Reklama

Reklama

The Possession of Michael King

Trailer

Obsahy(1)

Michael King (Shane Johnson) neverí ani v Boha, ani v diabla. Po nečakanej smrti svojej manželky sa však rozhodne nakrútiť film o hľadaní nadprirodzených síl prostredníctvom experimentu, v ktorom sa sám stane pokusným králikom. Povolí preto démonológom, vyvolávačom mŕtvych a ďalším praktikom okultných síl vyskúšať na ňom ich najtemnejšie a najsilnejšie kúzla a rituály. Je presvedčený, že všetci zlyhajú a on tak raz a navždy dokáže, že náboženstvo, spiritualizmus a nadprirodzeno nie sú ničím iným než mýtom. Stane sa však čosi, čo neočakával, a kontrolu nad jeho telom prevezme temná a desivá sila. Sila, ktorá ho už nikdy neplánuje pustiť zo svojho zajatia. (Incantator)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (63)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

The Possession of Michael King přináší další z mnoha příběhů o posedlosti. Tentokrát nabízí silný herecký základ v podobě Shanea Johnsona, který je ve své roli opravdu výborný a přesvědčivý. Několikrát jsem i slušně nadskočila při klasických lekačkách. Co se týče příběhu a nějakého toho strašení, v podstatě zde nenarazíme na žádného viditelného démona, či ducha. Všechno si to na bedra nakládá Michael King, osobně. Veškerá démonická aktivita jde tak vidět pouze v jeho očích a činech. Snímek rychle uběhl a já měla dojem, že jsem viděla docela slušný horor. Potěšila mě i přítomnost Tomase Arany, jehož jsem prvně poznala v italské Svatyni a je škoda, že herci jako on jsou prostě navždy "odsouzeni" ke ztvárňování vedlejších rolí. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

K found footage hororom po tom nekonečnom prívale amatérskych počinov z posledných rokov už pristupujem so zaujatosťou, ale v tomto prípade musím uznať, že načo zbytočný „hejt“. Na debut je totiž The Possession of Michael King celkom solídne zvládnutý a minimálne snaha sa mu uprieť nedá. Je to taká typická vymietacia found-footage žánrovka akých sa už urodili tisíce, ale tento krát omnoho menej otravná. Režisér síce všetko vsádza na tie najlacnejšie ľakačky, ktorých je tu od prvého momentu neúrekom, ale celkom fungujú. V pár scénach navodí jemne nepríjemné pocity a v druhej polovici badať aj akú takú atmosféru. Navyše je aj spracovanie solídne, hlavný hrdina nie je výrazné herecké drevo a vďaka krátkej stopáži to končí skôr než začne otravovať. Akurát ten príbeh je veľmi slabý, teda pri FF nečakám takmer žiadnu story, ale v tomto prípade je to až zbytočne sentimentálne. Nemôžem tvrdiť, že som sa výrazne bavil, ale na druhej strane Michael King ani nudil. Originalitu tu určite nehľadať, ale na debut okej. Jednohubka, na ktorú si nikto po chvíli nespomenie, ale o niečo radšej by som videl v kinách toto ako tie chabé found-footage horory, ktoré v súčasnosti okupujú kinosály, počnúc mizerným tohtoročným Devil's Due až po posledné Paranormal Activity (štvrté pokračovanie a Marked Ones). CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

johnymdoe 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych děsná blbina...není tomu tak! Jistě..další démon, další rodinka, další natáčení na kamery. Bál jsem se, Hlavnímu protagonistu umřela žena a zůstala malá dcerka. Chlap se rozhodne že na sobě vyzkouší zač je toho loket, že mu to připadne vtipné...no pak už nepřipadne. Nevím nakolik je to herectví a na kolik filmařina/efekty, ale tohle? Paráda! Bylo to strašidelné až moc, hnusné a s dobrými hereckými výkony...Hezky jsem se bál a někoho by to...POSEDLO! ;-) 70% ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„The Possession of Michael King“ není skvělý film, není to ani úchvatný horor, ale to, jak je provedený, z něj v rámci found footasge žánru dělá nadprůměr. Jsou zde scény, které vás mohou vyděsit, ale spíše zde jsou scény, které vás zhnusí, ale i tímhle způsobem může horor fungovat. Jak jsem k found footage skeptický, tak tohle je jeden z těch zářných příkladů, že sem tam to jde ještě jinak a trochu novátorsky. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ďalší handycam, od ktorého som vôbec nič nečakal, ale napokon som režiséra podcenil - možno preto, lebo sa jedná o jeho prvotinu, a možno aj preto, lebo tento hororový žáner rozhodne nevítam s otvorenou náručou. Ani nehovorím, že sa mi to páčilo, ale na druhej strane to nepokazili. Príbeh o Michaelovi, ktorý sa po smrti svojej ženy snaží urputne dokázať, že nadprirodzené sily neexistujú, a tak nakrúca dokument, v ktorom na sebe necháva vykonávať všelijaké experimenty a rituály, až kým ho tie démonické sily naozaj neposadnú a začne sa meniť. Je to len taká typická žánrovka, nabehne zopár nefunkčných ľakačiek, nočná zelenkavá a podobne, ale akonáhle hlavný hrdina zbledne, sčervenajú mu oči, po tele sa mu začnú premávať mravce a začína so sebapoškodzovaním, tak je to už omnoho zaujímavejšie. Musím uznať, že vyzeral presvedčivo "posadnuto". Prvá polovica je skôr taká nepodstatná vata, pri ktorej som sa párkrát pozrel na hodinky, ale zase záver mi to vynahradil, tam som už bol pozorný dostatočne. Celkovo za mňa priemer, ale stále 100x lepšie ako debilný sedemmiliónový "megahit" Devil's Due. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama