Juhu. Dal som si tú potešujúcu námahu a v rozpätí niekoľkých týždňov schrúmal všetkých 67 častí a aj keď sa nové informácie liali prakticky nepretržite, nedozvedel som sa nič nové. Ťažko sa dá totiž sústrediť na rozprávača, keď kamera sype bez prestávky pôsobivé scenérie a spanilé zábery na krajinu, jeden za druhým, stále a stále. Oproti novšiemu Aerial Cities je AA oveľa výživnejšie, záživnejšie, plnšie a jednoducho lepšie. Spoločného majú len otravného narátora, ktorého počúvať nie je najväčší pôžitok. Tak či onak, pre milovníkov Spojených štátov (krajiny ako takej, zahraničnú politiku si nechajme na inokedy) jednoznačná povinnosť. ()

Galéria (466)

Reklama

Reklama