Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(séria)
Trailer 1
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizódy(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (198)

VášaVF 

všetky recenzie používateľa

Sice jsem hru nikdy nehrál, ale i tak jsem čekal (asi díky marketingu) pořádný nářez a kvalitní hororový seriál. První dva díly se mému očekávání mírně blížily a vypadalo to, že z toho možná něco bude. Pak přišel zlom třetím dílem, kdy místo zombie hororu přišel LGBT horor a další následující díly jen nuda a nuda. Jediný horor, který to byl, spočíval v utrpení vydržet takovou blbost celou první sérii. Seriál nepřinesl nic nového a boj mezi komunitami o poslední zásoby a nesmyslné chování hlavních hrdinů, hledání léku a další zoufalství jsme již viděli v seriálu The Walking Dead. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Som milovníkom hororových hier a vždy budem tvrdiť, že priame prepojenie s dejom, človeka ďaleko viac zasiahne, či už po akčnej, alebo samotnej hororovej stránke. Prešiel som jednotku, prešiel som dvojku, pričom k pokračovaniu hry môžem povedať akurát jednu vec, že je to spolu s Resident Evil dvojkou, remake-om z 2019, najlepšia hororová hra, akú som kedy v živote hral. Ja osobne som bol od počiatočných prezentovaných názorov tvorcov seriálu, skeptický. Nič totiž nenasvedčovalo tomu, že pôjde o pružný, dynamický, hororový projekt, ale skôr drámu, ktorá bude námetovo čerpať z iného projektu, ktorý však v porovnaní s týmto, dokázal zaujať nie len príbehovo, ale aj hororovo. No a výsledok? Tak 3 epizódy boli skutočne hororové, ostatok boli len samé tliachanice, ktoré sa navyše stali hlavnou črtou celého seriálu. Nie, toto určite nie je najlepšia filmovo/seriálová adaptácia hry. Resident Evil I, alebo III, či dokonca Raccoon City, boli ďaleko hodnovernejšou kópiou. Druhú sériu si ale rád pozriem, i keď ten čo hru hral, zrejme nebude nijak dejovo obohatený, keďže sa zrejme bude pokračovať v kopírovaní deja, no snáď už aj s akciou. Dobrý, silný priemer .. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria má skoro 9 hodín, ale scény s príšerami zaberajú, čo ja viem... 2O minút? Paradoxne to nielenže nevadí, ale naopak skôr vadia scény s nimi, pretože sú na jedno brdo, ich vizuálne stvárnenie by strašne chcelo pripomínať Guillerma del Tora, ale bez jeho šialenej a nepredvídateľnej fantázie a proste sú to klasické nudné akčno-trikové sekvencie, kedy sa sila oblúd drasticky mení podľa toho, či práve stoja proti zápornej vedľajšej postave, alebo proti hlavnej hrdinke/hrdinovi. Podobné scény z Resident Evilov ma bavili viac, tu už to bol ozaj vývar desaťkrát vylúhovaného čaju. Čo sa vizuálu týka, občas sa tvorcom nejakým zázrakom podarí prísť s omračujúcim post-apokalyptickým záberom, ale nedajte sa oklamať: to všetko sú max. desiatky sekúnd. Inak sa dej odohráva v hnusných interiéroch skromne zariadených miestností, v ktorých dakto, aby sa nepovedalo, rozhodil pár stoviek kancelárskych papierov po zemi, do rohu postavil vitrínku a následne do nej hodil kameň a voilá, máme na svete post-apokalyptickú výpravu. Okrem toho mi svet pod nadvládou mutantov pripadal až príliš zaľudnený a v rámci možností civilizovaný. Ono je fajn, že sa tvorcovia venujú skôr postavám, ich minulosti a vzťahom, než obludám a akcii, ale čo z toho, keď postavy sú strašne šablónovité a neukrývajú v sebe absolútne žiadne prekvapenie? Všetko ide vo vopred dlho dopredu odhadnuteľných koľajach. Rozmýšľam, či tu bolo niečo, čo ma aspoň mierne (v dobrom) zaskočilo... Asi nie. Nechýba samozrejme povinná výplňová pasáž, ktorá je umiestnená do minulosti jednej z postáv tesne po tom, čo sa v súčasnosti odohrá  (zdanlivo) neriešiteľný problém. Takže hodinu sledujeme flashback, ktorý je fajn, ale to je asi tak všetko a následne sa opäť vrátime do súčasnosti, aby bol neriešiteľný problém podrazácky vyriešený behom pár okamihov. Pedro Pascal a Bella Ramsey sú zdatný, relatívne funkčný pár a občas to medzi nimi vtipne iskrí, ale malo toho byť viac. Šialené je, že napokon je najkvalitnejšou epizódou mrazivý, veľmi smutný a hlboko ľudský homosexuálny diel poukazujúci na to, že vo svete plnom ľudského zla, malosti, xenofóbie a hlúposti, sa stále nájde zopár normálne a civilizovane uvažujúcich jedincov, ktorí radšej zomrú, než by sa z nich mali stať primitívi. Seriál mohol obsahovať niekoľko mimoriadne silných, intenzívnych, mrazivých a nezabudnuteľných scén a áno, skutočne k ním má solídne našliapnuté, ale nakoniec to nie je ono. Tvorcovia sa zjavne upokojovali vetou „ale veď takto to stačí“. Nuž... mne nie. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Měla jsem naladěno od prvního dílu, Pedro Pascal vlastní velice příjemné mužné charisma a mladinká Bella Ramseyová je zajímavá osůbka, působivá herečka a to budování vztahu otec-dcera mě vyloženě bavilo.. K tomu tedy musím dodat, že mám slabost pro muže, kteří chrání děti.. Vizuál pohledný i zajímavý, hudební podmaz vyhovující, příběh dobrodružný i napínavý, místy kolísající logika a pár děr by se našlo, nicméně mě to bavilo a líbilo se mi to, tedy hodnotím shovívavě.. ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vlastně mě to už na konci vůbec nebavilo... kdyby okolo celého seriálu nebylo takové haló, tak si nad nim chrochraji jen priznivci herni serie. Za me serial drzi nad vodou hlavne Pedro Pascal. Celý je takové nedomyšlené, ty logické kiksy v postapokalyptikém světě přesně reprezentují ty žirafy v posledním díle, po 20 letech, kdy lidí se živí 20 let starými konzervy mě překvapuje, že je dávno někdo nesnědl .... což je to nejlogičtější :) ()

Galéria (322)

Zaujímavosti (115)

  • Henry (Lamar Johnson) a Sam (Keivonn Woodard) sú súčasťou skupiny z Kansas City, ale zdá sa, že sú pred nimi na úteku. Vo videohre sú súčasťou samostatnej skupiny, ktorá sa zatúlala do mesta a hľadala zásoby, než bola prepadnutá. (molcan2)
  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama