Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrajú:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenzie používateľa IZFNP k tomuto seriálu (6)

BoJack Horseman (2014) 

BoJack je pre mňa vcelku nečakaný zjav. Cez prvé diely som sa dostala s akýmsi podivným nudením sa, ale záujmom, druhú sériu som potom zhltla za pol dňa a tretiu považujem za vrcholnú tvorbu žánru. Každá ďalšia séria ma potom len utvrdila v tom, že BoJack Horseman patrí dosť možno k naj seriálom vôbec. BoJack mal totiž od začiatku potenciál, ktorý sa mu v druhej sérii podarilo veľmi osobito rozvinúť, v tretej potom tvorcovia dokázali, že si vo svojej depresívnej jazde sú sakramentsky istí a z piedestálu nezostúpili ani v ďalších troch sériách, ktoré boli zdrvujúce, ale zároveň priniesli pár dojemných momentov a na konci úžasnú katarziu. Seriál postupne začal hrať viac a viac na emócie, ale tak fikane, že človeku až po istej dobe dôjde, že nesleduje komediálny streštený seriál o zvieratách, ale dielko, ktoré je podprahovo extrémne depresívne (a neskôr už úplne otvorene depresívne). Epizódy majú scenáristickú i režijnú invenciu a tvorcovia začali časom viac ťažiť zo svojho animovaného sveta. V druhej sérii sa tak objavilo mnoho milých drobností, ktoré proste strašne milo ladili s celým zvieracím konceptom, a každá ďalšia séria vytiahla nové tromfy a nové režijné prístupy. Scenár je neuveriteľné komplexný a silný, hovoríme tu síce o animovanom seriále v ktorom zvieratá predstavujú ľudí, ale dramaticky presnejší kúsok aby jeden pohľadal. Depresívne osudy vystrihnuté ako zo života i satiru celého Hollywoodu BoJack posúva na nový level. Chovanie postáv i dejový vývoj sú na kreslený seriál úžasne konzistentné, scenár však ponúka množstvo prekvapení a občas príde i na nejaký ten zábavný úlet. Navyše si tvorcovia dobre vystavali svet plný známych postáv, priestorov a rekvizít, ku ktorým diváka baví sa vracať. BoJack Horseman je čiernohumornou, údernou satirou, ktorej by mali dať šancu všetci, ktorí sa neboja post-depresie. Tento seriál je perla. S01 - 60% S02 - 80% S03+ - 100% ()

Série 3 (2016) (S03) 

Tých 5 hviezd, ktoré možno vidieť u hodnotenia všetkých ukázaných užívateľov, hovorí za všetko. Áno, jeden animovaný pseudokomediálny seriál od Netflixu je skutočnejší, dramatickejší, zaujímavejší, citlivejší, chytrejší a hlavne trejfnejší, než 90% aktuálnej dramatickej tvorby. Klaniam sa. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Naozaj som práve dopozerala sériu BoJacka, ktorá skončila vlastne vcelku pekne? S BoJackom, ktorý sa usmieva, a s pocitom, že všetko bude dobré? Seriál, ktorý dozrieva ako víno. ()

Churro zdarma (2018) (S05E06) 

Wow. Tlieskam. Pre toto je BoJack jeden z najlepších seriálov súčastnosti. ()

Bylo to celkem fajn (2020) (S06E16) 

“Sometimes life’s bitch and then you die, right?” - “Sometimes. Sometimes life’s a bitch and then you keep living.” This one was special. Farewell, BoJack, you will be missed. ()

Súvisiace novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (viac)

Reklama

Reklama