Reklama

Reklama

Krampus

  • Slovensko Krampus: Choď do čerta (viac)
Trailer 1

Kto sa nikdy nebál, že ho odnesie čert na Mikuláša, nech hodí vianočnou ozdobou. A to ste nenarazili na toho najhoršieho, na Krampusa. Temný protipól všetkých pekných symbolov najkrajších sviatkov v roku dokáže spoľahlivo vystrašiť nie len deti, ale aj neveriacich dospelých. K tomu, aby sa vám zjavil a strčil vás do mechu, pritom stačí tak veľmi málo. Pubertálny Max žije v obyčajnej rodine, kde sú vzťahy a emócie ako na hojdačke, teda chvíľu hore a chvíľu dole. Aktuálne sú na bode mrazu, pretože sa blíži trochu vypäté obdobie Štedrého dňa a navyše ešte dorazila rodina mamky (Toni Collete) sestra (Alison Tollman), ktorá patrí k trochu inému civilizačnému okruhu, diplomaticky povedané. Miesto kľudu, tieto sviatky prenasleduje nepokoj, na čo Max zareagujeme vyhlásením, žeby najradšej Vianoce zrušil. V tej chvíli začne metelica, po ktorej už nič nebude také ako predtým. Nie len, že nejde elektrina a nedá sa nikde dovolať. Za oknami sa im začnú objavovať strašidelné tiene, ktoré získavajú čím ďalej strašidelnejšie obrysy. Krampus sa rozhodol potrestať všetkých, ktorí zavrhli Vianoce, a nikto netuší, ako ich zastaviť. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (430)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Christmas home invasion creature feature černá komedie s vynikající zasněženou kulisou. Dougherty splácal německý folklór a americké žánrové tradice do dostatečně zábavného mixu, v němž se požírají děti a titulní čertisko se díky pozdnímu nástupu neomrzí. Formální šikovnost, dobří herci a nenásilné filmové reference někdy ke spokojenost zkrátka stačí. Hlavně o těch Vánocích. 70 % ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Vianoce mám veľmi rád. Sú to krásne sviatky. Každý rok sa snažím si ich užiť naplno. A viete čo mám ešte rád? No predsa filmové horrory. Takže keď sa tieto dva elementy spoja v jednom snímku, vždy ma to poteší. Páčia sa mi vianočné horrory, dá sa pri nich dobre pobaviť. Presne tak to bolo i v prípade amerického filmu "Krampus: Choď do čerta", ktorý v roku 2015 podľa vlastného scénara natočil režisér Michael Dougherty. Démonický Krampus a jeho pekelní pomocníci ma príjemne postrašili. **** ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

V rámci hororového žánru je "Krampus" podľa mňa príjemne osviežujúci a na nič sa nehrá. Plus tu dokonca aj dobre zapracuje vianočnú atmosféru. Počuť koledy v niektorých scénkach je priam klenotom. Neviem. Podľa mňa to skutočne dobre dotvára tento film. Je skvelé vidieť na začiatku ako sa Vianoce pre rodinu stali skutočne sviatkom, kde sa všetci stretnú a je potreba dať najavo svoju rodinnú nenávisť. A potom keď sa čaro Vianoc absolútne vytratí a Max roztrhá svoj list pre Santa Clausa, ktorý bol príčinou jeho poníženia pred celou rodinou, začnú sa diať hrozivé veci. A čo je pre mňa pozitívne, všetko prichádza postupne. A začne to do jemného mrazenia, po skutočné útoky. A Krampus rozhodne nenechá rodinu na pokoji, kým lekcia nie je naučená. Keď sa zoznámite s postavami, som presvedčený, že nenájdete nikoho, kto by mal vaše sympatie, no niekedy je potreba obrovského Krampusa na to, aby rodina objavila v sebe čaro Vianoc, no najmä, aby opäť jeden k tomu druhému začali nachádzať cestu. Možno to mohlo mať trošku iný záver, no nemyslím si, že je to niečo zlé. Koniec koncov, nie všetko musí skončiť v štýle - "a žili šťastne až do smrti." Plus aj tie vianočné dekorácie na každom kroku a zabijacké hračky tomu niečo dávajú. Nemyslím si, že ide o super silný film a možno by som bol rád, keby bol trošku strašidelnejší, no na druhú stranu je pravda, že minimálne to rieši veci inou cestou než väčšina klasických hororových filmov, ktorých už bolo všade dosť. Mohli ísť so strašením ešte o niekoľko metrov ďalej a potlačiť to, no úprimne to nie je nejaký vážny nedostatok. Možno by som sa rád dozvedel viac o Krampusovi a nechal tam pár tajomných momentiek, no to by bolo asi všetko. Má to atmosféru, dokonca aj vianočnú, má to dobrú myšlienku a spôsob podania príbehu nie je najhorší. Som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Budoucí vánoční klasika, která je však natolik divácky přístupná, že se bude hrát v 7 večer po Home Alone. Krampus je živelně natočený, má příjemné a zábavné herce, především buranský David Koechner si všechny hlášky rve pro sebe a vychází mu. Atmosféra je správně vánoční v závěru i celkem hutná, překvapí i pestrý výběr záporáků, kde se velká fantazie tvůrcům upřít nedá, byť se jedná z větší části o vánoční cukroví/hračky a samotný Krampus, který spíše připomíná vrásčitého dědu, přesto je zdařile a originálně vytvořený. Film je více Komedie a Fairytale než regulérní horor, postavy zde sice umírají poměrně často, ale kvůli nízkému ratingu se nedočkáme gore a lekačky zde vlastně také chybí, takže, strašení filmu příliš nevychází, ale kouká se na to hezky, je to fajn oldschool zábava s poctivými praktickými efekty. Home Alone křížený s Gremlinsem! Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Napětí 7/10,Humor 7/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„MÍSTO NĚJ PŘIŠEL MNOHEM CHMURNĚJŠÍ, MNOHEM STARŠÍ DUCH. BYL TO KRAMPUS. A TEN, STEJNĚ JAKO PO TISÍCE LET, NEPŘIŠEL ODMĚŇOVAT, ALE TRESTAT…“ /// Začíná to jako Vánoční filmeček - Clark Griswold by měl radost, že se někdo vrhl na parafrázi jeho sváteční pohody. Von to vlastně vánoční film je. Dokonce to není ani špatně natočený... a příběh je úchylná pohádková kravina, který bohužel v závěru dojde dech, takže v mozku přetrvá maximálně trapnej smrad (jako z františka) a pocit, že Dougherty chtěl snad i strašit. Bohužel nevěděl jak. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám důvod k víře v Ducha Vánoc. 2.) Na Vánoce (možná i jindy) straším děti perníkem. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (13)

  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)

Súvisiace novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (viac)

Reklama

Reklama