Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Česko Doktor Martin
Trailer
Komédia / Rodinný / Dráma
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Réžia:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrajú:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Humorný seriál z prostredia  podhorského mestečka Protějov v Beskydách. Stret svojráznej povahy nového obvodného lekára z Prahy s podhorským spôsobom života prinesie rad zábavných, aj menej veselých, nečakaných situácií. Jeho profesionálne kvality dokážu pacientom pomôcť aj v  mimoriadnych prípadoch, ale je otázne, či sa Protějovčania kvôli tomu dokážu zmieriť s odťažitým a uštipačným  Pražákom. Ak k tomu pridáme aj jeho schopnosť tým najnevhodnejším spôsobom oznamovať pravdu, môžeme o tom pochybovať. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (239)

velkyvezir 

všetky recenzie používateľa

A mimo Prahu nikde jiní herci nejsou, že v čemkoliv s dějem mimo Prahu se pořád objevují pražští herci? Ostrava, Opava, Třinec atd., tam nemají žádná divadla, jejichž herci by hráli v seriálu s lokací jejich krajiny? Už je to fakt neúnosné, jak český film v takové míře ignoruje všechny ty talenty působící v mimopražských divadlech, jedno jestli v českých, moravských nebo slezských. A ta zdravotní sestra? Ta by letěla, než by stačila otevřít pusu. Ta je morous, ne Martin. Suma sumárum: jedna hvězda, protože odpad nedávám, druhá za Beskydy. --- Po dvou a půl dílech druhé řady snižují na jedna. Je to nudné a postava Čvančarové je furt jak fízl všude, až je to trapné... ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Je to fajn. Ale je to hlavne o Donutilovi. Jeho herectvo a charakter hlaného hrdinu k sebe výborne pasujú, ale občas vidno, že by potreboval lepší scenár (lepšie napísané ostatné postavy). Ak tvorcovia nepopracujú na vzťahoch a dramatických situáciách (na úkor tých groteskných) je Martin rýchlo opozerateľná figúrka... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil český režisér Petr Zahrádka rodinný seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Takže dohromady bolo natočených tridsaťdva častí. Dej je situovaný do malebnej obce v Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Dosť arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. Trvalo mi trocha dlhšie pokiaľ som si na tento seriál zvykol, ale po zhliadnutí niekoľkých epizód sa mi to celkom zapáčilo. Krásne prostredie moravskosleských Beskyd ma očarilo a Miroslav Donutil v titulnej úlohe mi zapasoval. *** ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Nehorázný děj i postavy. 1) V seriálu se vyskytují pouze dva typy postav: neskutečně stupidní a skutečně stupidní. Připomíná mi to Cimrmanova debila a blbečka z Vyšetřování ztráty třídní knihy. Koncept chvílemi působí směšně, ale většinou jen trapně. 2) Ale je tu 64letý Miroslav Donutil a krásné prostředí Velkých Karlovic, no tak jo, no... ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku dost vtipné (i když Miroslav Donutil se svých hereckých manýr asi nezbaví, na druhou stranu, mnoho z nich je ještě stále zábavných), s dalšími díly ale přibývalo fádních a klasických, ale i překvapivých (rodiče) situací. Pohodový seriál, žádný extrémní průšvih. Uvidíme dál. Jo a ani s originálem tohoto seriálu, až na pár záběrů, obeznámen nejsem. ()

Galéria (383)

Zaujímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (viac)

Reklama

Reklama