Reklama

Reklama

Suvereno - Propaganda

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Hudobný / Krátkometrážny
Slovensko, 2010, 5 min

Hrajú:

Lukáš Lacko

Obsahy(1)

Oficiálny videoklip k piesni Propaganda z albumu Kráľ vs. Joker z roku 2010 sa týka oficiálnych klamstiev, ktoré sú nám predkladané médiami, inštitúciami či inými ľuďmi ako priam nekritizovateľné samozrejmosti a ktoré určujú smerovanie spoločnosti. (Marek1991)

Recenzie (6)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Svet je biznis, jedno veľké impérium, global biznis. Svet nepatrí národom a demokraciám. Je to sieť patriaca korporáciam. Systém voľného trhu je monopol finančnej a korporátnej moci. Nemá ľudskú povahu, mám ten pocit, že hľadá iba profit. Ľudia sú zúfalí a protestujú, na nerovnováhu prstom ukazujú. Kto proti systému vznesie námietky, slovom terorista ho označujú. Propaganda, kampaň, vytvára teroristov jak sa jej zachce. Pritom tí najväčší sa v obleku z kancelárie zúčastňujú akcie. Na boj proti teroru ide viac peňazí jak na prevenciu chorôb. Je to boj proti fantázii, mýtus, je to podvod, tak to pochop. Vo svete je podozrivých z terorizmu stále milióny osôb. A vedome schvaľujú zákony, kde ide o narúšanie ich slobôd. A cez to všetko nevinní zomierajú rukami tých, čo nemajú súcit. Vykorisťujú tých slabých, čo sami nedokážu si nájsť úkryt. Baránka vlkovi sa zachcelo, presne tak to spieval Karel Kryl. Chamtivosť a korupcia, a heslo znie: Let's make a deal. Keď hľadáš pravdu a spoznáš ju, pravda ťa oslobodí. Masívna kampaň strachu je to, čo propaganda plodí. A keď nás záujmy ziskuchtivých vedú do vojny. Mierová misia, demokracia sú populárne pojmy. Irak padol, Husajn je popravený, misia uspela. Chavez na muške zamierený, nasleduje Venezuela. Takto hrá elita na mape sveta Monopoly. Autorita nesúhlasí lebo pravda bolí. História sa opakuje, model znie: rozdeľuj a panuj. Otroctvo je ale moderné, jak pískajú tak tancuj. Archaický školský systém je to, čo hrá im do karát. Nechcú múdry ľud, ktorí kriticky vie rozmýšľať. Ľudia za oponou to vedia, preto ovládajú média. A cez ne ovládajú spoločnosť, tak najlepšie jak vedia. Odkloniť nás od reality je ich priorita číslo jedna. Je to sofistikovaná zbraň hromadného ničenia. Nenechaj sa slepo viesť, nebuď ovca v strede stáda. Tvoju naivitu využíva vo svoj prospech svetovláda. Pôžičky, dlhy a úroky, hádaj komu splácaš bezcenné kusy papierov. Každý z nás je zamestnancom bankových kartelov. Ekonomické otroctvo, je neviditeľná vojna proti ľuďom. Ľudia sú si neni rovní, ani pred najvyšším súdom. Milióny ľudí pracujú menej ako za jeden dolár na deň. Posledné čo zostalo v ich životoch je nádej. Na lepší život by si to zaslúžilo. Chcem poznať príčinu toho, čo ich tak zotročilo. Niekto tu nehrá fér, niekto sa správa jak zver. A tomu niekomu neverím jedenásty september. Teror neverím tomu, neverím vám, len šírite hate. Terorizmus projekt politickej agendy, čistý fake. Terorista je ten, čo má v jaskyni stále úkryt. Teror, teror, teror, teror, teror, teror, BULL SHIT! Za život, za mier, za lásku, za silu, za voľbu, pre pravdu, nech každý zvolí si ju. Lebo pravda je len jedna, ostatné propaganda. *** ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Páčil sa mi úderný text a preto pominiem fakt, že Suvereno vybral klip Michaela Jacksona- Heal the world, ktorý bol mimochodom tiež veľmi posobivý. Ak už má človek počúvať nejakú populárnu hudbu, tak nech je to niečo, čo má hlavu a patu a čo by mohlo aspoň pár jedincom otvoriť oči a zmeniť vnímanie sveta. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že toto bolo moje prvé stretnutie so Suverenom a veľmi prekvapivé, že som počul toľko pravdy v jednej piesni. Samozrejme, že to nebolo počuť z väčšiny rádií, až neskôr to uviedlo napríklad rádio Slobodný vysielač, lebo pre mnohých to mohlo byť kontroverzné, nepohodlné, ale ukazuje sa, že pravdivé. Samozrejme, že ani nemusíte súhlasiť so všetkým. Napríklad to, že on o niečom hovoril, že tomu neverí, ešte nemusí znamenať, že to tak nebolo, no on aj vysvetlil prečo so svojim kritickým pohľadom. Po tejto piesni sa akoby roztrhlo vrece s podobnými protisystémovými dielami, s rebelskými kritickými dielami v mnohých žánroch a neskôr to bola jedna z piesní pri protestoch najmä v roku 2012 pri antigorilých protestoch. Myslím, že môžem povedať, že mnohých nás toto dielo zmenilo aspoň v niečom, nielen vtedajšiu hudobnú scénu. Je tvorené prevažne z rôznych videí, no skvelo pospájané s nádhernými myšlienkami k jednote, mieru a láske. ()

PATWIST 

všetky recenzie používateľa

Druhý Suverenov song, ktorý som počul po Moje menoa Grillz. Vo videoklipe poukazuje na stav na svete, vojny, peňažná situácia, vzťahy atď. V klipe sa neukáže Suve ale ide o pospájané videoklipy s rôznych vojenských akcií, protestov záberov na politikov a peniaze. Čudujem sa že to má v porovnaní s ostatnými skladbami od Suvereno tak málo pozerení, 300 tis. no aj tak je to slušné číslo. Tu je Susvereno ako som ho poznal, toto je song od neho, ktorý som počúval najviackrát. Ako pokračovanie vidím song Rebel a Brána 2012 ()

Reklama

Reklama