Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin (Jason Statham) je bývalý príslušník špeciálnej jednotky. Teraz žije zdanlivo pokojným životom na francúzskom pobreží Stredozemného mora. Príležitostne pracuje ako nájomný kuriér, ktorý prepravuje zásielky rôzneho druhu (ľudí alebo iné) – z jedného miesta na druhé. Na nič sa nepýta, tovar preváža vo svojom špeciálne upravenom Mercedese, a plní len tajné a niekedy aj nebezpečné úlohy. Frank sa drží troch veľmi prísnych pravidiel: prvé – nikdy nemeň dohodu, druhé – žiadne mená, tretie – nikdy sa nepozeraj do zásielky. Frankova najnovšia úloha vyzerá rovnako ako niekoľko tých, ktoré už v minulosti robil. Najme si ho Američan, známy pod menom „Wall Street“ (Matt Schulze), aby doručil zásielku. Keď Frank cestou zastaví, všimne si, že jeho „balík“ sa hýbe. Bleskurýchlo poruší pravidlo tri a pozrie sa dnu. Obsahom je krásna žena so zalepenými ústami. Teraz sa Frank ženie po diaľnici so svojou novou spolucestujúcou Lai (Shu Qiová) do šokujúcich tajomstiev a smrteľných komplikácií. Posledná vec, ktorú Frank nečakal, je zistenie, že pravidlá existujú preto, aby sa porušovali. Proti svojej vôli sa totiž zapletie do pašovania ľudí z Ázie a chce utečencom, uväzneným v kontajneri, zachrániť život... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (658)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Naprosto perfektní akční podívaná. Tahle role kurýra padla Stathamovi dokonale. Je tu zde dost akce, dost soubojů, přestřelek, honiček a výbuchů. Příběh taky zaujme, hudba průměr. Kromě hl.hrdiny mě bavil i herec François Berléand . Některé scény byly trošku přehnané, nějaký bych poupravil, ale to nevadí, přesto skvělá akční podívaná. Hodnotím 97% = ***** ()

kOCOUR 

všetky recenzie používateľa

Besson si konečně může mnout ruce, protože teprve Kurýr je tím prvním pořadným akčním nášupem, o který se ve všech těch Taxi, Wasabi a Polibcích jánevímčeho stále dokola snaží , ale vždycky něco někde přebývá či chybí. Kurýr je našlapaný vyvážený mix naprosto tupého příběhu s orgastickou kung-fu řežbou, vizuálně nabušenými automobilovými honičkami, řízným hiphopem a tou správně sličnou "roštěnkou" navrch. Statham pobral charismatu přímo plnou cisternu, rozdává pěstní klouby na každém rohu a jako vrchol filmu vám dokonce předvede bitku se svetrem a dvěma šlapkami od kola. Chcete vypnout? Nemáte lepší volbu... ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám rád tiché rána.“ Priemerná, vskutku nenáročná akčná jednohubka. Vlastne skôr akčná komédia, než akčný triler. Vynikajúce akčné scény a charizma britského drsňáka Jasona Stathama sú hlavné – a pravdupovediac asi aj jediné - dôvody, prečo si KURIÉRA pozrieť. Zápletka je dobrá (chlapík je platený za to, že „preváža veci“, ale keď raz svoje pravidlo "nechcem o ničom nič vedieť" poruší a v kufri svojho fára nájde pôvabnú Aziatku, zapletie sa do krvavých mafiánskych praktík). Ale dej a scenár nestojí za nič. Postavy sú len slabo načrtnuté a ide sa ďalej a hlášky nemajú veľkú šancu skultovnieť, ale akonáhle sa rozpúta akcia, je to mäso. Jasonov plagát mi nad posteľou nikdy nevisel, ale priznám sa, že ako fanúšikovi akčného žánru 80. rokov je mi jeho prístup sympatický; Jason v sebe má niečo zo starých borcov, ktorí chránili ženy a deti a zachraňovali svet pred nukleárnymi katastrofami. Je chlapčensky sympatický, majú ho radi ženy, deti i muži, má výbornú kondičku, no nie je to nevkusná kopa svalov, je proste fajn. A KURIÉR vlastne tiež. Jeden z tých lepších filmov producenta (a kedysi výnimočného režiséra) Luca Bessona. Corey Yuen dal ako expert na bojové umenia dokopy viacero parádnych pasáží (autobus, kontajner, olej). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Film z francúzsko americkej produkcie s nezameniteľnými rysmi tvorby Luca Bessona. Však na rozdiel od série "Taxi" sa toto snaží vyzerať až moc dôležito. Divoká akcia, nebezpečné prestrelky a rýchle automobilové naháňačky. Pri týchto scénach to skutočne frčí na plné obrátky. Ale inak je to hodne naivný škvár plný sprostostí a logických dier. Taktiež nesympatický, absolutne necharizmatický, hlavný hrdina u mňa znižuje hodnotenie tohto snímku. Uhladený, plešatý slizák Jason Statham sa mi tam vôbec nehodil. ** ()

mysicka 

všetky recenzie používateľa

většinou sežeru všechno, co se mi naservíruje, když to šmrnc a náboj.. a když do toho hodí jason ten svůj cool pohled, čék by z toho mohl být v prdeli jedna, dvě.. jenže tohle bylo moc i na mě.. tam už jenom chybělo, aby přispěchal na pomoc nějaký ten čárlího andílek.. takovejhle mišmaš radši už nikdy více.. ještě by se mi mohlo udělat nevolno od knihy..:)) tak hlavně že se těm čínskejm nic nestalo.. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (34)

  • V úvodu filmu zastřelí šéf vloupačky jednoho z kompliců. Když ostatní lupiči vyhazují jeho tělo ven, zadní okno je čisté. V dalším záběru je však na skle krvavý cákanec. (Marsu88)
  • Severoamerické tržby byly 25,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,9 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (viac)

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (viac)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (viac)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (viac)

Reklama

Reklama