Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Československo Báječná Angelika (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po poprave svojho manžela Joeffreya sa prenasledovaná Angelika de Peyrac (Michèle Mercier) ukryla medzi parížskou spodinou, vedenou jej priateľom z detstva Nicolasom (Giuliano Gemma). Prisahá pomstu svojim nepriateľom, ktorí dostali jej muža na hranicu. Prvou obeťou sa stane mních Conan Becher (Charles Régnier), ktorý Peyraca udal. Angelika sa ocitne uprostred vojny parížskych gangov o moc, stane sa svedkom a vzápätí pomstiteľom Nicolasovej smrti. Je uvrhnutá do žalára, ale svojou krásou a šikovnosťou sa jej podarí nielen zachrániť si život, ale dokonca nájsť i svoje stratené deti. Po celý ten čas sa usiluje o znovunadobudnutie bohatstva a cti, ktorú stratila pre kráľovu závisť. Po mnohých prekážkach sa jej to nakoniec podarí, keď je opäť uvedená na kráľovský dvor - tentoraz ako nevesta svojho bratanca Filipa de Plessis-Bellières (Claude Giraud)... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (133)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je akčnejšia, dynamickejšia, neustále sa tam niečo deje, takže chápem, že chlapov zaujme viac. Angelika sa vydala na cestu pomsty a snaží sa stúpať v hierarchii vyššie a vyššie a ide na to jedinou zbraňou, ktorú žena vtedy mala. Cez postel. Strieda jedného chlapa za druhým, ktorý sa do nej bezhlavo zamilujú a nakoniec sa im to zakaždým vypomstí. Bol som rád, že tak rýchlo odišiel zo scény Nicholas, ktorý bol dosť otravný. Ale Angelika pôsobí príliš chladne a tak nejak som počas celého filmu nemal komu fandiť. To jak každého chlapa poblázni ma skôr sralo. Aspoň že to má fakt svižné tempo a je tu aj viac akcie. Bitky zaujmú tým, že sú dosť krvavé nielen na ženskú romantiku. Celkovo mierny nadpriemer, ktorý má svoje kvality, ale mňa už bavil menej. 6/10. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl ze všeho nejvíc připomíná Cimrmany, tedy v tom, s kým skutečně slavným své doby se Angelika potkala - a s některými i vyspala. Jak zhruba dvakrát nebo třikrát zopakuje Plessis de Belliere - je to pouze vypočítává mrcha. Zvláštní, že tenhle díl nemá v oblibě ani moje žena.Není divu, na téhle Angelice, vypočítavé mrše, nic romantického není. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všetky recenzie používateľa

Angelika... S bohatou výpravou, atraktivním prostředím (výpravou) a krásnými kostýmy... V rámci série můj nejoblíbenější díl, hrdinka se sice chová jako mrcha, avšak o to je sledování zajímavější, aspoň si nenechá srát na hlavu... A v rámci filmové pentalogie (nevím jak v knihách, ty se číst nedaly) zas tolik chlapů nevystřídala :D ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Dějově dost splašeny až nahušťeny, nezajimavy a v mnoha scénách silně naivní a se sklonem ke kýčovité romantice. Zbývá jen ta krása Michelle Mercier, akorát tu pihu na konci si mohla odpustit. A seznam chlapů, co Angeliku vošahávali, vojeli nebo chtěli vojet, se rozrůstá... i když nechápu, jak o ní všichni píšou, že to byla v podstatě děvka. Vypočítavá jo, ale děvka, to zas tak moc ne. Aspoň zatím. Oproti prvnímu dílu mě to moc nebavilo, ale zas vyloženě šit to nebyl... ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Báječná Angelika se nese ve stejném duchu a kvalitě jako předchozí díl. Bohužel jen hrabě de Peyrac v podání Roberta Hosseina chybí. Nijak to však nemění můj názor, že Angelika patří mezi TOP francouzské kinematografie. Napětí, krása a vášeň se prolíná snad každým záběrem. A mimochodem kulisy jsou skvělé. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (8)

  • Při rozhovoru Angeliky (Michèle Mercier) s Philippe de Plessis-Bellieresem (Claude Giraud) je možné všimnout si jeho ozdoby u límečku. V jednom záběru má postraní mašle černé a sotva se otočí, tak má mašle bílé. (Pepy)
  • Natáčení filmu probíhalo od 20. dubna do 20. srpna 1964 především v ateliérech francouzské společnosti Studios de Boulogne a v okolí zámků Esclimont a Versailles. Ve studiích italské společnosti Cinnecita vznikaly scény odehrávající se na Novém mostě a na Dvoře zázraků. (Cucina_Rc)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (viac)

Reklama

Reklama