Reklama

Reklama

Nájomný vrah

  • USA Absolution (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tajný agent John Alexander má za úlohu zlikvidovať dílera heroínu Kamaala z Afganistanu a získať informácie, kto v USA a Afganistane bohatne z predaja afgánskych drog vo svete. Počas akcie náhodne spozná dve dievčatá, ktoré sú obeťami obchodu s ľudským mäsom a utekajú pred nebezpečným gangsterským bossom, ktorý riadi gang lovcov a pašerákov ľudí a má vplyvné politické kontakty na najvyšších miestach. Nájomný vrah Alexander sa teraz musí rozhodnúť, či zachráni dievčatá na úteku, alebo zostane lojálny voči vládnej agentúre, ktorá ho najala a svoju misiu dokončí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (52)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný film so Stevenom Seagalom. Má iba priemerný príbeh o prvotriednom vládnom zabijakovi, ktorý dostane za úlohu zneškodniť afgánskeho zločinca na Ukrajine, čo sa mu aj podarí, lenže kvôli komplikáciám je so svojim partnerom nútený dočasne zostať v meste. Tu zachráni život prostitútke na úteku pred sadistickým mužom z veľvyslanectva, ale tým si proti sebe poštve vplyvný zločinecký syndikát. A tak sa spolu s partnerom rozhodnú urobiť správnu vec a syndikát zničiť skôr, než dostane ich. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, ešte spočiatku som mal z toho až prekvapivo dobré pocity a konečne som si myslel, že sledujem na súčasné pomery kvalitnejšiu seagalovku, ale už po chvíli mi bolo jasné, že som sa mýlil. Po tej dvadsaťminútovke to už upadne, síce mám rád, keď hlavní hrdinovia stoja prakticky sami proti všetkým, ale chýba tomu ten osobnejší motív, celé to pozadie syndikátu ma vôbec nezaujímalo a navyše sa to dlho nesie v dosť pomalom tempe, takže som sa občas aj nudil. Ale aspoň v záverečnej fáze sa to opäť trochu rozbehne a toto ma už bavilo. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale mohla byť aj lepšia. Nájde sa tu viacero súbojov, Mannove majú miestami až prekvapivo dobrú choreografiu, pričom tu predvedie aj viacero vydarených chvatov, len boli zbytočne lacno natočené, pri ňom to vôbec nebolo treba, no pri Seagalovi som bol dlhý čas sklamaný, ale predsa len sa časom vylepší a pri súbojoch v klube predvedie viacero dobrých chvatov, pričom poteší aj niekoľko príjemných drsných momentov. Nájde sa tu aj niekoľko prestreliek, ktoré sú dobre natočené a pôsobia správne nekompromisne, ale predsa len by potešil aj nejaký nápad, prišli mi dosť stereotypné, jednoducho sa len Seagal pohybuje interiérmi a zastrelí každého, na koho narazí. A ani ten výbuch nie je zlý. A tak najviac sa mi páči Mannov súboj behom úvodnej akcie a Seagalov predposledný, kedy sa postaví bodyguardovi hlavného záporáka. Herecké obsadenie je celkom slušné, Steven Seagal už väčšiny svojej charizmy stratil, ale predsa len z neho stále vyžaruje rešpekt, poteší Byron Mann, ktorý sa k nemu hodí a tak aj táto ich spolupráca mi sadla a ani výraznejší záporáci na čele s Vinnie Jonesom nesklamú, len vo finále sa mi zdal až príliš pasívny, mal byť vyrovnanejším súperom. Ale vôbec ma nebavila postava prostitútky. A čo sa týka réžie a technickej stránky, na východoeurópske pomery sa aspoň konečne využívajú trochu atraktívnejšie lokácie a aj akcia sa mi zdá trochu lepšie zvládnutá, ale inak nie je o čo stáť. Takže ako fanúšik Seagala to jedno pozretie určite neľutujem, ale inak opäť prevláda pocit sklamania, jeho filmy za posledných pár rokov upadli aj na jeho videopomery a tento to nanešťastie nezmenil. 57% ()

