Reklama

Reklama

Geostorm: Globálne nebezpečenstvo

  • Slovensko Geostorm (viac)
Trailer 1

Po sérii prírodných katastrof ohrozujúcich našu planétu, sa poprední predstavitelia štátov celého sveta dohodnú na vytvorení rozsiahlej sieti satelitov k riadeniu globálnej klímy, ktorá má zaistiť bezpečnosť všetkých obyvateľov planéty. Niečo sa však pokazí a – systém vytvorený na ochranu Zeme, začne na Zem útočiť a začína závod s časom, kedy je nutné zistiť skutočnú hrozbu skôr, než geomagnetická búrka zmetie zo zemského povrchu všetko... a všetkých. (Continental Film)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (497)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-) ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Tohle má být ta destrukce, na kterou jsem se těšil? Z Geostorm jsme v podstatě všechno viděli už v traileru a z efektů tak navíc dostaneme snad jen hrátky na vesmírné stanici. Opravdu. Destrukce se tady odehrává pouze několik minut a zbytek času tak jen pozorujete státní spiknutí, které se ze zajímavého pátrání přetaví v hodně slabé rozuzlení. Efekty v Dubaji jsou navíc neuvěřitelně animované a já tak nakonec musím jít na 2 hvězdičky... ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Tieto veľkolepé katastrofické filmy celkom môžem, predsa len tak moc sa ich netočí, takže som rád za každý nový, ale Geostorm to nakoniec uhral aspoň s nejakou cťou vlastne len preto, že v posledných rokoch už podobné filmy nestoja za nič. Keď si spomeniem na taký San Andreas alebo nový Deň nezávislosti, ktoré boli nielen tupé, ale hlavne strašne nudné a mal som ich problém dopozerať do konca, tak Geostrom je aspoň svižný a stále sa tu niečo deje, ale inak to teda tiež nie je žiadny zázrak. Opäť je to dejovo poriadne tupé, ako celok to nedáva vôbec žiadnu logiku a opäť tu musí byť protivníkom politika a človek, akoby potenciálny koniec sveta kvôli vplyvu prírody nebol dostatočne atraktívny, tak sa to musí ešte prekombinovať, ale pozerať sa na to dá a film si drží určitú úroveň zábavnosti, aj keď často skôr tú nechcenú. Čo sa týka samotných katastrofických scén, tak tu hlavne zamrzí, že fungujú len ako samostatné atrakcie, než by boli plnohodnotne vložené do deja a ovplyvňovali aj hlavných hrdinov, ale inak nie sú zlé zvládnuté. Za kvalitnejšou konkurenciou určite zaostávajú a mohli byť aj dlhšie, ale celkom sa mi páčili, hlavne útek pred vlnou mrazu na pláži. Čo sa týka obsadenia, nájde sa tu plno mojich obľúbencov, Gerard Butler v hlavnej úlohe, Jim Sturgess, Daniel Wu, Ed Harris alebo Andy Garcia, ale tieto ich postavy za moc nestoja, v iných filmoch ma bavia omnoho viac. A Dean Devlin to teda moc nezvládol, chcel si natočiť svoj vlastný katastrofický veľkofilm, ale nemal na to. Takže na ten priemer mi to stačí, predsa len som fanúšik tohto typu, nenudil som sa a pár scén sa mi páčilo, ale inak je to skutočne len taký brak, ktorý prepadol zaslúžene. 54% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mali sme tam inštalatéra, ktorý vyzeral trocha ako vy.“ Je to ako od Emmericha. Asi preto, že to režíroval Devlin. Výsledok je taký ten "klasický" katastrofický (veľko?)film, kde v jednej scéne spadne 10 mrakodrapov a vám je to fuk a radšej rozmýšľate, čo si dáte na večeru, lebo ste hladní. Preto ma vlastne príjemne zaskočilo, že nemalá časť filmu sa prekvapivo odohráva mimo apokalypsy – na vesmírnej stanici, kde Gerard Butler so svojím tímom vedie dlhé dialógy. Musím sa priznať, že hoci tieto scény určite neboli žiadny zázrak, v konečnom dôsledku ma bavili viac, ako trikové sekvencie. Asi starnem. Potešil ma Andy Garcia + plno suchých hlášok („Neter si videl, pivo nechceš, cestu poznáš.“, „Ožeň sa s ňou.“, „Vyzeráte starší, než som si myslel.“). Vzhľadom na obrovské problémy s pretáčkami (ale vážne, to komu normálnemu napadne dať film "vylepšiť" režisérovi Sudcu Dredda a Viem, čo ste robili minulé leto 2?) nečakane OK. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku se mi zdálo, že by Geostorm mohl mít i na 4*, protože tu nechybělo napětí, slušný námět a dobré herecké obsazení, které se postaralo spolu s celkovým provedením o příjemnou kosmickou atmosféru. Ke konci však začne vše jaksi výrazně pokulhávat, být moc proamerické, jednoduché, předvídatelné, rádoby emotivní... Průměrná záležitost, oddechovka a jednohubka za 3* s přivřenýma očima. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)

Reklama

Reklama