Reklama

Reklama

Šéfkuchár Adam Jones (Bradley Cooper) mal všetko, čo si len mohol želať. A svojou vinou o to všetko prišiel. S dvoma hviezdičkami od Michelina mal bývalý enfant terrible parížskych reštaurácií pocit, že mu patrí svet. Vždy robil veci po svojom a inak a jediné, čo ho zaujímalo, bola dokonalá explózia chutí na tanieri. Teraz sa o to musí pokúsiť znovu – otvoriť svoju vlastnú reštauráciu a získať nepolapiteľnú tretiu michelinskú hviezdu. Na to ale bude potrebovať získať na svoju stranu tých najlepších ľudí. BURNT je výnimočne vtipný a emotívny príbeh o láske k vareniu a jedlu, o láske medzi dvoma ľuďmi a o sile ponúkanej druhej šance. Film má hviezdne herecké obsadenie – okrem Bradleyho Coopera sa diváci môžu tešiť aj na Siennu Miller, Umu Thurman, Aliciu Vikander, Lily James, Emmu Thompson, Daniela Brühla či Omara Sy. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (28)

Trailer 3

Recenzie (390)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,702,040Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Dokonalý "kuchársky" šéf ale len v ďalšej tuctovej zápletke ktorá nemá čo nové ponúknuť a zas sa naháňajú len hviezdičky, ak by sme tu nemali dokonalého animovaného Ratatouille alebo Lásku na kari, tak fajn ale v konkurencii týchto počinov len šedí tieň ktorý obohacuje len bohatý herecký menoslov /videl v kine: 60%/ ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Trailer mě zaujal a Coopera mám poslední dobou v hledáčku, tak jsem se k tomu i přes vlažný přijetí dopinkal a nelituju. Je sice pravda, že to místy působilo nedovařeně - chabě řešený odbočky a nepříliš uvěřitelná změna chování v závěru, ale i tak mělo kuchyňský napětí svý kouzlo, herecky jedničkový, příjemně mi to uplynulo. Do emocí pěknýho loňskýho CHEFa tady sice bylo daleko, ale jako studie složitýho perfekcionistickýho idiota to boduje. ()

Reklama

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Bradley Cooper hrá druhého Gordona Ramsayho a nehrá ho vôbec zle, Miller je sympatická a Brühl ma ešte nikdy nesklamal. Thompson a Uma Thurman už boli iba takou čerešničkou. Na filmy o varení sa pozerá vždy dobre, čo si budeme hovoriť, už len pre menšiu inšpiráciu. Burnt sa však snaží byť aj vzťahovou drámou a vôbec mu to nejde. Oveľa viac by ma potešilo trochu nadhľadu. Začínam mať pocit, že čím viac silných hereckých pilierov sa v nejakom snímku objaví, tým viac sa zabúda na scenár. A je to sakra cítiť. ()

Baronne 

všetky recenzie používateľa

Paráda. Takový kuchařský orgasmus. Má to skvělý a rychlý spád, 100 minut uteklo neskutečně rychle. Film je plný nečekaných vyústění a vtipných situací. Bruhl exceluje stejně jako Cooper. Jediná velká nevýhoda, co jsem pocítil je, že po 40 minutách jsem měl hlad.. A nepomohl popcorn ani kokýna. Jinak ale vřele doporučuji, i přesto, že na 5tou Michelinskou tomu ještě chybí špetka oregana. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Hoci sa sefkuchar Adam Jones v podani Bradley Coopera obcas spraval ako arogantna svina, predsa len je toto jeden z tych lepsich filmov o vareni. Hoci komedia to velmi nie je, rezisersky je to dost rutinne natocene, dialogy obcas tvoria az vatovo plane plky. Ale Uma Thurman bola vyborna, Sienna Miller tiez. Cooper vie hrat, Bruhl /Co kdybychom zili spolecne s istym Pierrom Richardom/ sa snazil , no a este jedna vec. Ja tiez varit viem, ale nevarim preto, ze som moderny muz 21. storocia, a podobne bla bla bla, ktory zije v nejakych - izmoch. Ne, ne. Ja varim hlavne, ze som hladny a proste /a sproste/ sa chcem najest. 60 % ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (13)

  • Vo filme sa mal objaviť herec Jamie Dornan ako ex - priateľ Heleny (Sienna Miller). Scéna bola aj natočená, ale do finálnej verzie sa nedostala. Režisér John Wells to pre americký magazín Entertainment Weekly odôvodnil tým, že príbeh nikam neposúvala, preto skončila v strižni. I napriek tomu ocenil Dornanov výkon a označil ho za fantastický. (Anetulicek)

Reklama

Reklama