Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lonegeverňáci a Velraňáci sú 2 skupiny chlapcov zo sediacich dedín, ktoré sa nenávidia a s vervou a odhodlaním proti sebe vedú vojnu, ktorej trofejami sú gombíky, traky a opasky. Ich strata znamená nielen potupu na bojovom poli, ale aj výprask, či iný trest rovnako zarputilých rodičov. Film, ktorý bol nakrútený podľa rovnomennej knihy Louisa Pergauda, sa stal jedným z najpôvabnejších a najzábavnejších filmov nielen pre deti, ale pre celú rodinu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (149)

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Práve vynikajúco vystihnutá atmosféra je hlavným dôvodom, prečo sa Gombíkovú vojnu oplatí vidieť aj dospelému divákovi. Na niekoho zapôsobí ako nádherný nostalgický návrat do čias detstva, iní možno pocítia osteň znepokojenia z toho, že niečo od tých čias stratili. Na plátne je to "niečo" jasne…" viac

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Knoflíková válka však neakcentuje jen klukovské rozmíšky, velkolepé nachystané bitvy i mravní horoucnost, která tak kontrastuje se zlenivělým světem dospělých, kteří se nanjevýš zmůžou na pohoršené výtky, i když lze předpokládat, že kdysi byli stejnými nezbedníky jako jejich kárané děti. Však si…"

Súvisiace novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (viac)

Reklama

Reklama