Reklama

Reklama

Film inšpirovaný skutočnými udalosťami brutálnej občianskej vojny v Sudáne, ktorá sa začala v r. 1983. Po vražednom vojenskom útoku na dedinu v Južnom Sudáne sa zachránilo len šesť detí. Najstarší z nich, Theo, musí na seba prevziať bremeno vodcu a zaviesť deti, vrátane svojej sestry Abital, do bezpečia. Prekonali stovky míľ naprieč Afrikou, prešli cez tri nehostinné krajiny, bez vody a jedla, aby sa dostali do utečeneckého tábora v Keni - do  Kakumy. No čas plynul a nádej na lepší život pomaly bledla. Až po trinástich rokoch dostali novú možnosť opustiť tabor a usídliť sa v Amerike. V Kansase sa stretnú s Carrie Davisovou (Reese Witherspoonová) , ktorá im pomôže nielen začať život v nových podmienkach, ale otvorí im aj svoj domov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (194)

runner85 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že sa toho dramatického náboja nedržali aj po príchode do USA. To bola veľká chyba, navyše mi postava Reese prišla až príliš zasnená. Možno to takto tam chodí ale ja som im to nežral. Každopádne to malo aj pár posolstiev. Napríklad vyhadzovanie jedla po záruke. Na Slovensku je možno opačný problém, prebálime, opláchneme a predajme :D ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Decentná africká dráma o utečencoch zo Sudánu,ktorí museli čeliť zoči-voči nebezpečenstvu straty života,lebo Zubatá brala hlava-nehlava...Utiecť bolo jediné východisko,prejsť niekoľko stoviek míľ,potom sa dostať do tábora a mať šťastie,že sa dostaneš do štátov,do Missouri,kde čakajú lepšie začiatky,ale aklimatizovať sa v novom prostredí nebude jednoduché...Takéto šťastie sa dostane trom bratom a jednej zo sestier,ale jeden z bratov ostal v nepokojnej Afrike pred 13 rokmi,vtedy zachránil životy detskej výprave,kde stačil kúsok nepozornosti a všetci by skončili zle nedobre.Na začiatku vidím ako Mamere,Jeremiah,Paul a Abital v dospelejšom veku nasadajú do lietadla,celí vysmiati odchádzajú preč z krajiny,ktorá im priniesla bolesť a smútok,rozprávač Mamere začne v retrospektíve vyrozprávať STORY spred trinástich rokov,keď boli ešte deti,ako prišli vojaci do dediny a začali strieľať,kosiť,likvidovať obyvateľov,tak hŕstka ich odišla,stretli ďalších,ktorí bohužiaľ,také šťastie nemali,že by sa dostali do tábora.Hop.Sme späť.Prichádzajú do Ameriky,kde sa ich ujíma pôvabná,sexy,atraktívna Carrie,t.j Reese Witherspoon je taká krásna,že hlavné roly hrajú afroameričania,kde predstavitelia ich úloh sa správajú ako ich predchodcovia,ktorí ani nevedeli,čo je to telefón alebo FASTFOOD McDonald's... Reese sa tu vyskytuje zriedkavo,film je najmä o tom,čo urobí nové prostredie,ktoré je situované do betónovej džungle,kde ich africká civilizácia je niekde úplne inde,nespočetné svetelné roky ďaleko.Film je situovaný do roku 2001,kde Amerikou a Svetom otriasli teroristické útoky na W.T.C,a tak sa im sociálne podmienky ešte skomplikujú.Musia mať prácu,aj keď ju dva krát nemusia.Všetko majú pod kontrolou producenti BRIAN GRAZER a RON HOWARD,ktorí vedia ako bude človek reagovať na takúto nemilú tému,tak aj vreckovky si treba nachystať...Inak černošské filmy sú v posledných rokoch v kurze... ()

Reklama

venison 

všetky recenzie používateľa

Začátek je velmi povedený – osudy madých domorodců, kteří žijí v malé africké vesničce v souladu s přírodou a jejich tradicemi ovlivní zásadním způsobem politiky a vytrhne je z jejich zázemí. První část příběhu je nejpovedenější, čekala jsem nějakou zlomovou část, když přesídlí do USA, kde se samozřejmě přidává situační humor z nestandardních zážitků moderního světa, ale v tomto okamžiku se bohužel příběh začíná poněkud vléct a dějově nic zajímavého nenabízí. Konec příběhu je znovu „zpestřen“ srdcervoucí zápletkou, ale zpracování trošinku pokulhává – mohlo to výrazněji vyznít.. Jinak naprosto pecka příběh a velmi příjemně a originálně ztvárněn. Propagandu filmu zajišťuje Reese Witherspoon, která se tu objeví jen na zlomek času a nemá příliš podstatnou roli pro příběh, takže bych tam radši viděla kluky ušaté, ale z marketingového hlediska chápu.. Vřele doporučuji tento nevýrazný, ale suprový film ;-) ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kdybych byl producent a dostal se mně na stů tento námět, tak odložím kalkulačku a jdu do toho, protože i ve filmu jě někdy dobrý poslechnout hlas srdce. Stejně tak si myslím, že reagovala Reese, když se k ní dostal scénár k tomuhle filmu, prakticky nemá moc prostoru předvést svůj vyjímečný herecký talent, ale tahle kráska má srdce na pravým místě a ví, že její jméno zajístí filmu mnohem větší publicitu a tenhle film si fakt naší pozornost zaslouží. Ano jistě, příběh nám ochmatává naše city, ale nežebrá o ně, dělá to s úctou a noblesou. Krásný příběh sudánských sourozenců, občas skvělě ukazuje kontrast dvou zcela odlišných světů a myšlení lidí z těchto světů. Film byl natočen s úctou k lidskýmu právu na důstojný život, ale umí vyvolat úsměv i příjemný pocity. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co k tomu víc říct. V tomto filmu nebyl Bůh prioritou číslo jedna, přesto hlavní "hrdinové" s Ním prostě žili. A ten název filmu mi příjde trochu nešťastný... Jinak dojímavý a poučný příběh a to v mnoha směrech. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Georgia prebiehalo natáčanie aj v Kanade, Keni a Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Napriek dobrým recenziám a podpore hviezd Warner Brothers film vysielali iba v 500 kinách s minimálnou publicitou. Niet preto divu, že v pokladniach dopadol zle. (Arsenal83)

Reklama

Reklama