Reklama

Reklama

Útok na Paríž

  • Česko Den dobytí Bastily (viac)
Trailer 6

Americký vreckový lupič Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z ktorej si ponechá len to, čo by sa mu mohlo hodiť. Zvyšok vyhodí do odpadkového koša pri frekventovanej stanici parížskeho metra. Netuší však, že sa v kabelke nachádza bomba. Na stanici CIA na opačnom konci mesta si agent Sean Briar (Idris Elba), prevelený z bojísk v Sýrii a Iraku, len ťažko zvyká na novú kancelársku prácu dátového analytika. Po výbuchu bomby sa Michael ocitne v hľadáčiku CIA ako jediný podozrivý. Briar je odhodlaný Michaela nájsť a dostať ho do väzby skôr, než tak urobia francúzske úrady. Čoskoro však zistí, že za bombovým útokom stojí niekto iný. Aby dosiahli spoločný cieľ, spoja Briar, Michael a Zoe svoje sily a vydajú sa na dvadsaťštyrihodinovú napínavú jazdu mestom v horúčkovitom úsilí odhaliť sprisahanie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 6

Recenzie (192)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Blbá zhoda okolností môže za to, že miestny vreckár s pochybnou minulosťou sa zapletie do Atentátu v meste Paríž ktorý má ale maskovať oveľa horší zločin. Kto všetko je do tejto hry zapletený? Herecké obsadenie: Ešte som nevidel zlý film s Idrisom Elbom. Priemerných je dosť ale vyslovene zlý som ešte nevidel. Prevedenie: V podstate pri zapnutí filmu očakávate akčné béčko a to v dokonalej miere aj dostanete. Akcia je plynulá a je jej tam dosť a všetko to má nijakú logiku, ktorá smeruje k rozuzľujúcemu koncu. Pocity: Okrem Idrisa a Roba Starka tam je zvyšok kastingu banda nesympatických dementov, ktorý hrali asi po prvý raz. Našťastie na ich výkonoch vôbec nezáleží lebo Idris to celé ovládol sám a tak je to dobre. Pridaná hodnota: Pozerateľné akčné béčko s kvalitnými hlavnými postavami. 70% ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Francouzi a akce jde zkrátka dohromady a i zde to slušně ladí. Idris Elba je správně drsný, ale mile překvapil i Richard Madden v roli kapsáře a je paradoxem, že scény s kapsářstvím jsou zajímavější než ty akční, kde mi chyběla větší drsnost a rkové provedení. Pozitivem je i svižné tempo. Fajn jednohubka, ale na 4 mi to nevychází. 65% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Čakal som niečo historické. Mna by len zaujímalo, čo na tom netalentovanom čiernom Elbovi všetci vidia? Hrať to nevie, vyzerá to otrasne, rozbije železom tvrdené sklo jedným kopnutím a bije sa tak, že každý lepší krav magista by ho vypol na dve rany, niktoša. Ale na zastavenie pokusu o vylúpenie francúzskej banky to zjavne stačilo. Z milosti 2 z 5 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Hodinu som sa sám seba pýtal „To je Robert Downey?“. Ale jasné, že nebol, na takéto blbosti slávny Iron Man nemá čas. Bastille Day vyzerá ambiciózne, ale je to rovnaká nudná, nezáživná a neinteligentne prekombinovaná chujovina, ako Criminal s Costnerom. Hrá sa to na neviem čo, ale je to obyčajné, tuctové béčko. Už seagalovky ma bavia viac, než takéto filmy, ktoré sa na niečo hrajú a pritom sú ešte nudnejšie, ako seagalovky, ktoré sa naozaj na nič nehrajú. Nesympatický Idris Elba sa s nezáživným poskokom potuluje po francúzskych uličkách a rieši teroristický útok, ktorý v skutočnosti nie je teroristický útok. Od ničoho k ničomu a ešte ďalej. Ach. Veľké problémy sa riešia náhodami ako zo Zvieratkova (poskok potrebuje vedieť, kde osoba X ukryla osobu Y, vojde do baru, kde je osoba X zamestnaná a tá práve v tej chvíli šéfovi povie „sory, že meškám, ale musel som u seba ubytovať kamošku“). Watkins nikdy nebol kvalitný hororový režisér (Jazero smrti je strašné, na Ženu v čiernom sa dá pozerať), ale i tak nechápem takýto rozsiahly žánrový úkrok. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (7)

  • Ve filmu se pravidelně mluví o amerických dolarech. Rezerva francouzské národní banky však sestává z eur, jelikož euro je francouzskou měnou. (Hal_Moore)
  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)

Súvisiace novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (viac)

Reklama

Reklama