Reklama

Reklama

Mel Gibson sa vo filme V mene krvi (Blood Father) predstaví tentoraz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho (William H. Macy) sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží. Keď sa Johnova šestnásťročná dcéra Lýdia (Erin Moriarty), dostane do problémov s drogovými dílermi potom, čo je namočená do krádeže špinavých peňazí, rozhodne sa pre zúfalé riešenie – zavolá otcovi, s ktorým sa niekoľko rokov nevideli. Pod jeho ochranou však vidí najlepšiu šancu na prežitie. John spraví po čase prvú správnu vec a aj za cenu možného návratu do väzenia sa rozhodne svojej dcére pomôcť. Krvavá cesta môže začať... (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (394)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Mela Gibsona som mal vždy rád, ale skôr v tých civilnejších polohách, ako akčný hrdina si ma s výnimkou druhého Šialeného Maxa a ešte možno druhej Smrtonosnej zbrane v mladosti nikdy nezískal, no fandil som mu a preto som rád, že ma aspoň v posledných rokoch presvedčil aj v tomto ohľade a konečne je z neho ten pravý prirodzený drsniak, ktorý si vie získať rešpekt. Zápletka o ochrane dcéry pred mexickým drogovým kartelom ponúkala veľký akčný potenciál, pričom drsný Gibson by do toho skvelo zapadol, no tvorcovia sa rozhodli pojať to po svojom, no s tým nemám vôbec žiadny problém a aj táto umiernenejšia verzia ma nadmieru bavila. Celé je to postavené na hlavnej dvojici, teda Mel Gibson a Erin Moriarty, ktorí tu predstavujú veľmi zaujímavé charaktery, ich vzťah otec a dcéra je perfektne zvládnutý, dokonca sa vyhol aj všetkým tým otravným klišé, ktoré väčšinou podobné filmové vzťahy sprevádzajú a tak si ma skutočne získali a bol som zvedavý, ako sa ich vzťah bude vyvíjať, pričom to nesklamalo a prakticky všetky ich spoločné scény so skvelými replikami som si užíval. Oživí to aj tých pár vedľajších postáv, ako sused hlavného hrdiny alebo starý priateľ, len tí záporáci mi prišli úplne nevýrazní, od mexického kartelu by som teda čakal viac. A určite škoda tej krátkej dĺžky, bral by som aj tú polhodinu navyše, toto skončilo až príliš rýchlo. No predsa len sa nájde aj nejaká akcia, Mel Gibson sa síce musí dlhší čas krotiť, keďže sa nechce pripraviť o podmienku, ale aj toto bol dobrý nápad, tie jeho cynické hlášky ma bavili a navyše všetko to pôsobí správne drsne a štýlom zo starých dobrých čias. Takže všetky tie krátke akčné sekvencie som si užil a najviac asi finále v automobile, tieto drsné strety na malom priestore majú vždy svoje čaro. A vizuálne tiež nemám najmenší problém, pohraničné prostredie je vykreslené dobre. Takže po vydarenom akčnom thrilleri Moje letné prázdniny ponúka Mel Gibson ďalšiu podobnú zábavu a dúfam, že predvedie ešte pár podobných výkonov, ide mu to. 77% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Relikt dávných časů. Na podobný film už dneska moc nenarazíte. On je totiž rozdíl mezi filmy které se jako oldschol tváří a těmi které opravdu jsou. No a tohle je skutečně nepokrytá pocta drsným a přímočarým sedmdesátkovým thrillerům které si vystačili i bez monstrózní akce. Jasně nemá cenu si nalhávat, že je to něco originálního nebo sofistikovanýho, film mi vychází na lepší průměr, ale na 4* ho táhne naprosto fantastický Mel, který si užil každou scénu i hlášku co procedí mezi zuby a je to furt ultimátní borec, židoúdu navzdory.75% ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Súčasné Gibsonove akčné filmy už nie sú to, čím bývali kedysi. Gibsonova postava je síce zvyčajne zaujímavá, ale charizma akčného drsňáka sa už akosi pomaly vytráca. Inak tomu nie je ani v tomto prípade. K lepšiemu dojmu nepomohla ani dejová linka, ktorá sa síce tvári hrozne moralizujúco, no v podstate si ide už tisíckrát predtým opozeranou a klišoidnou cestičkou problematického vzťahu rodiča s potomkom - často nudné, povrchné a s pocitom zbytočnosti. Keby tu aspoň z konzumného hľadiska bolo viac akcie, no žiaľ ani v tomto smere film nejak extrémne nevyniká. A čo sa týka povestného Gibsonovho humoru, tak niečo tu bolo, ale hrozne málo na to aby snímok výraznejšie zaujal a utkvel v pamäti. Slabší priemer. 55/100 ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Co se navenek může jevit jako další béčkový akčňák z ranku "unesli jste mi dceru a já vás teď budu celej film honit a zabíjet, dokud ji nedostanu zpět" jako KOMANDO nebo 96 HODIN, je ve skutečnosti drama o sbližování se otce s odcizenou dcerou, přičemž otec je trestaný motorkář žijící v přívěsu u americko-mexických hranic a dcera má k jeho životnímu stylu nakročeno. Akce je tu tak poskrovnu, na Oscara to přitom taky není, ale baví to díky dobře napsanému scénáři a kvalitnímu obsazení, kde mezi ostřílenými charizmatickými harcovníky (Michael Parks tradičně boží) nečekaně září neznámá představitelka Melovy dcery. A odkaz na ŠÍLENÉHO MAXE samozřejmě potěšil. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (9)

Reklama

Reklama