Reklama

Reklama

Kriminalisti Andreas a Simon žijú celkom odlišné životy. Andreas je vzorný manžel, zatiaľ čo čerstvo rozvedenému Simonovi sa zrúti celý svet. Situácia sa náhle zmení vo chvíli, keď sú privolaní k brutálnej hádke medzi párom narkomanov. Keď Andreas objaví ich zanedbaného syna, rozhodne sa porušiť zákony a kojenca unesie. Teraz je na rade Simon, aby znovu nastolil rovnováhu medzi dobrom a zlom. (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (179)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zo zúfalstva človek dokáže robiť občas absurdné rozhodnutia, taký Andreas by o tom isto vedel rozprávať. Musím uznať, že tento film mal úžasný spád a v podstate aj zápletku. Obvykle mi pri filmoch ten chlad emócií niektorých postáv nevadí, avšak v tomto prípade mi reakcie poniektorých prišli až za hranicou bezcitnosti a nehumánnosti. Andreasove konanie bolo skratovité, ale úprimne mi ho bolo nesmierne ľúto. No celkovo to bol dosť emočne vypätý film - v tom je Susanne Bier dobrá! ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Nedostatok slnečných lúčov a naopak nadbytok antidepresív sa opäť škaredo zahrali s mysľami dánskych tvorcov. A tí nám následne naservírovali vskutku záživnú a nepríjemnú drámu. Ďalší z príbehov tisíc a jednej prepitých dánskych nocí a ľudský dôkaz toho, prečo sa tie najdrsnejšie kriminálky rodia práve v škandinávskych končinách. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Opravdu hodně silné drama z prostředí odporných feťáků a dvou sympatických detektivů. Konečně vidím Waldaua i jinak než jen jako Jaime Lannistera a ta role mu fakt perfektně sedla. Film je hodně tvrdý a realistický a ukazuje někdy až nechutné scény, které jsou propleteny v zajímavém ději s depresivní atmosférou, ke konci nechybí docela nečekané odhalení a emocionální závěrečná scéna. Nemám si na co stěžovat, děj, námět i zpracování bylo naprosto skvělé a originální. PS: Popis filmu je trochu zavádějící, tak na to bacha. ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Deprimujuco vyzivny socialny pripad, mraziaci telo a mysel, ktory necha po dozretí malu jazvu na temene hlavy. Scenar je fantasticky naklepany, tahajuc ma do utrobia isteho spinaveho pripadu, kde je to samy uzol a kazdu chvilku necakany a prekvapivy zvrat a neviem co od neho cakat. Na to ze pluje po tichej rieke , ma rychly grad a spadovanie(( (k dojimavemu finisu a necakajnej pointe, ktoru som teda necakal!!)) , co je pri takto decentnej sirke excelentne. Nezanecha "aaaaaaaaaa"--ruku na usta, skor rozsirene zrenicky a mierne obhryzene pazury. Moj prvy styk so S: Bier dopadol luxusne, myslim ze si ju trocha preklepnem. Velmi zname danske tvare s kamennymi ksichtamni su osvedcenou recepturou na zuzenie ciev a upchate dychacie cesty, lebo predvadzaju nemozne i ked su len ticho. (hlavne N. Lie Kaas-- drogy su svina). Podtrzeno,secteno- dost silny snimok, ktory niekedy dokaze dost hlboko zamrazit nielen lesne plody.... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Myslet na něj je nebezpečně neškodné, překročení nesnadné a žít s tím pro ty se svědomím nesmírně trýznivé. Rubikon, jehož brod tentokrát vede proudem etických otázek. Intenzivní a zároveň seversky odtažitý, se scénářem, který občas nechává herce na holičkách. Možná i proto mezi šmejdskou smažkou, hodně trpícím a méně trpícím nakonec vyčnívá ten, kdo to měl herecky nejméně atraktivní (Ulrich Thomsen). Druhou šanci raději nerozebírají maminky na webu eMimino, takže se nepodíváte na jejich rady a nepřidáte do diskuze své zkušenosti.. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Modelka Lykke May Andersenová sa k role Sanne dostala bez castingu. Režisérka Susanne Bier ju stretla na jednej párty a proste ju obsadila. Úmyselne preskočila casting, pretože mala pocit, že Andersenová na ňom nebude dobrá, bola si však istá, že je pre danú rolu práve ona tá pravá. (Arsenal83)
  • Námet na tému filmu prišiel od scenáristu Andersa Thomasa Jensena. Susanne Bier sa to zapáčilo, pričom povedala: "Po rokoch spolupráce sme obaja chceli tentoraz urobiť niečo, čo bolo extrémne a kde človek robí niečo, čo je nepopierateľne zlé." (Arsenal83)
  • Samotná Susanne Bier film v roku 2014 charakterizovala ako jeden z najťažších a najintenzívnejších filmov, aké dovtedy natočila. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (viac)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (viac)

Reklama

Reklama