Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladí Poliaci vnímajú svoje zapojenie do podzemného hnutia nielen ako vlasteneckú povinnosť, ale aj ako dobrodružstvo, príležitosť pochváliť sa pred svojimi rovesníkmi a zapôsobiť na dievčatá. Flirtujú, predvádzajú sa a robia plány počas odbojového cvičenia, a to všetko bez toho, aby si uvedomovali, že blížiace leto sa stane najťažšou skúškou ich života. A tak netušia, čo pre nich história pripravila. Poľské hnutia odporu a jeho Zemská armáda (Armia Krajowa) začali 1. augusta 1944 ozbrojené povstanie, ktoré malo oslobodiť Varšavu z područia nacistického Nemecka. Naši hrdinovia pod vedením charizmatického vodcu Kobry (Tomasz Schuchardt) vytvoria jeden z najodvážnejších oddielov povstania. Je medzi nimi aj Stefan  Zawadski (Józef Pawlowski), ktorý miluje ošetrovateľku Alu (Zofia Wichlaczová), ale zároveň cíti náklonnosť k spolubojovníčke Kame (Anna Próchniaková). Sú svedkami aj aktérmi situácií obetovania sa, hrdinstva, ale aj krutosti, zrady a vraždy. Učia sa láske a zistia, čo je to nenávisť. Dejiny im nachystali krutú a krvavú lekciu v dospievaní. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (294)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|90%| Tak tu máme další válečný film, tentokrát od Poláků. Byl jsem na to celkem zvědavý, ikdyž mě až tak moc nelákalo. No, po shlédnutí jsem byl teda překvapen a samozřejmě maximálně spokojen. Nějaké ty bych našel, ale nakonec jsem uvažování mezi 4 a 5 hvězdou hravě překonal. Poláci si tuto událost ve Varšavě pojali po svém. Takže byla radost pozorovat i dialogy a chování postav. Cítít atmosféru, jejich strach, beznaděj, odhodlání, hrůzu a místy i suveréní chování či už nějaký ten humor. Takže s herci nemám žádný problém. Prostředí, zničené město, sutě, mrtvoly – to vše bylo strašně moc věrohodné a uvěřitelné, takže další důvod k jásání. Dále, tenhle válečný snímek byl oproti jiným americkým pojat dost surově. Takže se zde krví a brutalitou moc nešetřilo. Po celý čas snímku jsem byl v pozoru, tak mě to chytlo, že jsem se divil, když film potom skončil. Klidně bych ještě přidal na stopáži, která mi moc dlouhá nepřišla, rychle to uteklo. Scéna, kdy po výbuchu (pravděpodobně po tlakové vlně) padaly z nebe roztrhané kusy lidského masa – to jsem zůstal koukat. Akce je tu dost. Obyčejné střílení nebo střelba z těžších zbraní, výbuchy po granátech. Toho zde máme plno. I nějaké ty menší emoce zde jsou. Hlavní hrdina mi paradoxně až tak moc neseděl, ale zahrál to v rámci možností obstojně. Hudba byla celkem dobrá. Ještě tak bych vytknul pár zbytečných a celkem ujetých scén, kdy měl hlavní herec ve filmu podivné představy či bludy. No, takže asi tak. Pro mě nečekaně skvělý a hlavně po delší době zatraceně reálný, drsný a krvavý snímek z 2.světové války. Kéž by Poláci aspon ještě jeden podobný natočili. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

S prižmúrenými očami, za nádhernú výpravu, nakoniec zdvíham o jednu navrch. Inak mi to prišlo dosť rozťahané, niekedy až príliš štýlovo moderné a to platí aj o namakaných modeloch. Trošku pútavejší a dravejší príbeh a priebeh by tomu nezaškodil, ale inak klobúk dolu na to, že sú to Poliaci akcie viac ako slušné. 80% - 4* ()

Reklama

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Úvodom lacné, miestami pre-emotivované, ale vcelku nie až také, že by mi to doslova vadilo. Snímok ale drsný a pravdivo surový. Miestami som bol až prekvapený, čo sa týka krvy a efektov s ňou spojených! Bratov poľských mám rád, cením snahu a čo do toho obetovali. BTW vizual a efekty fakt na naše pomery top, preto trochu prižmúrim očko:)! Nazdar ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce poľské veľdielo. Doposiaľ zatiaľ pre mňa samozrejme neznámi poľskí herci podali skvelé výkony hodné hollywoodskych hviezd a rád by som si pozrel aj iné filmy v ktorých niektorí z nich hrali. Celkové hodnotenie tu na ČSFD nič moc extra, ale tento film rozhodne nieje nejaký len tak na rýchlo natočený ale akoby sa Poliaci snažili nakrútiť nejaký pamätný film, ktorý sa pustí vždy v ich domácnostiach napríklad na výročie dňa konca vojny. Poviete si, že ste videli strašne veľa vojnových filmov a tento vás nemôže prekvapiť, ale mýlite sa. Nemyslím si že ste niekedy predtým videli vo filme napríklad krvavý dážď alebo tak brutálne zabíjanie postáv, ktoré možno ani nedovŕšili 10 rokov. Rozhodne tento film odporúčam a ak by to aj nebola vaša šálka kávy, určite si na konci filmu nepoviete, že to bola strata času. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Poláci překvapili a natočili celkem syrový a realistický válečný film. Z hlediska historické pravdy nemám výtek a líbí se mi jak tu je pěkně zpracovaná historická realita a sice film ukazuje jak se nejenom na Poláky, ale i na nás všichni zvysoka vysrali a nechali nás tady chcípat, pak sem teda jakoby velký mocnosti vtrhli a jakoby vyhnali Němce, aby si nás mohli po válce pěkně rozdělit. Takže já říkám jak Fuck off Russia tak i Fuck off USA a pokud je dnes někdo nazývá osvoboditeli, tak dotyčnej nezná vlastní historii. Jinak akce velkolepá a brutální Jediný co mi vadí, že v tomhle duchu nebyl celej film a dají se zde vidět pokusy o jistou coolovost, akci ve stylu Matrixu, zpomalovačky a celkově pokus o přiblížení dnešní mládeži. Škoda, ale i tak jsem spokojen.70% ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (10)

  • Castingy na film sa robili v šiestich mestách po celom Poľsku (v Suwałkách, Białystoku, Lubline, Krakove, Vroclavi a Varšave) od decembra 2012 do marca 2013 a prihlásilo sa na nich 7000 ľudí. (Arsenal83)
  • Snímek byl inspirován historií bojové skupiny Radosław, která se účastnila bojů v různých částech Varšavy. (majky19)
  • České postprodukční studio UPP pro film vytvořilo více než 420 trikových záběrů. Od retuší současných prvků, až po kompletní vytvoření částí města ve 3D. (tomeek)

Reklama

Reklama