Reklama

Reklama

Charlieho farma

  • Austrália Charlie's Farm
Trailer

Obsahy(1)

Partia štyroch mladých ľudí podniká dobrodružný výlet do areálu starej opustenej farmy, kde v minulosti za brutálnych okolností prišla rukami rozhnevaného davu o život jedna z miestnych rodín. Napriek mnohým varovaniam nerešpektujú pokoj zosnulých, ktorých miesto posledného odpočinku stráži samotné stelesnené zlo, jediný preživší z masakry - syn Charlie! (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (70)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Výlet na austrálsky outback sa pre pár priateľov mení na boj o život, po tom ako navštívia Charlieho farmu, známu svojou temnou históriou. A ako každá správna hororová legenda, aj táto onedlho ožije. Režisér Chris Sun je film od filmu lepší a v tomto prípade ponúka vydarený slasher s old schol nádychom, podopretý tradičnou hororovou story, aká s obmenami funguje už od "The Texas ChainSaw Massacre" a obsadený ultimátnym killerom, ktorého si zahral wrestler Nathan Jones (2,11m & 145kg). Určitým problémom je tu pridlhé čakanie na akciu; kedy sa tam v podstate hodinu iba motajú postavičky na road-tripe. Austrálske prostredie je fajn a občas to oživí nahliadnutie do histórie farmy, ale na pomery slasherov to celé proste trvá dlho, až trochu nudí. Ale keď sa na scénu konečne dostaví Charlie a rozpúta svoje vyvražďovacie besnenie, tak je už o hororovú zábavu do konca filmu postarané. Natočené je to kvalitne, miestami slušne napínavé a drsné, s masakrálnymi gore killmi. Kane Hodder v menšej úlohe, evokujúc svoj "Friday the 13th" ma tradične potešil a Tara Reid ako final girl tiež nebola zlá. Celkovo fajnový slasher s novou vraždiacou ikonou a dostatočným potenciálom na pokračovania. ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Ano, ano já vím nadhodnotil jsem to jako hrom ALE když Charlie byl fakt boží !!! Taková úžasná gigantická psycho verze nasteroidovaného Santa Clause z Austrálie. Akorát outfit santovsky nevypadal, ale jinak podoba s EVIL SANTOU dokonalá. A jak ho ty vraždy bavily. On si to prostě naprosto užíval, každého rasil jiným způsobem, s některýma si vyloženě pohrál a člověk mu nemohl nefandit. Konečně pořádné nadšení zabijáka při výkonu práce a konečně někdo dokázal zjistit, do jakých filmů se hodí gigant Nathan Jones. A že je to strašlivej pořez když i bejvalej Jason, Kane Hodder, je minimálně o půl hlavy menší, možná o víc. Kdo doufá, že si ve filmu poměřej síly, tak ten se dočká a jak to dopadne to už zjistěte sami já jdu zatím netrpělivě vyhlížet další spolupráci Suna a Jonese která je datovaná na rok 2016. PS : Takovéhoto KILLERA potřeboval včerejší film Lost after dark !!! ()

