Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Socialistická zombie kokotzina je maďarskými downmi bohovsky nadhodnotená amatérska videosračka, osadená bandou juvenilných pornonehercov, ktorí sa deväťdesiat minút s dikciou východniarskych cigošov vyžívajú v dialógoch hodných retardovaného bači. V hlavných úlohách síce pózujú dve ozaj popiči maškrty v drnčivo tesných zväzáckych krojoch, no kozy ani bobry nevidno a poprcajú ich iba lacným kečupom. Ten akože vraj kůl dej vyzerá, ako by sa súdruh Biľak zaľúbil do manga a nechal dákeho šimpanza zo Sovietskeho zväzu napísať prijebanú inscenáciu po vzore japonských súdruhov, kde dve minisukne a partia priteplených frajerov celý čas len tak behajú po normalizačnej škole, trepú nehorázne pičoviny a predvádzajú, ako sa nevedia poriadne zľaknúť ani bravčovej kotlety. Tí zlí pritom robia akože „vrrrr“, tí dobrý „uááá“. A to je všetko. Prisambaču, po hodine seba týrania som to zrušil, vystrčil smerom k Uhorsku holú riť a pustil si radšej na spravenie nechutenstva dejovo podobný, no oveľa sofistikovanejší, herecky, scenáristicky aj dialógovo dokonalý amatérsky retro snímok s názvom Comunistic hairy Čadca teens anal armagedon. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Mix italských zombiáren (akorát zde jsou opět mrtví rychlejší než živí...) s ,,japonskými školačkami" ozbrojenými samopaly a velkou palicí mě příjemně pobavil. Za žánrem horor chybí komedie, jelikož s přibývajícím počtem mrtvol a vědry krve se člověk smíchu neubrání. Nebudu hodnotit herecké výkony, to je čistý trash, ale zombie masakr. A ten se povedl na výbornou! Chybí sex a erotika (tak typické pro filmy 80.let), zato pro sprosté slovo se nejde daleko (jak kdyby to točili Amíci). Závěr připomene Fulciho apokalypsy.... pěkný zářez do žánru, bratia! ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vlastně jediné, s čím jsem se nemohl srovnat, byli herci. Rozumím tomu, že tohle je projekt nadšenců a většina aktérů, ne-li všichni, hráli za dobré slovo, ale tady ta koncentrace lidí bez talentu byla na mě až moc velká. Ale jakmile to zombíci spustili, tak to bylo jedno. Překvapivě dobrá a svižná akce, solidní gore a navrch pár šukézních pionýrek, přičemž jedna z nich velmi. Aby toho na nebohé studenty nebylo málo, poslal jim tam tým tvůrců ještě školníka, ex-příslušníka SPECNAZ, kterému ruplo v kouli. To všechno v prostředí socialistické vymejvárny mozků, kterou mám ještě v živé paměti. Navíc je tu pár dobrých nápadů jako třeba motorovka. Tenhle nástroj se sice najde v každé zombie řežbě, ale nepamatuji, že se někdy jednalo o pilu elektrickou, což sebou nese mnohá úskalí. Další příjemné hororové překvápko z krajiny na východ od Ráje. 65% ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Zombie, zakrvácené a sex appealem přetékající slečny (v tomto případě neobyčejně krásné pionýrky) teď letí - to vědí i pod Tatrami, a proto je tu novodobý, již ne zcela amatérský, ale minimálně napůl profesionální snímek. Děj je jasný - dostat se ven - to je celé. Je také jasné, že veškerá snaha byla upřena na stříkající, červenou tekutinu a gumové hračky připomínající orgány či části těl. Naneštěstí pro film se tvůrci moc nezaměřili na atmosféru osmdesátých let. Krom pár dobových "rekvizit". Jinak vizáž, mluva i mentalita zachraňující se mládeže je ze současnosti - film tím dost ztrácí. Na druhou stranu zase získává svým humorným pojetím, i když divák může vnímat humor i tam, kde možná nebyl zamýšlen. Oceňuji a respektuji, že se jedná o amatérský film několika nadšenců, ovšem energii a potenciál filmového talentu lze využít i jinak než v béčkové zombie honičce. (Challenge Tour 2015) ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je to čistá amaterčina, a tak k nemu aj pristupujem. Niektoré dialógy sú veľmi vtipné a iné zas prestrelené. Herci boli viac neherci, ako herci, ale aj tak sa do tých rolí hodili, tak výber nebol vobec zlí, len škoda, že aj z herectva mohli niečo pochytiť, ale srať na to. Ale hlavne som sa tešil na akciu, a krv, jedného i druhého bolo veľmi veľa. A to je len dobre, pristalo mu to. Príbeh je jednoduchý, a dá sa povedať, že nebol žiadny, ale v tomto prípade to nevadilo. Dobrá zábava, pre mňa zatiaľ najlepší Slovenský horor, šup, šup, viac takýchto zombie filmov. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • Do školy, v ktorej sa natáčalo, bola kvôli výkrikom privolaná polícia. Privolali ich obyvatelia, ktorí o natáčaní nevedeli a obávali sa, že dievčatám niekto ubližuje.
    (Marceloo)
  • Profesionálna filmová krv stála tridsať eur za liter a kedže tvorcovia jej chceli použiť hektolitre, použili alternatívu, želatínovú hmotu, do ktorej pridali potravinársku červeň a kakao, aby nebola priesvitná. Mohla sa prehltnúť, ale bola veľmi sladká a aj preto ju celý komparz znenávidel. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • 36-členný komparz si za pivo a guláš zahrali prívrženci žánru anime z Anime crew a šermiari zo združenia Vargar. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama