Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Rodina (S01E06)

(epizóda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (116)

Garson 

všetky recenzie používateľa

Další díly už bohužel nedám,další nudu už bych nezvládnul.Seriál kde se jenom kecá a na několik hodin záznamu jsou dvě minutové akce mi bohužel nestačí.Joel(Pedro Pascal) hrál skvěle v mém oblíbeném seriálu Narcos,ale zde se moc nepředvedl i když mnohem horší byla hnusná nebinární "zombice" Ellie(Bella Ramsey) která mi lezla celých 6 dílů pěkně na nervy a příběh seriálu letěl skoro od začátku strmě dolů.Hned jsem si přitom vzpomněl jak jsem se před pár lety díval na Prima Cool na reality show EXPERIMENT KOLONIE,kde se po zinscenované apokalypse snaží skupina vybraných lidí přežít jen s tím co mají a je to mnohem lepší a poučnější než tato seriálová blbost.No nic,snad si příště lépe vyberu v té hromadě nezáživných seriálů. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Už jsem se smířil s tím, že se tvůrci nesnaží o jakékoliv akční nebo hororové orgie. Z Last of Us je vyloženě dramatické putování zdecimovanými státy, kde vzniká vztah mezi Joelem a Ellie. Při setkání bratrů jsem měl co dělat, neuronit slzu. Trochu mě to sice štve, ale nakonec mám rád i dramata, mám rád apokalypsu, mám rád hry, mám rád nevlastního syna a mám rád svého bratra. Takže u mě dobrý 👌. Horor a akci si holt užijeme ve hře. 90%. ()

Reklama

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pascalovo stvárnenie Joela v tejto epizóde je srdcervúce, zasiahne vás ako dýka do srdca. Už vidím, ako tento rok dostane Emmy. Samozrejme, treba oceniť aj Craiga Mazina, ktorý je jedinečný scenárista, možno najlepší, aký momentálne existuje. Naozaj vie, ako rozšíriť a dodať hĺbku existujúcemu materiálu. Každá scéna dokáže ukázať niečo nové o postavách a svete. Režisér odviedol pri tejto epizóde úžasnú prácu, ani sekunda nebola zbytočná. Tak som sa do nej ponoril, že som až do samotných titulkov úplne zabudol, že sledujem vymyslený príbeh. Kamera je vynikajúca, niektoré zábery nie sú ničím iným ako úchvatnými. S každou ďalšou epizódou si hovoríte - dúfam, že ďalšia bude rovnako dobrá ako tá predchádzajúca - ale seriál je stále lepší a lepší, prekonáva dokonca aj svoju vlastnú veľkosť. ()

66pepo66 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Znova ďalší veľmi pekný diel, ktorý sa v drobnostiach trochu občas odlišuje, ale len málo. Konečne sa začína ten vzťah Joela a Ellie budovať viac do hĺbky. Na toto som bol totiž veľmi zvedavý. Pri hre ma hráč možnosť spínať postavy a zamilovať si ich z cutscén, ale hlavne aj z gameplayu. To znamená, že s nimi strávi neporovnateľne viac času, ako takto pri seriály. Som preto rad, že sa ten vzťah začína takto prejavovať, pretože to bude dôležité pre finále série, ako aj adaptáciu druhej hernej časti. Táto časť mala všetko asi okrem akcie. Asi by som sa posnaží pridať trocha viac nakazených, pretože dotvárajú super atmosféru v tomto "zničenom" svete. Ale predpokladám, že siedma časť mi to asi splní. A inak, trocha škoda, že tu časť na konci s Joelom neurobili trochu viac akčnejšiu. Možno aj trocha viac podľa predslovu, ale nevadí mi to. Len škoda, že tam nestihlo byt trocha väčšie napätie. Opice potešili, otázka je, čo žirafy. Nespomínam si už či boli presne v tejto časti v hre, áebo až neskôr. Ale myslím, že to bolo asi tu. Takže je škoda, že to nevyužili, pretože to mohol byť nadherný záber. Ale to iba taká malá odbočka. Serialovu adaptáciu zatiaľ úplne milujem, takže som zvedavý ako so hbo poradilo s ostatnými časťami a hlavne s finále. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeeeeeej, tak táto epizóda mi neskutočne sadla👌. Nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy. Napätia je tu tak primerane. Veľmi sa mi tu páči výprava, konečne sme opustili depresívne prostredie K.C. a vlastne po prvýkrát po dlhom čase tu máme aspoň na chvíľočku takmer normálne mestečko, kde dokonca funguje aj kino, no ja odpadnem :-). Skvelá kamera, hudba, soundtrack a v tejto epizóde doteraz NAJLEPŠIE herecké výkony Pedra a Belly!  Neskutočné, wow! Najkrajšia epizóda🙂!!! "The only people who can betray us are the ones we trust." ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (12)

  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)
  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)
  • Při přechodu mostu v čase 12:31 si můžeme všimnout v levém dolním rohu filmového štábu. (DJMaroko)

Reklama

Reklama