Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyria plavci – hráči vodného póla sa po prehratom zápase ocitnú na dne. Tí zúfalci na dne bazénu dokonca aj bývajú. Aby sa zachránili skúsia prevádzkovať pochybnú živnosť „hodinový manžel" a naozaj opravujú domácnosti rôznym dámam, ale ako sa časom ukáže – nielen domácnosti. Čo sa okolo toho vyvinie a ako na to zareagujú ich partnerky uvidíte vo filme Hodinový manžel. Filmový debut divadelného režiséra a scenáristu Tomáša Svododu rozpráva príbeh štyroch priateľov, vášnivých hráčov vodného póla, ktorí spoločne prevádzkujú bazén. Ten im jedného dňa ako nevyhovujúci vypustí hygiena a štvorica sa razom ocitá doslova na dne. Jeden z nich dokonca na dne bazénu začne aj bývať, keď sa poháda s manželkou a urazený odíde z domu. Z nedostatku príležitostí začnú podnikať ako „hodinoví manželia" a zakrátko si nájdu klientelu medzi miestnymi dámami. Každý z nich má svoju pravidelnú zákazníčku, ale tie majú okrem opráv aj veľmi špecifické priania a potreby. To sa však pomaly prestáva páčiť partnerkám a manželkám našich hrdinov... Takto rozohraný príbeh neskôr graduje nečakanou cestou do Tatier, kde sa všetko poriadne zamotá, aby nakoniec všetko dobre skončilo s množstvom prekvapení. (Continental film)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (475)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Příjemná pohodová záležitost, která hlavně díky vtipným dialogům nejednou rozšířila území mé huby ve tváři od ucha k uchu. Docela mě mrzí, že tvůrci do jedné z epizod obalili Davida Novotného do duklistickýho, Davídkovi by určitě víc slušela šála Baníku nebo Slavie. Pokud jde o největší smíchovskou vyvolávačku, tak určitě oprava lanovky, jízda na lanovce, bydlení v bazénu a většina vzájemných dialogů titulních hrdinů. Nevím co všechno umí hodinový manžel, ale jako opravář špatné nálady si poradit dokáže. Je to někde mezi 3 - 4, ale český film to nemá doma lehký a komedie už vůbec ne o řemž se tady brzy jistě přesvědčím, takže není co řešít a nahodím image hodnýho. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Typické ubohé čecháčkovství v praxi.Občas sem se sice usmál dobrému vtipu a hlavně jedině díky Novotnému to docela jde přežít, ale to věčné omlouvání nevěry, to, že je to všechno v pohodě, nic se neděje a šup zase zpátky k manželce a milujeme se k posrání, to mi už lezlo krkem ve všech těhle patlaninách, Románech pro muže i ženy, Pánech v naději a podobnejch mrdkách.Ještě byl docela dobrej Matásek, ta scéna v hospodě mi byla hned jasná i pointa, že všechno zděděj po tý babce.Proč český tvůrci natočí pár dobrých vtipů obalených v nesnetilně předvídatelné omáčce kolem navíc vyplněné morální hodnotou žumpy...chjo.45%. ()

Reklama

petrsv 

všetky recenzie používateľa

Film je dobrý, zasmál jsem se. Bohužel to kazí faktické nesrovnalosti, jako, že jedou z Nymburku do Nízkých Tater přes Brno po silnici, která je na opačným konci republiky. A pak casting....ufff. David Novotný je dobrej herec, proti tomu nic, ale jako Don Juan a vodní pólista? To je samo o sobě k zasmání, ale v konečným důsledku to působilo trapně a nevěrohodně. Navíc z jeho postavy udělal scénárista totálního blba. Product placement na to příšerný rádio byl přehnaný. Skvělý Andrej Hryc a volba skupiny Portless. Z námětu se však dalo vytěžit víc. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Film zcela odtržený od reality žijící v jakémsi zvláštním vzduchoprázdnu opakovaných situačních gagů, nutno podotknout, že naprosto nevtipných, což je při pohledu na velmi slušné obsazení "zarážející". Český film je narozdíl od dokumentu nadále v úpadku a nezbývá než čekat, až příslušní lidé pochopí, že český filmový průmysl je strašně podfinancovaný a že jeden člověk kvalitní scénář nenapíše. ČSFD okénko je hrůzostrašné. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že by "Hodinový Manžel" rozbil prekliatie posledných českých komédií, ktoré akosi nie a nie ma rozosmiať. Kde sú tie časy zo 70-tych a 80-tych rokov, kedy tvorcovia skutočne chceli napísať čo najlepšie scenáre, aby sme mali dobré príbehy s dobrým humorom a srdcom na správnom mieste? Kde sa stratili talenty českej kinematografie? Myslím si, že odpoveď vieme sami, no teraz si povedzme niečo o tomto filme. A začnime tým čo sa mi na filme páčilo. V prvom rade mám pocit, že Nina Divíšková je vtipná a kedykoľvek ju vidím, tak mi príde veľmi príjemná. Je to taký typ babičky, ktorú by človek chcel mať aj vo svojej rodine. A sem-tam sa vo filme nájde nejaká tá scénka, ktorá ma presvedčí, že to môže aj celkom fungovať. No tam by som s pozitívami skončil a pozrime sa na negatíva. V prvom rade som akosi nebral vôbec David Novotný v tejto role. Bol presne tak otravný a málo zaujímavý, že som chcel, aby odtiaľ vypadol. Matásek a Polívka sú podľa mňa okey a viac im v tejto role verím, no tiež si mohli dať viac záležať s lepšími scénkami. A čo sa týka Latináka, tak si myslím, že je tu trošku mix. Viem, že vie byť vtipný, no materiál, ktorý tu má mu nedáva moc priestoru. A akosi neviem ako sa do tejto zostavy dostal. Nebral som ani fakt, že sa stali absolútnymi expertami na všetko. Okey, niektoré problémy by som dokázal vyrirešiť asi aj ja, ale keď si to reálne vezmeme, na konci prídu opraviť lanovku. Ako vedia ako majú opraviť lanovku? A potom samozrejme love story. A reálny dôvod prečo sa celý tento film vlastne začne. Hlavná dejová línia je podľa mňa maximálne klišé, otravná, nezaujímavá a mne úplne ukradnutá, či to dopadne v prospech nášho hrdinu. Nemyslím si, že je to dobre napísané, zrežírované je to možno okey, no film ma nevedel moc rozosmiať. Miestami som skôr ostal zhrozený. A hoci tu nebolo nič bolestne zúfalé, tak tu rozhodne nebolo ani nič čo by bolo hodné vášho času. S výnimkou Niny Divíškovej. Hodnotenie: D+ ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • Cedule označující číslo silnice 7 ve vzdálenosti 20 km od Brna je nesmysl, protože tato silnice vede z Prahy na hraniční přechod Hora Sv. Šebestiána / Reitzenhain. (petrsv)
  • Rok pred vydaním snímky vznikol v Česku podobný amatérsky film, s rovnakým názvom – Hodinový manžel (2013). (PATWIST)
  • Autobusová zastávka u restaurace UGregorů, kde se scházeli hlavní protagonisté filmu, byla pouze kulisa, ve skutečnosti zde autobusy nejezdí. (M.B)

Reklama

Reklama