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

"Čo urobíme?"..."Budeme ich sledovať, vyslobodíme Chi-ho a potom budeme musieť zrejme škaredo ublížiť niektorým ľuďom." Narvatý/pribratý/nabratý Sígl v kabáte s rýchlosťou tuleňa a s minimálnym pohybom tela eliminuje jedného zločinca za druhým. Už dlho som nevidel film so Seagalom, preto som bol prekvapený, aký je to pán. Seagal v roku 2015 na mňa pôsobí, lepšie ako kedykoľvek pred tým, mám pri ňom pocit, že dá dole absolútne každého. Mimochodom, sú Seagalove vlasy organického pôvodu? ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Skoro som toho Stefana ani nepoznal... zase raz prekvapil a zmenil svoj image na nepoznanie, tak ako to robi v kazdom filme. Tentokrat nasadil slnecne okuliare, ktore poziva aj v noci. Scenar je tak strasne zly, ze horsie boli uz len dialogy. No proste hnus. Segal hra tak nebezpecneho zabijaka, ze som sa z neho dosral aj ja pred telkou. Jedina jedna vec co bola zaujimava a za co davam tu jednu hviezdu je ten polozlty rakos. Doteraz som si myslel, ze ked ti niekto prestreli pluca, tak mas na kahanku a pomaly zomieras. Omyl !!! Rakos to vsetko zvlada s graciou, vyhlusi s dierou v hrudi pol domu a ani minutu nevaha vytiahnut so Stefanom na ukrajinsku diskoteku, kde v pohode zvlada polamat chrbticu dvojemtrovemu rusovi. Stefan sa nam ale pochlapil. Pocas filmu si nabali ukrajinsku kurvu, ktoru si potom zo sebou odvezie aj s raklom na kokote do svojho tropickeho raja a uziva si zapady slnka s dobrym pocitom. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vdaka TV Joj sme sa dockali európskej premiery novej Seagalovky (svetovu premieru nam ukradli Japonci).Z trailerov som nadseny nebol a zaroven meno v kolonke rezia vo mne nevyvolávali velke ocakavania. Lenze vysledok je prijemnym prekvapenim o triedu lepsim ako posledne Seagalovky. Namet je solidny. Seagal tu hra zabijaka so sympatickym partakom, ktory sa rozhodne, ze zachani prostitutku a postve si tym proti sebe vsemocny zlocinecky syndikat na cele s demonickym Vinnie Jonesom. Karty su od zaciatku jasne rozdane a necaka nas ziadny sokujuci zvrat, ktory by pôsobil imbecilne. Velkym plusom su postavy. Chemia medzi Seagalom a jeho partakom Byronom Mannom funguje na jednotku. Vtipne sa postuchuju a zaroven citit medzi nimi vzajomny respekt a ochotu polozit za partaka zivot. Na druhej strane je Vinnie Jones, ktory je taky slizky, ze sa neviete dockat, kedy mu Seagal zlomi väz. Zvysne postavy su len krovie na porážku. V druhej polovici spracovanie zapletky zacne trochu haprovat. Seagal s Byronom patra co je zac ten tajomny syndikat a Vynnieho partaci zase usilovne patraju po Seagalovi, aby sa konecne nakoniec vsetci zisli vo finalnom suboji. Trochu trapne, ale da sa to prezit, lebo v tejto casti prebereju prim akcne sceny. Rozpocet evidentne nebol velky, takze tu mame jeden vybuch, tri prestrelky a hlavne bitky. Nastastie producenti poznali svoje moznosti a tak sa nesnazili natocit velkolepe akcne sceny s trapnymi trikmy ale svojim moznostiam prisposobili film. Prestrelky su prehladne natocene rovnako ako bitky. Sice sa striha dynamicky, takze si nemôzete vychutnat bitky do sytosti, ale zaroven vam ani ziadny chvat neujde. Ziadny strih cez osu, ktory ztazuje orientaciu v bitkach sa nekona. Vynika v nich hlavne Byron Mann, ktory sa odhodla aj na nejake tie stredne zlozite chvaty a pouziva horne aj dolne koncatiny. Seagal pouziva svoj klasicky styl: stojim ako skala a kosím bleskurýchlymi rukami vsetko okolo seba. Vyzera to po dlhsej dobe dobre a Seagal sa zucastnil väcsiny svojich bitiek, co je pokrok. Dockame sa aj nejakych tradicnych brutalnych zlomenin. Evidentne sa tentoraz Seagal snazil. Skoda len, ze stale nezhodil ten divny porast okolo huby. Na jeho nadvahu som si uz zvykol, ale na briadku este nie. Takisto lokacie dopadli slusne. Aj ked sme stale v nenavidenom Rumunsku, tak tentokrat sa film odohrava v honosnejsich miestach a len vynimocne uvidime polorozpadnute domy s nejakymi lokalnymi otrhancami. Takze s vysledkom som spokojny do takej miery, ze po strnastich rokoch od filmu Exit Wounds udelujem nejakej Seagalovej solovke nadpriemerne hodnotenie, pretoze sa po velmi dlhej dobe jedná o Seagalovku, ktoru nepovazujem za stratu casu. Pre istotu uvediem, ze sa jedna o 3 hviezdicky v ramci videoprodukcie, nech nemate prehnane ocakavania. 6/10. ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Od Caseyho Rybacka až k Petru Novotnému. Steven Seagal nám ušel, od doby kdy úřadoval jako kuchtík na letadlové lodi, velký kus cesty. Bohužel to je cesta k horšímu. Nejenom že nabral na objemu minimálně dvakrát tolik a rozhodně se nejedná o svalovou hmotu, ale i uroveň jeho filmů je už dávno úplně někde jinde než byla. Mám pocit, že s každým dalším filmem, čekám jen na to, kam až se jeho filmová kariéra může ještě propadnout. Bude to Bulharsko Rumunsko nebo Makedonie? Ne, tentokrát to byla Ukrajina :-) takže z balkánu rychlými kroky na východ. Myslím, že tyhle garážové produkce a pohled na něj, už je něco co ani divákovo oko nemůže potěšit. Obrovský, oteklý, vypasený chlap, velikosti 5XL snažící se vytěžit ze svých lepších časů maximum, to už bude alespoň pro mě, vždy jen otázka papírových DVD ve výprodeji, za dvacetikorunu. Bohužel už to asi nikdy lepší nebude :-( ()

Galéria (31)

Reklama

Reklama