Reklama

Reklama

Svetlo medzi oceánmi

  • Česko Světlo mezi oceány (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na odľahlý ostrov pri západnom pobreží Austrálie sa nasťahuje vojnový hrdina prvej svetovej vojny Tom Sherbourne (Michael Fassbender). Zamestnal sa ako strážca majáka, pretože po hrôzach, ktoré prežil, potrebuje znovu nájsť sám seba a samota mu neprekáža. Privedie si milujúcu manželku Isabel (Alicia Vikanderová), ktorá s ním chce žiť v dobrom aj v zlom. Ich šťastie sa však časom začína vytrácať, pretože Isabel nedokáže ani po tretíkrát donosiť zdravé dieťa. Až raz, keď Isabel smúti pri hrobčeku ich posledného dieťaťa, začuje od mora detský plač. Objavia čln s mŕtvym mužom a živým bábätkom. Rozhodnutie ponechať si ho bude mať nedozerné následky pre všetkých. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (241)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, prečo sa niečo podobné našim kinám vyhlo, to samozrejme hovorí viac o inteligencii distribútorov než o kvalite diela. Pretože až na veľkom plátne by sme si naplno vychutnali to úžasné pobrežie oceánu, zvuk burácajúcich vĺn a čajok. Pomalé tempo je ale dnes, v dobe prvej signálnej, sprosté slovo. Pomalšie rozprávanie podtrhuje aj predlhá expozícia, čo mne ale osobne v tomto prípade vôbec nevadilo. Film o tom, že niektoré životné rozhodnutia nie sú ani dobré, ani zlé a následky týchto činov vyžadujú ďalšie rozdodnutia, ktoré tiež nie sú ani správne, ani nesprávne, ale v vďaka ktorým sa stávajú všetci len obeťami. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Přesně takové jaké čekáte, pokud znáte tvorbu Cianfrance, mistra vztahových dramat. Dojemné, tklivé, strhujícím způsobem minimalisticky snímané, dobové. Sociální a morální dilemata posunutá v čase o 100 let zpět dodávají filmu určitou noblesu a grácii minulých let, která se v moderních filmech těžko dělá a obvykle musí trochu zrát. Místy tradičně srdcervoucí a scénáristicky velmi povedené, zarývající se pod kůži. Chápete tu všechny zúčastněné a přitom nelze jednoznačně říci, co je dobře a co nikoliv. Po Minghellovi už těm klasicky vyprávěným, starosvětským přiběhům téměř odzvonilo a je skvělé, že Cianfrance přejímá pomyslnou štafetu a pokračuje dále. S jeho režijní virtuozitou a citem pro emoce se máme do budoucna ještě na co těšit. Ubrat tady 10-15 minut přehršle záběrů na moře a skály a mohlo to být téměř dokonalé. A doufám, že za tohle dostane Vikander dalšího Oscara. ()

Reklama

peiton 

všetky recenzie používateľa

,,KEĎ ŽENA PRÍDE O SVOJHO MANŽELA,STANE SA VDOVOU.NEEXISTUJE ŽIADNE SLOVO KEĎ RODIČIA PRÍDU O SVOJE DIEŤA.STÁLE STE MATKOU ALEBO OTCOM,AJ KEĎ UŽ NEMÁTE ŽIADNE DIEŤA." Večne filmármi omieľaná téma osvojenia si cudzieho dieťaťa,neskôr i jeho navrátenia k skutočnej rodine a problémami s tými súvisiace.Tentokrát vsadené do krásneho prímorského prostredia povojnových rokov..Možno by bolo lepšie v takejto situácii mlčať,ale výčitky Vás skôr či neskôr dobehnú,že lopata555 :-)) Trocha zdlhavé na môj vkus berie jednu hviezdu,no ubehlo to docela rýchle.Ťažká téma a dráma to nepochybne je a ten záver ma dostal...Apropo pre dieťa nie je matkou tá,ktorá ju porodila,lež tá ktorá ju vychovala. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Stáva sa to málokedy, že film je lepší ako kniha, a v tomto prípade sa to zase raz podarilo. Stedmanovej kniha mala veľmi blízko k červenej knižnici, ale bola tak dobre napísaná, že neprekročila tú pomyselnú hranicu. A Cianfrance dokonca urobil ešte pár krokov vzad. Toto nie je žiadna červená knižnica. Je to dosť dobrý príbeh života, v ktorom všetky tie postavy, ich pocity a myšlienky sú skutočné. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

A přesně takhle má, dámy a pánové, vypadat promyšlené citové vydírání a celovečerní ždímačka slz, která doopravdy funguje. Režisér z lidí může dělat uhranuté plačící loutky, lze tak ale činit něžně a s odzbrojující nenuceností, nejen chladnokrevně a za záměrem utíkání se vstříc drzému kalkulu. Old's cool. "Četlo" se to úplně samo. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (14)

  • Obyvatelia ostrova Tasmánia, kde prebiehala časť natáčania, priznali, že si vďaka tomu na ich ostrov nájde cestu viac turistov. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu začalo v septembri 2014 a oficiálne bolo ukončené 24. novembra 2016. (MikaelSVK)
  • Film se natáčel v Austrálii, Novém Zélandu (v Port Charmsy a v Marlborough), Tasmánii (v Stanley), USA a Velké Británii. (Varan)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (viac)

Reklama

Reklama