Reklama

Reklama

Slovenka roka 2014

(relácia)
všetky plagáty
Publicistický
Slovensko, 2014, 120 min

Účinkujú:

Petra Vajdová, Jozef Vajda

Obsahy(1)

Priamy prenos zo slávnostného odovzdávania ocenení úspešným ženám - Slovenkám za rok  2014 z  historickej budovy SND. Moderujú Petra Vajdová a Jozef Vajda. Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS po šiesty raz vyhlásil anketu, ktorej hlavnou myšlienkou je vzdať hold a morálne ohodnotiť dámy úspešné v rozličných odvetviach nášho spoločenského, kultúrneho a odborného života - predstaviť ich prácu a úspechy verejnosti.
Anketa je pokračovaním podujatia ktoré Slovenka organizovala v minulých rokoch pod názvom Žena a Muž roka. Jej filozofiou je prezentovať dámy, ktoré sú výnimočné a úspešné vo svojom povolaní. Na titul Slovenka roka je v šiestom ročníku prestížnej ankety nominovaných 28 úspešných slovenských žien.
Úspešné dámy sú nominované v kategóriách: Umenie a kultúra; Veda a výskum; Biznis a manažment; Médiá a komunikácia; Vzdelávanie a podpora mladých talentov; Šport; Zdravotníctvo; Charita
Exkluzívne ocenenie v podobe bronzovej sošky si víťazky prevezmú z rúk sochárky Jany Brisudovej. V tomto ročníku ankety bude po prvý raz udelená aj mimoriadna cena. Získa ju Elena Ťapajová, bývalá dlhoročná redaktorka Slovenky, ktorá mapovala kultúrne dianie na Slovensku a bola jednou z prvých dám slovenskej žurnalistiky stavanej ešte na platforme etiky, estetiky, faktov a umenia. (STV)

(viac)

Reklama

Reklama