Reklama

FromHell 

všetky recenzie používateľa

Charlie ide jak mašina.Je retardovaný,krvilačný a nič ho nezastaví.Veľmi pomalý rozjazd filmu dosť uškodil,no zďaleka nie tak ako retardovaná Tara Reid...No ale ani jedno z týchto negatív nestačí nato,aby som filmu nedal tie štyri hviezdy.Chris Sun s jeho vynikajúcim gore u mňa zas zabodoval a dúfam,že sa dočkáme pokračovania.Po The Town That Dreaded Sundown je toto ďalšie príjemne prekvapenie v rámci slasherov z novej školy... 70 % ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Od Chrisa Suna, tvorcu vydareného Daddy's little girl, ktorý by sa dal v každom ohľade označiť za dostatočne kvalitný film by som teda čakal viac, než len takúto zúfalo priemernú vyvražďovačku. To, že dej už jednoduchší byť ani nemohol ešte v tomto type filmu zase tak moc nevadí, ale aj tak som z toho už od začiatku nemal moc dobré pocity. Vizuál je až príliš lacný, prostredie nezaujímavé a postavy sú nielen nesympatické a miestami až smiešne hlúpe, toto už aj v rámci žánru bolo príliš a tie dialógy, ktoré medzi sebou vedú tomu teda tiež moc nenapomáhajú, ale ani tá ich motivácia mi vôbec nevyhovovala. Radšej sa im mohlo už tradične pokaziť auto, vtedy by som im možno aspoň trochu fandil. A čo je asi najhoršie, film sa rozbieha až celú hodinu, čím si film v kombinácii s ostatnými zápormi už vlastne definitívne pokazil aspoň minimálnu šancu byť viac, než len žánrovým priemerom. Ale film má našťastie aj svoje klady, vďaka ktorým jeho sledovanie nie je úplne zbytočné. Tým hlavným sú asi samotné vraždy, ktorých je o trochu viac, než to spočiatku vyzerá a sú nielen nápadité a dokonca aj celkom vtipné, ale vzhľadom na inak lacný vizuál aj technicky celkom dobre zvládnuté, zaujala ma hlavne rozdrtená hlava a podrezanie, ale ani likvidácia vlastným prirodzením a odtrhnutá sánka nie sú na zahodenie. A druhým výrazným kladom je obsadenie ostatných postáv, hlavného záporáka tu predstavuje Nathan Jones, ktorý tu síce nemusel hrať rovnako, ako v bojových filmoch, v ktorých sa objavil, ale aj tak si minimálne vďaka svojej postave vie získať rešpekt, poteší legendárny Kane Hodder, predstaviteľ Jasona Voorheesa z niekoľkých dielov série Piatok trinásteho a navyše sa v priebehu tej rozbehovej hodiny objaví aj dlhá zaujímavá flashbacková sekvencia a tu zase vyniká Bill Moseley, ktorý sa pre podobné postavy hodí perfektne. Takže celkovo sa určite nejedná o nič výnimočné a už si to určite nepozriem, ale na ten slabší priemer mi Charlie's Farm nakoniec stačí. 52% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia štyroch mladých ľudí podniká dobrodružný výlet do areálu starej opustenej farmy, kde v minulosti za brutálnych okolností prišla rukami rozhnevaného davu o život jedna z miestnych rodín. Napriek mnohým varovaniam nerešpektujú pokoj zosnulých, ktorých miesto posledného odpočinku stráži samotné stelesnené zlo, jediný preživší z masakru - syn Charlie! Veľmi som sa tešil na tento snímok. Kto videl režisérov predchádzajúci počin, "Daddy's Little Girl", ktorý je klasickým revengom s množstvom nápaditých, nádherne spracovaných gore scén, vie o čom hovorím. Dej je jednoduchý, diváka nečaká nijak komplikovaná zápletka, pričom prvé dve tretiny snímku neponúkajú nič mimoriadne. Záverečnú polhodinku si ale vďaka fakt niekoľkým "na parádu" spracovaným gore scénam bude pamätať určite. V tejto pasáži Chris Sun preukazuje prečo treba jeho budúcej tvorbe venovať veľkú pozornosť. "Charlie's Farm" je vydarený slasher , ktorý by si fanúšik milovaného horor žánru určite nemal nechať ujsť. Nebyť naozaj toho prespaného úvodu, mohlo byť moje hodnotenie vyššie. PS.: Rada na záver. Dávajte si pozor aký "TV Rip" sledujete, lebo je dosť pravdepodobné, že vzhliadnete zostrihanú verziu, tak ako ja pred pár mesiacmi v prípade tohto konkrétneho snímku - 65% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (3)

  • Charlie povie v celom filme len jediné slovo. (Marceloo)
  • Natáčané v Queenslande, v Austrálii. (Marceloo)

Reklama

Reklama