Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizóda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (142)

PEZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ spolu s 3. dielom nasilnejšia epizóda. A konečne už aj s presahom. Dokonca sme sa dočkali dvoch prekvapivých scén a záver bol fak hustý. Takže prituhuje a som fakt zvedavý, či tvorcovia ešte pritlačia na pílu. :) Ide to teda dobrým smerom. Teda myslím tým seriál. Lebo postavy v ňom by povedali presný opak. :) ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"I'm the most wanted man in Kansas City. Although, now, I think you're running a close second." _____________ Tak pre mňa bola táto epizóda (spolu s tou treťou) v rámci výsledného dojmu doteraz asi najsilnejšia. Páči sa mi to, že tvorcovia sa v príbehu úplne bez problémov vracajú do minulosti a vďaka tomu má divák možnosť vidieť príbeh aj z iného uhlu pohľadu ako doteraz. Niekomu to môže pripadať ako naťahovanie, ale podľa mňa sú takéto pasáže úplne na mieste, vďaka nim je príchod nových postáv lepšie dovysvetlený a všetko začne dávať aspoň o trochu väčší zmysel. To pomalšie tempo tomu podľa mňa svedčí a atmosféra, ktorá vás neustále drží v pozore pôsobí ako brilantná predzvesť toho, že záver prinesie niečo veľké a hrozivé... A tak sa aj stalo. Scéna s hordou je doposiaľ asi najakčnejšou pasážou, ktorú nám tvorcovia ponúkli a aj napriek miestami dosť viditeľnému CGI, som opäť (ako už je u mňa pri sledovaní THE LAST OF US zvykom) zostal v nemom úžase. Predstavil sa nám prvý BLOATER, a musím povedať, že z neho naozaj ide strach a maskéri (tak isto ako v prípade clickerov z druhej epizódy) opäť odviedli šialene dobrú prácu. No, a ten záver, z toho ma mrazilo ešte viac ako z Bloatera... Hru som nehral a asi preto bol pre mňa tento zvrat taký nečakaný, dúfam, že sa nejakých takýchto "plot-twistov" v najbližších epizódach ešte dočkáme... Aktuálne tempo, akým sa seriál posúva mi neskutočne sedí, som zvedavý, čo príde nabudúce... ()

Reklama

Oyer 

všetky recenzie používateľa

Musím říci, že jsem trochu zklamán. Prostředí sice vypadá dokonale, ale po obsahové stránce to trochu vázne. Proč se věnuje tolika času nevýrazným osobám, které na konci dílů stejně zemřou a úplně to zastavuje hlavní děj a posun dopředu. Tah na bránu nulový. Pokud bych měl toto srovnávat např.  s Walking dead (podobná tématika), tak je tu propastný rozdíl ve prospěch WD. ()

Miicheleeyy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Absolútne úžasný diel. Krásne ukazuje vzťah medzi Henrym a Samom. Napínavé scény s nakazenými a nechýbal tam aj ten Bloater. Človek vie ako bude príbeh pokračovať, no predsa sa cíti, ako by sledoval niečo nové a nevedel čo sa bude diať. Veľmi prepracovaný, emotívny diel ktorý divákovi dá to, čo od toho čaká, a ešte viac. ()

tomik99 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Malinko se mi zajídá koncept, že v seriálu představí postavy, které ve stejné epizodě zemřou. Sam a Henry byly rozhodně postavy na dva, možná dva a půl dílu. Vzali to hodně z rychlíku, spojili několik pasáží ze hry a daly do jedné epizody. Ale to je asi jediná výtka. Zbytek byl naprosto parádní. Útok runnerů s bloaterem byl famózní a potěšil i sniper. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (18)

  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Celá štvrť, v ktorej sa odohráva scéna s ostreľovačom (a nájazd infikovaných), bola postavená od základov na veľkom prázdnom pozemku vedľa CFC (Calgary Film Center), kde sa natáčala veľká časť seriálu. Ulica bola dlhá približne 200 metrov a výstavba trvala približne mesiac. (molcan2)
  • Detského klikera stvárnila mladá akrobatická herečka Skye Belle Cowtonová; na vytvorenie tejto bytosti sa použila protetika a vizuálne efekty. Craig Mazin trval na tom, aby Cowtonová mala na sebe tričko zo seriálu Blue's Clues (od r. 1996), aby kontrastovala nevinnosť a hrôza. Tím vizuálnych efektov sa radil s Mazinom a Neilom Druckmannom, aby zdôraznili jej detské črty, pridali jej vrkoče a ukázali viac z jej tváre. (molcan2)

Reklama

Reklama