Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Líza je ošetrovateľkou vdovy po japonskom veľvyslancovi. Jej jediným priateľom je duch japonského popového speváka a na svoje tridsiate narodeniny sa rozhodne, že nájde svoju životnú lásku. Avšak všetci jej obdivovatelia zomierajú pri rôznych kurióznych nehodách hneď na prvom rande. Líza príde k záveru že je líščou vílou. Tá je podľa japonskej mytológie démon, ktorý muža najprv zvedie a následne zavraždí. Je to ale naozaj tak? (ASFK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (128)

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že v prípade tohto filmu v podstate existujú len dve možnosti. Buď sa nechytíte, alebo budete "krochkať blahom" nad nenápadnou genialitou tohto filmu. Pozerám, že Károlymu trvalo dlhé roky, kým sa prepracoval k svojmu prvému celovečernému filmu, ale musím povedať, že sa naozaj posnažil a dúfam, že ďalšie jeho dielko, nebude vznikať roky! Zmes skvelého filmárskeho štýlu, jemne parodizujúci guláš romatických filmov a netradičká japonsko-fínska hudobná zmes, my vyčarili, skutočne originálny filmový zážitok. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Celkom blazniva, ale neskodna romanticka komedia :-D. Ok, trocha ujete, treba sa na to spravne naladit, ale potom je to podarene. Liza je sympatacka, clovek s nou musi spolucitit. Tie mrtvoly na kazdom kroku nemaju chybu - he hej, je to divne, ale vyborne natocene, by som nemyslel, ze sa budeme pucit na kibloch krvi, no ale fakt je to vtipne a lahko spravene ;o). A vesely happy end je len bodka za tym. Hodinka a pol utiekla ja nic, takze 4*! ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Předpokládám, že se Maďarům líbila Amélie a chtěli si natočit něco podobného. A špatně to nedopadlo. Že by to byla nějaká třeskutá zábava, určitě říct nemůžu, ale dobře se na to koukalo, ač ani děj nebyl nic objevného. Nejvíc se mi na tom ale líbila nápaditá režie, za kterou je nakonec ta čtvrtá hvězdička. 70% ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Jedine Cosmopolitan. Tam nájdete rady, ako si nájsť tú pravú lásku .. lenže to by ste nemohli byť líščou vílou. Film plný neskutočných scénok, nápadov a týpkov, ktorý ma ale miestami trošku nudil. Ale ja nevyliečiteľná romantička dávam za tú neoddolateľnú romantickú linku štyri hviezdy. Kde je láska, je aj ... uhm, teda, veď viete .. kde je láska, je aj ... kašlať na to. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, nakonec to dopadlo docela dobře. První polovina mě, díky nespočetnému množství bizarních nápadů, neskutečně bavila. Opravdu to bylo zábavné, přímo z toho sršel absurdní a černý humor a mě se to fakt líbilo. Bohužel v druhé polovině nápady tvůrcům jaksi došly a tak se tu pořád opakovalo to samé z první poloviny a jak známo, opakovaným vtip není vtipem. Jako, do trapnosti to nespadlo, ale nudilo mě to. A navíc tu pak všechno bylo tak strašně předvídatelné, až mě to štvalo. Což je strašná škoda, našlápnuto to mělo slušně, bohužel druhá polovina (neříkám, že jsem se něčemu nezasmál, ale bylo toho o dost míň) na tu první nemá ani zdaleka. Ale jinak to pořád má něco do sebe a celkem se mi to i líbilo. Silné 3* ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (4)

  • Naprostá většina filmu se natáčela v maďarské Budapešti, filmové Japonsko však ztvárnila krajina okolo Bovece na Slovinsku. (hansel97)
  • Na konci filmu zazní finská (karélská) píseň "Levan Polkka" (Evina Polka). Píseň je postavena na lidových písních a do současné podoby ji v třicátých letech upravil a otextoval Eino Kettunen. V souvislosti s filmem je zajímavé, že "kettu" znamená finsky "liška". Ve filmu je použita v současnosti nejznámější verze od skupiny Loituma. Zpívá Anita Lehtola. (frankie_xo)
  • Skladatel Ambros Tövisházi pracoval na hudbě a písničkách více než pět let. Za tu dobu naposlouchal nepřeberné množství japonských bigbítových písniček ze šedesátých let, aby dokázal zachytit hudební složku daného období. Své písničky si nazpíval sám pod pseudonymem Erik Sumo. (Muffino)

Reklama

Reklama